![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Zeby nie było, ze zasmiecam komuś wątek.
Otóż, po lekturze wypowiedzi z innego tematu dochodzę do smutnego wniosku, ze większość z forumowiczów reprezentuje postawy bardzo konserwatywne, a przez to nietolerancyjne dla odmienności. Zaznaczam, dla odmienności, bo niektórzy zarzucają ze równiez brakuje mi tolerancji, owszem ale tylko w odniesieniu do głupoty której nigdy nie zaakceptuję. Innych rzeczy których nie lubię unikam bo zdaję sobie sprawę, ze niektórych nie da się zmienić. Czym jest i czy w ogóle jest tolerancja dla ludzi powiedzmy rózniących się od nas, mających inne podejście do siebie, życia, inną orientację seksualną? To forum skupia ludzi "innych" czyli odstających od reszty i wydawać by się mogło, ze automatycznie powinni oni rozumieć jak to jest kiedy ktoś nie chce być taki jak wszyscy i stara się zaakcentowac swoją indywidualność czy to poprzez wygląd czy inne rzeczy. |
|
|
|||
|
|||
|
czym jest tolerancja...? tak wiec ja tolerancje dla ludzi "innych" rozniacych sie, postrzegam nastepujaca, jesli ktos ma inna orientacje seksualna to ok niech sobie ma nie moja sprawa i nie moj interes nie postrzegam takiej osoby jako gorsza od innych tylk odlatego ze ma inny poglad, tak samo z innymi ludzmi ktos ma swoje poglady zasady i dopuki one mnie nie dotykaja to nic do tego nie mam kazdy ma prawo wyrazac swoje zdania i opinie
a ciebie nie postrzegam jako osoby nie tolerancyjnej, nie dostrzeglem w twoich wypowiedziach jakichs zwrotow ktore uwlaczaly by czyjejs godnosci |
|
|
||||
|
||||
|
No wiesz ale w gruncie rzeczy jestem nietolerancyjna, bo nie akceptuję tak jak już pisałam głupoty i wciskania jej ludziom chociaż nie zawsze sama mam rację.
Chodzi mi o to, że zastanawiajacy jest fakt iż osoby ktore z racji własnej odmienności powinny być tolerancyjne tak naprawdę nie są nimi lub z miejsca klasyfikują innych od siebie jako ludzi nienormalnych. Czy jest to spowodowane? |
|
|
||||
|
||||
|
zda mi się ze głupotą ludzka, ale my Polacy z tego słyniemy.Znaczy się z braku tolerancji oczywiście
|
|
|
||||
|
||||
|
No własnie, z braku tolerancji dla ludzi o innej orientacji seksualnej, dla cudzoziemców, ludzi o innym kolorze skóry, ludzi inaczej wyglądających, wyrózniajacych się z tłumu a przecież sami niejednokrotnie jesteśmy wytykani palcami za nasze tatuaże.
|
|
|
||||
|
||||
|
no wiesz co
ja nie jestem inny jestem normalnym kolesiem poprostu mam kilka tatuazy wrecz przeciwnie wydawac by sie moglo ze jestem inny od was poniewaz bedac milosnikiem tatuazy nienawidze tatuazy u kobiet (chyba ze 1 delikatny) nie uznaje kolczykow itp. nie lubie tez niemcow , pedalow i muzynow chinczykow tez no i ludzi ze wsi ![]() ah myslalem ze jestem tolerancyjny a chyba jednak nie ![]() ppozdro |
|
|
|||
|
|||
|
Ja jestem również normalny, to cała reszta (ta bez tatuaży) jest nienormalna
![]() ![]() A na poważnie, zwykłe sprzeczki o temacie "kto się goli ten mistrz, a kto nie ten śmierdzi" nie wydaje mi się szczytem tolerancji ze strony naszej leciwej koleżanki YvoneS ![]() Tolerancja tolerancją a etykietowanie etykietowaniem (Nie trawię gejów bo to jest dopiero głupie) ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
tak naprawde to nikt z nas nie jest tolerancyjny tak do konca, bo jednemu nie pasuje to a drugiemu tamto a i pojecie tolerancji jest szeroko rozumiane i przez kazdego z nas inaczej inerpretowane
|
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Nie mogę wyjść ze zdziwienia, ze ludzie wydawać by się mogło etykietkowani przez tą zwykłą część społeczeństwa mogą reprezentować tak skrajne postawy. Ostatnio edytowane przez YvonneS : 11-05-2009 o 00:11. |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
![]() |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.