![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
hej ..
od kilku msc zastanawiam sie nad kolczykiem "tam na dole" .. podoba mi sie to .. probowalam wywiedziec sie przez google,jak wyglada taki "zabieg",czy mozliwe jest jakies znieczulenie itd ?! moze ktos z Was wie cos na ten temat ? |
|
|
||||
|
||||
|
Z tego co wiem to boli podobnie jak przekłucie ucha ale wiadomo każdy ma inaczej ukrwione te miejsca i każdy inaczej odbiera ten ból większość nie stosuje znieczulenia ale jeżeli klient nalega jest to możliwe lecz nie we wszystkich salonach. Tu kilka porad i dobór odpowiednich kolczyków
http://www.wildcat.pl/christina.htm |
|
|
||||
|
||||
|
no to nie boli w takim razie.. ja mialam swego czasu ( kiedy to bylo jeszcze modne
) po 7 dziurek w kazdym uchu ![]() zastanawia mnie fakt gojenia sie,czy bedzie szczypac,babrac sie ?! pamietam jak przebilam raz pepek ,tak mi sie babral ze ostatecznie hmm usechl mi jego fragment ..cos okropnego .. wyciagnelam .. dopiero niedawno zrobilam to drugi raz i jest dobrze .. ale wolalabym zeby mi tam nic nie uschlo a tymbardziej nie odpadlo ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Podziwiam Cię, ja bym się nie zdecydowała.....
A co do pępka, miałysmy podobnie- mi sie babrał rok, wyjęłam i przebijałam drugi raz po wielu miesiacach (ok roku). Za drugim zagoił sie ślicznie raz-dwa i nosiłąm go nastepne 14 lat (teraz wyjęłam bo ciąza). |
|
|
||||
|
||||
|
No u mnie tez to samo było. Podobno tak już jest, ze pępek trudno wygoić.
Mój tez goił się ponad pół roku a moze dłużej. Też wyjmowałam i na szczęście wszystko się zagoiło jak powinno a i nie musiałam drugi raz przebijać. Na kolejne kolczyki już bym się raczej nie zdecydowała po tym wszystkim. |
|
|
||||
|
||||
|
Mi sie tylko ten pepek babral ..
wyciagnelam i ponad 4 lata nie myslalam nawet o tym zeby robic ... az nagle poszlam wracajac z zakupow z siatami rano i zrobilam ..wciaz mi sie goi.. moj tatuator,ktory zajmowal sie kolczykowaniem przez wiele lat mowil,ze pepek goi sie najdluzej .. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Mi długo goiło się przebicie w chrząstce, a na logike rzecz biorac to powinno raz-dwa. Dopiero po ok 3 miechach było oki, a w wardze- 3 tygodnie i po sprawie. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
To chyba nie należy zaczynać od pępka bo ja już podziekowałam za kolczyki a chciałam sobie tragusa przebić ale teraz się po prostu boję.
|
|
|
||||
|
||||
|
Zniechęciłas się. Teraz masz tattoo, mnie od kiedy poznałam smak tatuaży piercing nie kręci.
Wiele osób zaczynało kiedyś od pępke, była przecież taka moda. ![]() A zaczęłam od nosa, a pępek był zaraz później. ![]() Nawet uszy- to "normalne" przkłucie miałam wiele lat później! A pisi bym nie ruszyła, za bardzo się boję co by było gdyby zaczęło mi się tam cokolwiek babrac!!! ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Nie brzmi to zachęcająco.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.