Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-26-2011, 00:36
slahtz slahtz jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Warto zaczynać w tym wieku od zera?

Cześć. Chciałbym pobawić się w tatuowanie. Nie będę pytał od czego zacząć bo w sieci dość jest na ten temat. Zapytam czy warto. Czy warto pakować się w to mając już 19 lat i nigdy nic nie rysując? Szczerze to mam czas. Mogę przez 3 lata rysować zanim chwycę maszynkę do ręki. Tylko czy w moim wieku dam radę się wyrobić? Już od dawna chciałem zabrać się za rysowanie bo podoba mi się to. Ale dopiero perspektywa tatuowania zmobilizowała mnie do ruszenia tyłka. Tylko tak sobie myślę, że chyba za stary już jestem, żeby uczyć się rysowania podczas gdy stanąłem rozwojowo na rysowaniu ludzików z kółka i kilku kresek. Ba nawet kółka okrągłego nie zrobię tylko jajo. Warto poświęcać czas codziennie na rysowanie czy dla mnie jest już za późno?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 00:54
PalKory's Avatar
PalKory PalKory jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Ponoć każdy człowiek ma jakiś talent, wystarczy go odkryć. Kto wie, może będziesz dobrym tatuatorem albo, świetnie rozpierdalasz misie koala bumerangiem. Nie znam się ale jeśli zastanawiasz się nad tym czy trening uczyni cię mistrzem, to w tym akurat przypadku mam wątpliwości... Domyślam się, że gdybym nauczył się strugać bumerangi i poznał ścieżki koali to odjebałbym kilka sztuk. Zakładam, że nie jesteś debilem i potrafisz się uczyć ( tak, tak - nie pomyliłem się), ale co z tego wyniknie? Do czego zmierzam: wszystko da się wyuczyć, tylko po co robić coś czego trzeba się "uczyć", zanim przyszło samo? Talent? Zajawka? Umiem nadawać formę materii? Artysta?
Stary 09-26-2011, 11:11
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Pracuję przy nagłośnieniu i oświetleniu imprez estradowych. Poznałem pewnego Węgra który mając 26 lat zaczął tańczyć. Założył zespół i zaczął układać choreografie. Dwa razy zdobył mistrza Europy w tańcu hip-hop. Można? Wszystko zależy od Ciebie!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 18:37
Nowy

Domyślnie

No czuję się ostro podbudowany Najgorzej będzie zacząć bo w sumie nie wiadomo od czego. Poradzę się osób w temacie. Niestety nie było mi dane zrozumieć sensu całej twojej wypowiedzi PalKory, może jednak jestem debilem
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 19:27
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Prościej: jeśli tego nie czujesz, nie masz za grosz wyobraźni i podstawowych umiejętności manualnych to daj sobie spokój. Wszystkiego da się nauczyć- techniki, zasad mieszania barw, perspektywy, cieniowania itd. ale bez TALENTU twoje dziary mimo, że poprawnie wykonane będą miałkie. Talentu wyuczyć się nie da.
Stary 09-26-2011, 19:35
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Ano prawda...talent rzecz wrodzona: albo masz albo d..a blada.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 21:16
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

jeżeli na starcie masz wątpliwości .... i nie czujesz powera , a w zasadzie w twojej wypowiedzi wyczułem lekką nutę lenistwa i znużenia koniecznością "orki z ołówkiem nad kartka " , to chyba z tego pieca chleba nie będzie.
Kwestię wieku .... pomijam , masz dopiero 19 lat a już uważasz się za " dojrzałego mężczyznę " w wieku wczesno-poproduktywnym.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 21:21
Edi_88_88's Avatar
Edi_88_88 Edi_88_88 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Tarnów
Domyślnie

ja tak samo twierdze...wiek tu nie ma nic konkretnego do rzeczy,liczy sie czy masz talent,taki wrodzony....bo bez niego nawet rysunku sie do konca nie nauczysz!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 22:21
Nowy

Domyślnie

Po kolei
Nie mam podstawowych umiejętności, ani nic innego, bo nigdy nie próbowałem. Więc trzeba by było sprawdzić czy coś we mnie drzemie.
Lekką nutę lenistwa i znużenia koniecznością "orki z ołówkiem nad kartka " wyczułeś niesłusznie
I nie uważam się za dojrzałego, ale to już wiek, w którym podobno nauka gry na instrumentach itp jest nieco trudna, więc założyłem, że z rysowaniem będzie podobnie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-26-2011, 23:07
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Napisz lepiej skąd w ogóle wziął się u ciebie taki pomysł? Co spowodowało, że chcesz spróbować itd...
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania