Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-19-2011, 23:30
Lemonic Lemonic jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie :)

No większych nie planuję.

A do jakiej wielkości rozciągałaś ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-20-2011, 08:24
orygami's Avatar
orygami orygami jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

Może 6mm to za mało? zrób sobie od razu tak http://lawka.pl/zdjecia/1424/Dlaczeg...rzekluwac_uszy http://swir.us/dziura-w-uchu
będziesz mogła drobiazgi przechowywać i odpada noszenie torebki :] Same plusy :] A na serio Taki nie za duży tunelik nawet fajnie wygląda .
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-20-2011, 10:49
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Ten tunel co pokazałam to najmarniej 8-10mm, a Ty pisałas o max 6 zastanów się nad swoja granica rozciągania, bo zrobisz sobie takie jak orygami pokazał

Ja z tunelemi zaczęłam ale dośc szybko przestałam, zatem nie ma o czym mówic. Miałam chyba 3mm, czego nawet nie nazwałabym tunelem.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-20-2011, 14:12
Nowy

Domyślnie

Cytat:
Napisał orygami Zobacz post
Może 6mm to za mało? zrób sobie od razu tak http://lawka.pl/zdjecia/1424/Dlaczeg...rzekluwac_uszy http://swir.us/dziura-w-uchu
będziesz mogła drobiazgi przechowywać i odpada noszenie torebki :] Same plusy :] A na serio Taki nie za duży tunelik nawet fajnie wygląda .
Moi znajomi wymyślili że zrobią mi w uchu otwieracz do piwa
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-20-2011, 15:21
owieczka33's Avatar
Super Moderator

Domyślnie

A jest to pomysł- zawsze pod reka, a raczej przy głowie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-22-2011, 15:55
Nowy

Domyślnie :]

Łiiii uszy przebite
Więc ej... dopiero za ok. 3 tygodnie mogę ściągnąć te kolczyki ?!
Czyli przebite ucho mam myć z kolczykiem ?!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-22-2011, 20:56
owieczka33's Avatar
Super Moderator

Domyślnie

No raczej tak... nie wyciągałabym świezego kolczyka i nie wpychała go spowrotem co i raz...
A co nie miałas nawet uszu przekłutych?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-22-2011, 23:09
Nowy

Domyślnie ;)

No tak wyszło że nigdy nie miałam nic przekłutego. Nigdy, nic
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-06-2012, 10:07
mariposa mariposa jest nieaktywny
Nowy

Miasto: chicago
Domyślnie

Dziwi mnie naprawde ze na takim forum nikt nie potrafi udzilic informacji na temat rozciagania. Rozmiar do ktorego chcesz rozciagnac dziurki jest bardzo maly wiec nie ma problemu jezeli chodzi o powrot do normalnego rozmiaru. Wiekszosc ludzi mowi ze 10mm to ten rozmiar w ktorym raczej nie wrucisz do normalnego ale to tez zalezy od ludzi, niektorzy maja bardziej elastyczna skore a niektorzy mniej. Ja osobiscie polecam do rozciagania rozpychacze zwykle proste. Nakladasz spora ilosc wazeliny na ucho jak i na rozpychacz i POWOLI Wkladasz do konca najszereszej czesci rozpychacza, mozesz tak pochodzic z pol godzinki i wtedy wepchniesz pluga wypychajac rozpyczacza ktory ci wyjdzie tylem Sory ze tak pisze ale sama mowilas " jak do dziecka" Na rozciagniecie do kolejnego rozmiaru czekasz MIESIAC! a przy wiekszych rozmiarach nawet 2. Rozciaganie NIE BOLI. Jezeli boli, to robisz to zle! Mozesz poczuc jakis dyskomfort ale nie bol. Jezeli czujesz ze boli to poczekaj kolejny tydzien a nawet miesiac jesli trzeba. W rzadnym wypadku nie powinna sie pojawic krew. Nie rozciagaj na sile. bo rozerwiesz skore od srodka albo dostaniesz blowout. A to naprawde okropnie wyglada. Wygoogluj sobie fotki. Musisz uszy zawsze smarowac czyms bo sie strasznie wysuszaja, nie tylko dziure ale tez na okolo. Na noc je nie sciagaj, plugi sa bardzo wygodne do spania. Nie wiem jak to sie w Polsce mierzy wielkosc plugow ale w stanach zaczynasz od rozmiaru 16 (1.29mm) za miesiac 14(1.63mm) potem 12(2.05mm) , 10(2.59mm), 8(3.26mm), 6(4.12mm), 4(5.19mm) 2 (6.54mm) a potem juz jest rozmiar 0 czyli 8.25mm i rozmiar 00 (10mm) . Nie przeskakuj rozmiarow. Pewnie o czyms jeszcze zapomnialam ale jak cos to pytaj. aha i najlepiej rozciagaj zaraz jak wyjdziesz z pod goracego prysznica bo wtedy skora jest bardziej elastyczna. PS. sory za jakiekolwiek bledy ale nie jestem przyzwyczajona pisac po polsku. a tu sie tak ropisalam. Chcialabym zeby mi ktos tak wylał cala wiedze w jednym miejscu jak ja zaczynalam a niestety musialam czytac i czytac i szukac info na necie. Filmiki z youtube sa bardzo przydatne tez, tylko po angielsku.
Stary 03-06-2012, 16:58
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Napisał mariposa Zobacz post
Dziwi mnie naprawde ze na takim forum nikt nie potrafi udzilic informacji na temat rozciagania..
jak mialem 15 lat to tez bylem czesto zdziwiony pozatym ty sami amatorzy pisza wiec nie ma sie co dziwic
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania