![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam wszystkich na wstepie
!Mam pytanko odnosnie tuneli w uszach. Jak przygotowac (rozszerzyś) ucho do tunelu powiedzmy 6-8mm? Znacie jakieś metody na takie rozszerzanie może jakieś narzedzia. Dodam ze jeszcze nie przebijalem uszu. Ile powinienem zaczekac do rozszerzania po przekłuciu i jak czesto nosic jakies rozszerzacze ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
siema, na początek to sobie przebij uszy, jak najbardziej na środku i jak najbardziej równo względem siebie. potem poczekaj ok. 3tyg, jak będzie wygojone to weź rozpychacz (kupny najlepszy) ale możesz np. tak jak ja wziąć szydełko, naostrzyć od strony haczyka (wcześniej urwać haczyk) zdezynfekować i rozepchać, tam jest 3mm, i weź jakąś rurkę plastikową o takiej samej średnicy. noś ten kolczyk ok 1-2 tyg potem wykąbinuj jakiś większy rozpychacz ( w moim wypadku to był pędzel ) rozepchnij do 4mm, po 2tygodniach do 5 i tak cały czas lecz przy większych rozmiarach (ponad 2cm) będziesz musiał robić większe przerwy miedzy rozszerzeniami aby były one ładne
wiem to z własnego doświadczenia, a jeśli się pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
dobrze wiedziec takze jeszcze nie przebijalem a teraz mysle nad kupnem sprzetu do kolczykowania
i zawsze rozkminialem jak to jets z tynelami czy po przebiciu trzeba czekac czy nie![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Są dwie techniki zakładania tuneli.
Jedna polega na rozciaganiu samodzielnie wygojonego ucha przez wkładanie coraz to grubszych przedmiotów, druga na przekłuwaniu specjalnymi przyrządami. Okres gojenia jest długi, nawet do roku czasu. Inny sposób, nie wiem czy u nas wykonywany polega na rozcinaniu skóry przy miejscowym znieczuleniu i wkładaniu odpowiedniego kolczyka (tunelu). |
|
|
|||
|
|||
|
Czesc,jedyna profesjonalna metoda rozciagania uszu jest oczywiscie przebicie ucha najpierw, jak najbardziej na srodku i odczekanie do calkowitego zagojenia,a potem uzywa sie do rozciagania specjalnych tuleji ,ktore sluza wlasnie do tego celu i ulatwiaja po rozciagnieciu umiejscowienie od razu tunelu odpowiedniej wielkosci.Tuleje nalezy przed rozpoczeciem rozciagania mocno nasmarowac mascia z witamina a, co ulatwia caly proces.Nie powinno sie rozciagac wiecej niz 1mm miesiecznie!Nie wiem jak to jest w Polsce, ale w Niemczech stosuje sie tez radykalna, ale za to szybka metode wykrawania-tzn.za pomoca specjalnych do tego przyrzadow, po prostu wykrawa sie tyle ciala z ucha ile trzeba i wklada tunel-naturalnie bolesna metoda i trzeba sie liczyc z dlugim okresem gojenia.Powodzenia
|
|
|
||||
|
||||
|
A nie stosuje się miejscowego znieczulenia? Przecież taki ból ciężko wytrzymać.
|
|
|
|||
|
|||
|
Oczywiscie stosuje sie znieczulenie za pomoca masci albo plastrow znieczulajacych "EMLA".Tzn.stosuje sie to w Niemczech(tutaj pracuje) i na pewno sa polskie odpowiedniki.To masc znieczulajaca na bazie lidokainy-stosuje sie okolo 30 min przed zabiegiem.bardzo skuteczna, takze stosowana przy dermal anchor,surface piercing itp...Bardzo mozliwe,ze w Polsce tez dostepna.Polecam.
|
|
|
||||
|
||||
|
Można to u nas dostać nawet pod taką samą nazwą.
|
|
|
|||
|
|||
|
Witam mam pytanie jak myślicie jakby wygladał tunel w 1uchu taki mały jakies 5do 8mm ?
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.