![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam. Koleżanka chce sobie zrobić gwiazdke ( zwykła pięcio ramienna, nie zadne gwiazdy Dawida czy pentagramy) i pytanie czy wiecie czy coś ona może oznaczać, gdyż ona usłyszła od paru osob, że gwiazdke na nadgarstku robią sobie lesbijki i sie przestraszyła
podkreślam, że szukalismy obydwoje w googlach itd i na tej stronce angielskiej i raczej nie znaleźlismy nic o tym, ale definicje w internecie a symbolika panująca obecnie pośród ludzi, młodziezy może sie różnic. Prosze o pomoc ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Jeden z moich podopiecznych ma coś takiego w tym miejscu, jednak nie chciał mi powiedzieć co to oznacza, dodam, że kiedyś siedział w ZK.
Podobno ten symbol usytuowany w tym miejscu ma zapewniać ochronę przed złem. Oczywiście nie dotyczy to tatuażu więziennego którego znaczenie jest całkiem inne. |
|
|
||||
|
||||
|
gwiazdka na nadgarstku w subkulturze więziennej raczej nic nie oznacza na wewnętrznej stronie nadgarstka robi się tzw przerwę w życiorysie jest to kreska kropka kreska czasami ozdabia się to i można zamiast kropki wytatuować sobie gwiazdkę a za kreski mogą robić np błyskawice.Na zewnętrznej stronie robiono tzw biedronkę jest to pięć kropek w konfiguracji takiej jak na kości do gry.
|
|
|
||||
|
||||
|
Tak gwiazdki na nadgarstku ale z boku od strony kciuka i 3 to symbol lesbijek
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nie wydaje mi sie aby to oznaczalo ze jest sie lesbijka bo goscie tez robia sobie takie na nadgarstku i co sa pedalami ???? Bzdura jakas....
|
|
|
|||
|
|||
|
nie bzdura, akurat w irlandii takie gwiazdki sa naprawde bardzo popularne sa robione wrecz wszedzie zaczynajac od stop nadgarstkow i gdzie tylko konczac na uchu i nie sadze zeby mialy one jakies szczegolne znaczenie...
A to co one znacza to juz zalezy tylko od nas Sa tatuaze ktore maja znaczenie wziete z ZK i oznaczaja cos ale tez w roznych ZK moga oznaczac co innego. |
|
|
|||
|
|||
|
Hardcore - przynajmniej ja to kojarzę w ten sposób czarno-czerwona gwiazda wywodzi się z usa
![]() ![]() ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
tatuaż więzienny we wszystkich więzieniach ma podobne znaczenia zdarzają się małe różnice ale nieistotne.W kulturze więziennej niema takiego oznaczenia,gwiazdka ma znaczenie ale w innych miejscach a u kobietek to delfinek znaczył lezbijkę ale też i bi czasem sarenka a to dawna historia teraz to nikt nawet z tym nie kojarzy.
|
|
|
||||
|
||||
|
A ja wam mówię,że u lesbijek to bardzo popularny wzór i nie powiedziałam,że nie wychodzi po za ten krąg,koczyk z prawej strony w latach 90 w uchu nosili geje.tak się ponoc rozpoznawali czy cos tskiego
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
A jak miał takiego z lewej to też coś symbolizowało? Może, ze gejem nie jest?
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.