![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam
Od dluzszego czasu interesuje sie sztuka tatuazu.. sam na swoim ciele posiadam kilka wzorow. od zawsze podobaly mi sie tatuaze w stylu pin-up .. czy uwazacie ze sa to wzory tatuazu dla kobiet? moim zdaniem jest to lekki stereotyp.. chcialbym zrobic sobie kilka pin upow na swoim ciele.. |
|
|
||||
|
||||
|
Bynajmniej nie są tylko dla kobiet, wręcz przeciwnie wg mnie- są dla mężczyzn
![]() Z resztą ich historia o tym świadczy. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
dokladnie.. chociaz ostatnio spotykam sie z lekko inna opinia.. moze przez pojawienie sie takiego zjawiska jak suicide girls..
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Dla mnie to te same emo laski tylko wytatuowane.
Dziary w stylu pin-up są uniseks, pasują i babkom i facetom. |
|
|
||||
|
||||
|
pin up po maori to jeden z moich ulubionych motywow rowniez uwazam ze to dziary unisex jak to kolezanka napisala
zreszta jak wiekszosc wzorow |
|
|
|||
|
|||
|
Jednak geneza samych kobiet pin-up świadczy bynajmniej czymś innym. Odbiorcą docelowym był biedny aliancki żołnierz frontowy, z czasem jednak to ewoluowało , a w odniesieniu do dzisiejszych czasów i w połączeniu ze sztuką tatuażu..... płeć jest zupełnie bez znaczenia.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sześćdziesiąt lat temu kobiety w USA czy Europie raczej tatuazy nie nosiły.
|
|
|
|||
|
|||
|
Przecież Pin-up nie powstały na potrzeby tatuażu a tym bardziej na potrzeby ówczesnych kobiet. Więc skąd teza dotycząca tego iż kobieta w latach 40-tych miała by być posiadaczką takiego ( lub jakiegokolwiek ) tatuażu ??????????
|
|
|
||||
|
||||
|
I co z tego? Kiedyś panowie chętnie tatuowali sobie gołe i nie tylko, panie, w latach 50- tych również, może nie przypominały tych ładnych kolorowych wzorów które teraz chętnie obie płcie sobie robią ale można powiedzieć, że to było coś podobnego.
|
|
|
|||
|
|||
|
Równie dobrze można powiedzieć że czymś podobnym do kobiet pin-up były rodzime dzielne i charyzmatyczne traktorzystki.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...55972.html?i=3 |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.