Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-15-2009, 19:49
yokishiro yokishiro jest nieaktywny
Nowy

Question Znaczenie gwiazki na nadgarstku

Witam. Koleżanka chce sobie zrobić gwiazdke ( zwykła pięcio ramienna, nie zadne gwiazdy Dawida czy pentagramy) i pytanie czy wiecie czy coś ona może oznaczać, gdyż ona usłyszła od paru osob, że gwiazdke na nadgarstku robią sobie lesbijki i sie przestraszyła podkreślam, że szukalismy obydwoje w googlach itd i na tej stronce angielskiej i raczej nie znaleźlismy nic o tym, ale definicje w internecie a symbolika panująca obecnie pośród ludzi, młodziezy może sie różnic. Prosze o pomoc
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-15-2009, 19:58
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Jeden z moich podopiecznych ma coś takiego w tym miejscu, jednak nie chciał mi powiedzieć co to oznacza, dodam, że kiedyś siedział w ZK.
Podobno ten symbol usytuowany w tym miejscu ma zapewniać ochronę przed złem. Oczywiście nie dotyczy to tatuażu więziennego którego znaczenie jest całkiem inne.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-17-2009, 08:51
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

gwiazdka na nadgarstku w subkulturze więziennej raczej nic nie oznacza na wewnętrznej stronie nadgarstka robi się tzw przerwę w życiorysie jest to kreska kropka kreska czasami ozdabia się to i można zamiast kropki wytatuować sobie gwiazdkę a za kreski mogą robić np błyskawice.Na zewnętrznej stronie robiono tzw biedronkę jest to pięć kropek w konfiguracji takiej jak na kości do gry.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 16:04
Kolczyk_20's Avatar
Kolczyk_20 Kolczyk_20 jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Opole
Domyślnie

Tak gwiazdki na nadgarstku ale z boku od strony kciuka i 3 to symbol lesbijek
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 17:00
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Nie wydaje mi sie aby to oznaczalo ze jest sie lesbijka bo goscie tez robia sobie takie na nadgarstku i co sa pedalami ???? Bzdura jakas....
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 17:27
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

nie bzdura, akurat w irlandii takie gwiazdki sa naprawde bardzo popularne sa robione wrecz wszedzie zaczynajac od stop nadgarstkow i gdzie tylko konczac na uchu i nie sadze zeby mialy one jakies szczegolne znaczenie...

A to co one znacza to juz zalezy tylko od nas

Sa tatuaze ktore maja znaczenie wziete z ZK i oznaczaja cos ale tez w roznych ZK moga oznaczac co innego.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 17:35
zgniłek zgniłek jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Hardcore - przynajmniej ja to kojarzę w ten sposób czarno-czerwona gwiazda wywodzi się z usa
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 17:53
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

tatuaż więzienny we wszystkich więzieniach ma podobne znaczenia zdarzają się małe różnice ale nieistotne.W kulturze więziennej niema takiego oznaczenia,gwiazdka ma znaczenie ale w innych miejscach a u kobietek to delfinek znaczył lezbijkę ale też i bi czasem sarenka a to dawna historia teraz to nikt nawet z tym nie kojarzy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2009, 00:50
Kolczyk_20's Avatar
Kolczyk_20 Kolczyk_20 jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Opole
Domyślnie

A ja wam mówię,że u lesbijek to bardzo popularny wzór i nie powiedziałam,że nie wychodzi po za ten krąg,koczyk z prawej strony w latach 90 w uchu nosili geje.tak się ponoc rozpoznawali czy cos tskiego
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-01-2009, 06:41
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kolczyk_20 Zobacz post
A ja wam mówię,że u lesbijek to bardzo popularny wzór i nie powiedziałam,że nie wychodzi po za ten krąg,koczyk z prawej strony w latach 90 w uchu nosili geje.tak się ponoc rozpoznawali czy cos tskiego
A jak miał takiego z lewej to też coś symbolizowało? Może, ze gejem nie jest?
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania