![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam!!
Mam tatuaż na przedramieniu. Zrobiłem go jakoś na początku lipca. Zagoił się w miarę bezproblemowo. Wszystko było bardzo dobrze. Jednak dzisiaj, gdy się uczyłem, zacząłem mu się przyglądać(widać jak mi się uczyć chciało;p). Troszkę swędział. Dlatego zacząłem się przyglądać. Zauważyłem, że na tuszu(czarny) mam takie wypukłe plamki. Są one tylko na pierwszym wyrazie, na pierwszych 2 i ostatnich 2 literach. W tym miejscu tatuaż się błyszczy(pod światło sprawdzałem). Drugi wyraz już jest ładny - czarny matowy, bez żadnej wysypki. Szukałem w internecie, jednakże nic znaleźć nie mogłem. prosiłbym o jakąkolwiek pomoc ![]() Bo może ktoś to miał i obejdzie się bez wiziyty u dermatologa. |
|
|
||||
|
||||
|
To może być zwykłe podrażnienie a może być że Ci ręka jutro odpadnie
Wrzuć fotkę to może wtedy da się coś powiedzieć ale nikt tu lekarzem nie jest...najlepsza rada to dmuchać na zimne. Wizyta u lekarza nic nie kosztuje a może zaoszczędzić problemów... |
|
|
||||
|
||||
|
Być może to nic poważnego, wysypka może być nie powiązana z tatuażem, a może nie
. Daj jakąś fotkę to może prędzej coś da się powiedzieć. Jednak zgadzam się z poprzednikiem, jeżeli sądzisz, że to coś poważniejszego to zawsze tylko i wyłącznie lekarz. pzdr |
|
|
|||
|
|||
|
Bez fotografii nie domyślimy się o co chodzi , ale skoro tatuaż wykonałeś za jednym razem u jednego tatuażysty , jednym pigmentem i TYLKO TWOJĄ igłą , to dziwne że w jednym miejscu jest wysypka a w innym nie.
Myślę że problem raczej nie tkwi w ewentualnej alergii bądź uczuleniu bo w takim wypadku organizm zareagowałby na całej powierzchni Twojego tatuażu. Tak mi się wydaję choć nie jestem w tej dziedzinie ekspertem. Niech się w tej kwestii wypowiedzą nasze forumowe dziewczyny , one mają szerszą wiedzę w tym zakresie. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Obserwuj...jeśli będzie coraz gorzej oczywista sprawa że należy iść do lekarza. |
|
|
|||
|
|||
|
W takim razie zamiast testować reakcję na żywym organiźmie udaj się od razu do dermatologa. Nie ma co ryzykować .
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.