Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-03-2008, 20:01
boksi boksi jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Zakażenie?

Witam. Po pięci dniach od zrobienia tatuażu poszedłem na trening i tam zdarłem troche naskórka tarzając sie po materacach. Po tym na części tatuażu pojawiły sie krostki czy to jest zakażenie czy jakaś infekcja? Skóra zrobila sie też pomarszczona jak na bliźnie i lekko rozszedł sie w jednym miejscu kontur. Mam od razu lecieć do lekarza czy macie jakieś domowe spodoby żeby to sie normalnie zagoiło. Teraz jestem 16 dni po zrobieniu tatuażu z góry dzięki za odpowiedzi.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2008, 20:08
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Przy zakażeniu to by tak nie wyglądało. Po prostu naruszyłeś świeżą, niezagojoną ranę i efektem są powikłania w trakcie gojenia.
Smaruj maścią tak jak miałeś zalecone i jeżeli nie będzie widocznej poprawy to idź z tym do dermatologa.
Ostatecznie możesz spróbować posmarować tribiotikiem, to maść z antybiotykiem do kupienia w każdej aptece bez recepty.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-03-2008, 21:11
extreame extreame jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Lublin
Domyślnie

Zakażenie to raczej nie jest, ale nie przestrzegałeś zaleceń Żadnego alkoholu, innych używek, nie moczyć, nie wystawiać na słońce i żadnego wysiłku. Tak jak wyżej smaruj maścią, jak nie będzie poprawy to musisz się wybrać do lekarza
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2008, 18:24
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Hey hey... Mi tu wogole cos nie pasuje... Masz juz tatuaz 16 dzien i przez lekkie otarcie tak naruszyles tatuaz? Wydaje mi sie ze higiena byla wogole odlozona na bok... Ja bym proponowal tak... Tak jak poprzednicy mowili kontynuuj smarowanie ( ? ) ale poprawke masz 100% - a czy za darmo to zalezy czy dbales o to...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2008, 13:49
boksi boksi jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Tatuaż naruszyłem 5 dnia od zrobienia. 16 dnia napisałem Wam na forum. O tatuaż poza tym zajściem z treningiem dbałem smarowałem cienkimi warstwami bepanthenu cały czas.Chyba pójde do lekarza bo te krostki po 2 dniach smarowania tribiotiku dalej sie rozprzestrzeniają.
Edit:no i poza smarowaniem nie trenowałem nie wystawiałem na słońce i nie moczyłem go.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2008, 13:58
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Jeżeli antybiotyk nie pomaga to lepiej idź do dermatologa, równie dobrze mogą to być jakieś zmiany o charakterze grzybiczym albo coś poważniejszego, skoro się rozrasta.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania