Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-09-2011, 10:09
Kolajn Kolajn jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie uczulenie/Infekcja - Łuszczy się i swędzi

Zdjęcie zamieszczam ku przestrodze: tylko, że niestety nie wiem, przed czym ostrzegam. Swędzące, łuszczące się, czasem boli. Zmiany nie pojawiły się od razu. Proszę jeśli ktokolwiek wie, co to może być lub jak to leczyć, zostawcie wiadomość. Obecne działania podjęte przez lekarza to maść sterydowa i zamrażanie. Ja ciągle twierdzę, że to uczulenie. Dziękuję za jakąkolwiek pomoc...

Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:33
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Pokazujesz dwa atuaze, a na kadym inne objawy, o który Ci chodzi?
Przy pierwszym rzeczywiście sprawa wygląda kiepsko i może to byc uczulenie, przy drugim- zaniedbany tatuaz i to wsio- zasuszony bym rzekła.

Ostatnio edytowane przez owieczka33 : 10-09-2011 o 10:38.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:42
Nowy

Domyślnie

Pytam o oba. Objawy mają te same: łuszczą się i swędzą. jeden wygląda po prostu lepiej, drugi gorzej.
Co do zaniedbania: tatuaże smarowane od zawsze: balsamami, w czasie gojenia również używana była maść (Alantan no i trochę wazeliny).
Mam na ciele łącznie 10 tatuaży kolorowych, 2 posiadają kolor czerwony który nie zareagował no i te 2, zepsute po stokroć (tak, używany był inny barwnik).
Robione były prawie rok temu... Dopiero w czerwcu, po wystawieniu na słońce pojawiły się zmiany, z którymi nie mogę się uporać.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:43
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

A ja dodałabym, że ten drugi to raczej za mocno przeorany bo widać aż się tusz rozlał na konturze. Nie żałuj bo to buraczki i następnym razem idź do porządnego salonu.
Rok po zrobieniu? Ten pierwszy to jeszcze być może, ale ten drugi to widać, że źle zrobiony.
Może masz alergię na składnik czerwonego tuszu.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 10-09-2011 o 10:45.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:46
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Pragnę zauważyć że problem dotyczy wyłącznie koloru czerwonego. Reszta tat jest ok więc to nie jest kwestia dbania czy uczulenia na tusz ogólnie...zrezygnuj z tego koloru i będzie. Oczywiście przed wykonaniem poprawki innym kolorem zrób próbę. Pociągnij jakieś 3mm linii np i zostaw do wygojenia żeby zobaczyć czy znów się coś nie dzieje.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:48
Nowy

Domyślnie

Zgadzam się, niestety, tatuaże są marnie wykonane w porównaniu do profesjonalnego studia To, że kontur rozlany, to nie problem dla mnie, koleżanka uczyła się na mnie i dobrze wiedziałam, co mnie czeka. Niespodzianka z barwnikiem niestety nie była wpisana w umowę

Nawet jeśli skóra była przeorana to i tak zagoiła się dobrze, były płaskie, nie swędziały...
Nie wiem, ciągle będę się zastanawiać czy to powikłania po samym zrobieniu, które wyszły tak późno czy uczulenie.
Stosuję maść sterydową, zmiany się zmniejszyły,. łuszczą się dalej i swędzą ale wyglądają tyćkę lepiej (po 2 dniach stosowania). Potem czeka mnie zamrażanie.
Czy to w ogóle pomoże? Koleżanka z tym samym problemem (serduszko na nadgarstku) miała już 2 zabiegi i nie pomogły jej...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:52
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Ja wiem jak pomóc...ale jest to dość daleko idący środek...mogę to zrobić za darmo
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 10:52
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

My ci tutaj nie powiemy czy pomoze czy nie.
Ciesz się, że to tylko czerwony bo gdyby tak z każdym były problemy?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 11:24
slangmark044's Avatar
slangmark044 slangmark044 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Wilthshire
Domyślnie

Nom zależy od organizmu,u mnie na ten przykład kolor się bardzo zle przyjmuje a barwniki Spauldinga,których używam zaliczyłbym do tych lepszych
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-09-2011, 13:35
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Druga dziara jest zwyczajnie przesuszona jak na moje oko.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania