Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12-07-2007, 09:31
piotras's Avatar
piotras piotras jest nieaktywny
Bywalec

Smile Tatuaz wiezienny

Witam,

jak w temacie, znajoma pisze prace na temat tatuażu i potrzebuje cos o tatuażu wieziennym, znacie moze jakies ciekawe arty i miejsca w sieci zwiazane z tym?
chcialbym zaznaczyc ze prze googlowalem troche i jest cos, ale te wszystkie artykuly i znaczenia roznia sie od siebie.

A moze jest ktos kto napisze konkretnie art i administratorzy go wrzuca na serwis, bo na tatuaze.biz nie ma nic o tym.

pozdro i z gory dzieki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-07-2007, 10:17
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie jak bede mieli kiedyś czas

to napisza i wrzucą ,a do tej pory to polecam ksiazkę ANDRZEJA JELSKIEGO tatuaz ,naprawdę warta uwagi powazna pozycja , teraz na czasi wyszło jej bogato ilustrowane wzowienie , polecam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-07-2007, 10:38
piotras's Avatar
piotras piotras jest nieaktywny
Bywalec

Smile Tatuaz wiezienny

Już jej wyslales esa gdzie ma sobie zamowic ta ksiazke, a jesli sa tutaj jacys ludzie ktorzy znaja to z praktyki tzn Gitowcy, niech sie wypowiedza, badz napisza jak to wyglada w roznych pewnie wiezieniach jest inaczej. pozdr
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-07-2007, 18:17
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie w kazdym wiezenieu jest to samo

czyli tatuaz jest zakazany i nie wolno się dziarać a wszyscy sa mocno podziargani, jak kogoś wydziarsz a ktos cie sprzeda to mozesz nawet wyrok dostać za uszkodzenie ciała , za sprzet znaleziony w celi mozesz stracic przepustki i wiele innych przywileji,
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2008, 21:04
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

http://www.sfd.pl/zycie_wiezienne,sy...7269-s151.html w tym forum temat jest ciekawie pociagniety gosciu sie spoko wypowaiada "gladiator"
pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2008, 21:16
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Podczas ostatniej wizyty u podopiecznego i podopiecznej zeszliśmy właśnie na tematy związane z tatuażem. To taki off topic związany z pracą, kiedy już wyczerpie się tematy wiodące. Gościu ma takie tatuaże ale nie chciał mi powiedzieć co oznaczają, powiedział ,ze nie może. Zresztą mnie to niewiele interesowało. W ogóle opowiadał czym to robili ( chyba gdzieś w latach 70) i jakim "pigmentem" włos się na głowie jeży, szok. Czlowiek jest już starszy, co ma to ma, być moze teraz tatuaż więzienny różni się od tego co było 20 lat temu, pewnie i technika inna i pigmenty profesjonalne.
Taki jeden znajomy z siłowni robił u kolegi pigmentem z długopisu żelowego, nie wiem jak coś takiego można sobie zrobić. Szybciej krzywdę albo nabawić się infekcji. Fuj!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2008, 21:47
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

nie wiem czytaj ten post naprawde ciekawy
pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-16-2008, 21:57
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

No poczytałam, jasne, ze takie kropki, kreski i inne coś tam oznaczają. Z pewnością pisanie o tym pracy może być ciekawe, jednak nie wiem czy ci ludzie chętnie odkrywają innym tajemnice pewnych symboli, być może trzeba przynależeć do takiej grupy aby wiedzieć co oznaczają? To tak jak z tatuażami klanów, gangów, są równie charakterystyczne, mają odpowiednie znaczenie i raczej zwykły śmiertelnik nie powinien sobie ich robić, chyba, że do takiej grupy dołączy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-17-2008, 16:35
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Taki jeden znajomy z siłowni robił u kolegi pigmentem z długopisu żelowego, nie wiem jak coś takiego można sobie zrobić. Szybciej krzywdę albo nabawić się infekcji. Fuj![/quote]

Przesadzasz , prawie wszystki moje wzory są robione nieorginalnymi olejkami a raczej olejkami innymi mam wzorek zrobiony z tagzwanej przypalanki czyli palonej gumy z domieszką samponu i własnej śliny i o dziwo żyję.Cokolwiek wciskasz pod skurę to fuj .Znam gości co na tym fuj cali czarni są.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-17-2008, 16:50
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał dziarus Zobacz post

Przesadzasz , prawie wszystki moje wzory są robione nieorginalnymi olejkami a raczej olejkami innymi mam wzorek zrobiony z tagzwanej przypalanki czyli palonej gumy z domieszką samponu i własnej śliny i o dziwo żyję.Cokolwiek wciskasz pod skurę to fuj .Znam gości co na tym fuj cali czarni są.

Ten mój podopieczny kiedy przebywał w ZK też miał robiony paloną gumą zmieszaną ze śliną i czymś jeszcze i naprawdę nie wygląda to dobrze dzisiaj.

Natomiast koledze z siłowni wszystko się rozlało po roku czasu.

Każdy robi na własną odpowiedzialność ale jak jakoś sobie nie wyobrażam tatuażu żelem z długopisu. Przecież dzisiaj bez problemu można kupić odpowiednie pigmenty.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania