Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-04-2009, 10:35
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie Tolerancja?

Zeby nie było, ze zasmiecam komuś wątek.
Otóż, po lekturze wypowiedzi z innego tematu dochodzę do smutnego wniosku, ze większość z forumowiczów reprezentuje postawy bardzo konserwatywne, a przez to nietolerancyjne dla odmienności.
Zaznaczam, dla odmienności, bo niektórzy zarzucają ze równiez brakuje mi tolerancji, owszem ale tylko w odniesieniu do głupoty której nigdy nie zaakceptuję. Innych rzeczy których nie lubię unikam bo zdaję sobie sprawę, ze niektórych nie da się zmienić.
Czym jest i czy w ogóle jest tolerancja dla ludzi powiedzmy rózniących się od nas, mających inne podejście do siebie, życia, inną orientację seksualną?
To forum skupia ludzi "innych" czyli odstających od reszty i wydawać by się mogło, ze automatycznie powinni oni rozumieć jak to jest kiedy ktoś nie chce być taki jak wszyscy i stara się zaakcentowac swoją indywidualność czy to poprzez wygląd czy inne rzeczy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 11:29
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

czym jest tolerancja...? tak wiec ja tolerancje dla ludzi "innych" rozniacych sie, postrzegam nastepujaca, jesli ktos ma inna orientacje seksualna to ok niech sobie ma nie moja sprawa i nie moj interes nie postrzegam takiej osoby jako gorsza od innych tylk odlatego ze ma inny poglad, tak samo z innymi ludzmi ktos ma swoje poglady zasady i dopuki one mnie nie dotykaja to nic do tego nie mam kazdy ma prawo wyrazac swoje zdania i opinie

a ciebie nie postrzegam jako osoby nie tolerancyjnej, nie dostrzeglem w twoich wypowiedziach jakichs zwrotow ktore uwlaczaly by czyjejs godnosci
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 12:14
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

No wiesz ale w gruncie rzeczy jestem nietolerancyjna, bo nie akceptuję tak jak już pisałam głupoty i wciskania jej ludziom chociaż nie zawsze sama mam rację.

Chodzi mi o to, że zastanawiajacy jest fakt iż osoby ktore z racji własnej odmienności powinny być tolerancyjne tak naprawdę nie są nimi lub z miejsca klasyfikują innych od siebie jako ludzi nienormalnych. Czy jest to spowodowane?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 14:16
pitrek681's Avatar
pitrek681 pitrek681 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Niemcy Kleve
Domyślnie

zda mi się ze głupotą ludzka, ale my Polacy z tego słyniemy.Znaczy się z braku tolerancji oczywiście
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 16:04
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

No własnie, z braku tolerancji dla ludzi o innej orientacji seksualnej, dla cudzoziemców, ludzi o innym kolorze skóry, ludzi inaczej wyglądających, wyrózniajacych się z tłumu a przecież sami niejednokrotnie jesteśmy wytykani palcami za nasze tatuaże.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 16:44
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Napisał YvonneS Zobacz post
To forum skupia ludzi "innych" czyli odstających od reszty...
no wiesz co ja nie jestem inny jestem normalnym kolesiem poprostu mam kilka tatuazy wrecz przeciwnie wydawac by sie moglo ze jestem inny od was poniewaz bedac milosnikiem tatuazy nienawidze tatuazy u kobiet (chyba ze 1 delikatny) nie uznaje kolczykow itp.
nie lubie tez niemcow , pedalow i muzynow chinczykow tez no i ludzi ze wsi

ah myslalem ze jestem tolerancyjny a chyba jednak nie

ppozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 17:22
zgniłek zgniłek jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Ja jestem również normalny, to cała reszta (ta bez tatuaży) jest nienormalna
A na poważnie, zwykłe sprzeczki o temacie "kto się goli ten mistrz, a kto nie ten śmierdzi" nie wydaje mi się szczytem tolerancji ze strony naszej leciwej koleżanki YvoneS
Tolerancja tolerancją a etykietowanie etykietowaniem
(Nie trawię gejów bo to jest dopiero głupie)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 17:24
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

tak naprawde to nikt z nas nie jest tolerancyjny tak do konca, bo jednemu nie pasuje to a drugiemu tamto a i pojecie tolerancji jest szeroko rozumiane i przez kazdego z nas inaczej inerpretowane
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-04-2009, 21:35
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał zgniłek Zobacz post
Ja jestem również normalny, to cała reszta (ta bez tatuaży) jest nienormalna
A na poważnie, zwykłe sprzeczki o temacie "kto się goli ten mistrz, a kto nie ten śmierdzi" nie wydaje mi się szczytem tolerancji ze strony naszej leciwej koleżanki YvoneS
Tolerancja tolerancją a etykietowanie etykietowaniem
(Nie trawię gejów bo to jest dopiero głupie)
Do leciwej jeszcze mi daleko, kobiety trzydziestoparoletnie to nie jakieś staruszki, panowie, chociaż dla niektórych dwudziestolatka to już stara dupa.

Nie mogę wyjść ze zdziwienia, ze ludzie wydawać by się mogło etykietkowani przez tą zwykłą część społeczeństwa mogą reprezentować tak skrajne postawy.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 11-05-2009 o 00:11.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-05-2009, 07:08
zgniłek zgniłek jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Cytat:
Napisał YvonneS Zobacz post
Do leciwej jeszcze mi daleko, kobiety trzydziestoparoletnie to nie jakieś staruszki, panowie, chociaż dla niektórych dwudziestolatka to już stara dupa.
No tak, kobiet się o wiek nie pyta, a tu proszę
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania