Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06-30-2010, 12:42
dymon's Avatar
dymon dymon jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie

tak jak mówisz ostatnie godziny były straszne
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-30-2010, 18:42
dymon's Avatar
dymon dymon jest nieaktywny
Bywalec

Domyślnie

tylko ze teraz coś mi się zrobiło w jednym miejscu zaczerwienienie i lekki bul zacząłem smarować tribiotykiem
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-30-2010, 21:33
monki monki jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

dlaczego ostatnie godziny są boleśniejsze? wynika to z tego, że organizm jest jakoś osłabiony czy jak? ja osobiście miałem stały ból (jednak czas znacznie krótszy bo około godziny), a rozmawiałem kiedyś ze znajomą to mówiła, że bolało tylko na początku a potem prawie nic, wkrętka czy możliwe?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-30-2010, 21:57
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

znajoma mogła mówić prawdę szczególnie że dziewczyny lepiej znoszą bul , i dobrze dedukowane z czasem skóra się męczy i nawet przecieranie może być nieprzyjemne choć od wszystkiego są odstępstwa co przykładem jest dziewczyna, w całości nie jest to aż takie straszne bo znaczna większość posiada wzorki skończone
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2010, 08:25
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Cytat:
Napisał monki Zobacz post
dlaczego ostatnie godziny są boleśniejsze? wynika to z tego, że organizm jest jakoś osłabiony czy jak? ja osobiście miałem stały ból (jednak czas znacznie krótszy bo około godziny), a rozmawiałem kiedyś ze znajomą to mówiła, że bolało tylko na początku a potem prawie nic, wkrętka czy możliwe?
Przy tatuażu robionym w godzinke dwie, bÓl, jest w miarę stały. Po upływie 3-4 godzin, najnormalniej jesteś zmeczony, skóra też i zaczyna boleć bardziej.
Taka przynajmniej mam teorie

Też cierpiałam pod koniec 4 godziny.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2010, 10:57
elviska18's Avatar
elviska18 elviska18 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Kraków
Domyślnie

no chyba sobie żartujecie :P teoretycznie miałam mieć robiony tatuaż na ok. 3 sesje. jestem już po 3 sesji i nawet połowy nie mam wydziaranej. tylko i wyłącznie dlatego, że jestem w stanie wytrzymać 2 godziny w studiu. po tym czasie zaczynam mieć mdłości, robi mi się słabo i żadne 15 minutowe przerwy, jedzenie cukierków (żeby poziom cukru wzrósł) nie pomagają. po prostu nie jestem w stanie siedzieć nieruchomo, bo to już jest ból nie do wytrzymania. zwłaszcza, że wszystko się dzieje w okolicach kręgosłupa. i jak już ktoś wspomniał - samo przecieranie boli.
po każdej sesji jestem na siebie wściekła, że postępy w tatuowaniu są tak niewielkie. bo na mnie nic nie działa i za każdym razem ból jest tak samo silny.

"Życie jest proste. Dokonujesz wyboru i nie patrzysz wstecz."
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2010, 18:49
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

no niestety ale cierpienie uszlachetnia a tatuazysta zaciera raczki zbiez sie w sobie pomysl o tych kolejnych sesjach za ktore bedziesz musiala zaplacic wypocznij zjedz cosik i heja wiem ze kregoslu to szczegolnie bolesne miejsce ale dasz rade trzymam kciuki
:P.S:a masz gdzies zdjecie na biezacym etapie?
Stary 07-02-2010, 09:38
elviska18's Avatar
elviska18 elviska18 jest nieaktywny
Rozmowny!

Miasto: Kraków
Domyślnie

nie, nie mam zdjęć, bo na razie nie ma co pokazywać. same kontury i w paru miejscach kolor.
jak wchodzę do studia, to mnie witają tekstem: "znowu ty?!"
a tak poważnie, to ja chyba jestem ciężkim przypadkiem, bo mam świadomość, że znowu będę musiała to wszystko maścią smarować, babrać się w tym i w ogóle dłużej się będzie goiło, skoro robię tatuaż "na raty", ale dla mnie jest to ból nie do zniesienia - a uwierz mi, próbowałam różnych metod skierowania mojej uwagi na coś innego - skupianie się na muzyce, oglądania zdjęć przyklejonych do sufitu, gapienia się na to co inni robią...
podsumowując: dla tych co się boją bólu - nie polecam tatuaży

"Życie jest proste. Dokonujesz wyboru i nie patrzysz wstecz."
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-02-2010, 18:46
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

jestem zdania ze bol jest dobry ostrzega nas przecież przed niebezpieczeństwem dlatego warto sie czasem zahartować w sumie miałem dwie sesje po 4 h i dopiero pod koniec kiedy to skora juz opuchnięta nie chciała przyjmować tuszu poczułem co to cierpienie

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania