Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 03-17-2008, 11:57
zbroziu zbroziu jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie znaczenie tatuażu

witajcie kochani.
NOszę się z zamarem zrobienia sobie tatuażu i narazie jestem na topie szukania odpowiedniego. Dziś znalazłam bardzo fajny przykład, tyle że zupełnie nie wiem co może on oznaczać. Czy wiecie co to za grafika, jak się ona nazywa bo chciałabym sobie o niej więcej poczytać.
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-17-2008, 12:34
Blacky's Avatar
Blacky Blacky jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Chorzów
Domyślnie

mi to wyglada na krzyż egipski, ANKH.

info mozna znalezc np tu: http://sklep.tarotnet.pl/product_inf...ducts_id=26207

a jakby jeszcze poszukal u twego przyjeciala google to pewnie bys cos jeszcze znalazl

pzdr
Stary 03-17-2008, 17:05
OLdzi89's Avatar
OLdzi89 OLdzi89 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Radom
Domyślnie

Też mi to wygląda na krzyż egipski, ale nie wiem jaka jest jego symbolika (kojarzy mi się z życiem ale mogę się mylić) Wzór ciekawy, mnie się podoba, choć wolę cieniowane tatuaże zamiast linearnych. A jakieś dla niego miejsce planujesz?
Stary 03-17-2008, 18:39
Nowy

Domyślnie

może na poczatek się przedstawie, więc mam na imię Paulina
dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Macie rację jest to krzyż egipski i symbolizuje on życie a nawet nieśmiertelność. Miejsce jakie mnie interesuje to dół pleców, tylko zastanawiam się nad jego wielkością, no i oczywiście nad studiem tatuażu. Myślicie, że to jest odpowiednia pora na robienie tatuażu, czy lepiej zaczekać do jesieni??
i ostatnie mniej ważne pytanie, ale tak informacyjnie ile może kosztować zrobienie takiego tatuażu??
buziaki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-17-2008, 18:56
Blacky's Avatar
Blacky Blacky jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Chorzów
Domyślnie

jak dla mnie to teraz jest dobra pora, do konkretnego lata jeszcze troche czasu. Chodzi o to zeby sie zagoil do konca i mozna bylo sie kompac a cena zalezy od wielkosci i od tatuarzysty. ja za swoj tatuaz na lydce zaplacilem 200 zl ma z 20 cm długosci ale jest dosc waski 5-6 cm.
Stary 03-18-2008, 16:27
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Smile hey

jak to ma być krzyż, to ze względu na to że pionowa jego część ma być dłuższa to ten wzór lepiej by chyba wyglądał pomiędzy łopatkami. Wzdłuż kręgosłupa.
W dolnej partii pleców musiałabyś poziomą część podnieść. To zależy jakiej wielkości planujesz miec tatuaz.
Stary 03-18-2008, 19:04
Nowy

Domyślnie

Cytat:
Napisał OLdzi89 Zobacz post
jak to ma być krzyż, to ze względu na to że pionowa jego część ma być dłuższa to ten wzór lepiej by chyba wyglądał pomiędzy łopatkami. Wzdłuż kręgosłupa.
W dolnej partii pleców musiałabyś poziomą część podnieść. To zależy jakiej wielkości planujesz miec tatuaz.
szczerze mówiąc właśnie chcę by był niewielki w okolicach 9 cm nie większy, dlatego też wydaje mi się że u dołu pleców wyglądał by odpowiedniej. Tylko teraz pytanie czy wtedy kawałek nóżki krzyża schować spodniami?? czy raczej podnieść go całkowicie nad linie paska spodni??
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-18-2008, 20:39
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

ja jestem za tym żeby go nieznacznie przykryć spodniami. Jak będziesz chciała pokazać komuś to to zrobisz hehe przywilej dla wybranych.
Stary 03-19-2008, 06:37
Nowy

Domyślnie

no to pytanie dlatego iż chciałabym aby jednak pewna część była poniżej lini paska spodni. Czy po zrobieniu tatuażu pasek spodni nie będzie go drażnił?? i nie wpłynie to w przyszłości na jego wygląd?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-19-2008, 07:54
OLdzi89's Avatar
Rozmowny!

Domyślnie

jak będzie się goiło będziesz musiała uważać, żeby nie poodrywać strupków jak będzie się goiło. Skóra będzie bolała, ale to normalne.
Ja zrobiłam sobie tatuaż na brzuchu i też jego część zakryta jest spodniami przy gojeniu trochę troski o dziarkę a wszystko będzie dobrze

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania