![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Chodzi jeszcze o wykonanie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Powiem wam że w sprawach które nie mogę w żaden sposób sprawdzić nie ufam nikomu, dlatego nie robie sobie żadnych napisów po Elficku itp. sławny przykład Dody ten napis po Hindusku ( może sie myle ale wiem że to coś z tamtąd) w połowie Indii oznaczam Mądra a w drugiej Krowa ehh
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
odnośnie moich pleców
Cytat:
tylko mi to pisała kuzynka która studiowałą japonistyke w Warszawie.. teraz uczy japońskiego ![]() i oprócz że ona sprawdzała to po kilka razy w swoich mądrych książkach to jeszcze z 50 razy w internecie .. a ponieważ to co mam na plecach to nic trudnego... tylko moja data urodzenia.. wiec sie nie bałam.. ![]() dwa pierwsze symbole to Maj kolejne cztery to 21 a reszta 1988 ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Pewnie bolało na kręgosłupie, też sobie bym chciała coś tam kiedyś zrobić, ale ledwo co poradziłam sobie z bólem na biodrze :P
|
||||
|
||||
|
właśnie o to chodzi że nie boli prawie wogóle
![]() jak tatuator zaczoł robić to byłam w szoku.. spodziewałam sie naprawde bólu a to to był śmiech a nie ból ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
(dla zrozumienia sytuacji proszę o wyobrażenie sobie: idzie Chińczyk z napisem NAJPIERW czcionką Times New Roman na karku).Ze słownika lepiej nie korzystać, bo na każde słowo może być wiele różnych znaków, o różnych odcieniach znaczeniowych. Niektóre znaki mają dla Azjaty dobrą "energię" inne złą - np liczba cztery 四 jest uważana za bardzo zły znak, bo i po chińsku i po japońsku wymawia się ją bardzo podobnie do 死, co oznacza "śmierć". Takich różnych zasad, regułek, skojarzeń itd. jest cała masa. Z innej bajki, widziałem kiedyś zdjęcie tatuażu 悲. Znak ten oznacza czasem współczucie, czasem smutek. Jak dla mnie taki se pomysł robić coś takiego. Można po prostu olać Azjatów i uznać, że tatuaż jest dla siebie i oglądających Polaków, więc jak się podoba to wszystko jedno. Tatuażyści, którzy w tym mocno siedzą pewnie mają obadane jakieś podstawowe ozdobne "dobre" znaki, ale jak się próbuje coś takiego wymyślić na własną rękę bez znajomości tej tradycji, to na na 99% dla Azjaty będzie to wyglądało przypałowo. Pzdr xiwanx |
|
|
|||
|
|||
|
Idź na Ketonalu, tylko weź sobie wolne żeby się wyspać, ludzie tak robią, powiedz tatuażyście że trzasłaś z 3 i żeby nie gadał
, nie popeiram tego ale czasem inaczej sie nie da, i tak szczeże to teraz pomyślałem wiem że to niedyskretne ale co bedzie przy porodzie, przecież dziwczyny maja inny od facetów próg bólu jak ja sie skrecałem pod barkiem to laska koło mnie miała taki głęboko czarny korzeń robiony na całym kregosłupie, jak ja widziłem to zagryzałem zeby i skrecałem nogi żeby obciachu nie robi bo ona Kamienna Twarz![]() Ostatnio edytowane przez pontonss : 06-18-2009 o 17:28. |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.