Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-04-2010, 20:23
prezesek prezesek jest nieaktywny
Nowy

Exclamation wakacje morze i slonce. Co radzicie?

. Siemanko, jade wlasnie nad morze a mam jak juz pisalem tattoo ok 7 tyg i poradzcie mi co mozna a czego nie, glownie chodzi oczywiscie o morze i slonce "opalanie" ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-04-2010, 21:54
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Krem z filtrem uv i to nie tylko na miejsca wytatuowane.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 08:42
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

z tymi kremami to z lekka marketing firm wpoił ludziom że bez tego to czeka cię rak zmarszczki a przede wszystkim dyskomfort bycia na słońcu.Kobietom się nie dziwię płeć piękna i delikatna, ale facet kremikiem się smarujący bo bubu będzie to trochę trąci homo.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 09:34
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Lepiej być zdrowym niż się zastanawiać jak to wygląda. Te kremy naprawdę działają i naprawdę warto je stosować kiedy się wychodzi na słońce.
Przykładowo, moj mąż kiedyś pomagał kuzynowi zbierać rumianek, nie posmarował się żadnym kremem i dostał udaru, mało tego, poparzył sobie skórę na ramionach i skończyło się to wizytą u lekarza. W miejscu poparzeń poprobiły się bąble a później przebarwienia i tak ma do dzisiaj, chyba nie muszę mówić jak to wygląda. Lepiej nie ryzykować bo po co mieć problemy, zwłaszcza jak skora nie jest przyzwyczajona do słońca.
Wiesz Dziarus, dzisiaj tak już nie razi facet dbający o siebie, używający kremów czy balsamów. Czasy mydła i wody dobiegły końca i naprawdę warto o siebie dbać.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 19:53
dziarus's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

no nie wiem ja to na mydle i wodzie się wychowałem i miewam się bardzo dobrze
Co do opalania się to mogę być już ekspertem w tych sprawach robiąc na dachach to masz go w nadmiarze mój sposób to stopniowe dozowanie trochę w koszulce trochę bez i w trzy dni jak już mnie chwyci pierwsza opalenizna mogę śmigać bez i nic mi nie jest.
A z kremami próbowałem i wiem jedno na plażę to się i może nadają a szczególnie jak ci laska wciera lub na odwrót ale w robocie jak byś się zaczął smarować to by cię chłopaki śmiechem zabili .
A idąc dalej tym tropem to jeszcze powinni faceci się golić na nogach i paznokcie malować a w przybijaniu gwoździ lub trzepaniu dywanów to już nie wiem kto ich wyręczy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 21:38
Pinhead's Avatar
Pinhead Pinhead jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

2 tygodnie temu zmienialismy blache na dachu mojego domu. Brat kozak przez caly dzien latal bez koszulki z zalozonym pasem takim szerokim jak dawniej byly jak nie bylo szelek, szelki mialem tylko ja. Kurwa.... jak on pozniej komicznie wygladal z tym bialym paskiem na prawie calym brzuchu Chyba juz mu sie odniechcialo sciagania koszulki do konca lata.
Po za tym to strasznie nie chcialbym zarabiac w ten sposob na zycie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 21:52
prezesek prezesek jest nieaktywny
Nowy

Question

A jeezeli chodzi o kompiele morskie ?!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-05-2010, 21:55
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał dziarus Zobacz post
A idąc dalej tym tropem to jeszcze powinni faceci się golić na nogach i paznokcie malować a w przybijaniu gwoździ lub trzepaniu dywanów to już nie wiem kto ich wyręczy.
Eeee, no bez przesady!
Jednak ja tam nie mam nic przeciwko temu żeby facet uzywał kremu do twarzy, "wybornej" perfumy i w ogóle był czyściutki i zadbany. Zapocony, śmierdzący z tłustymi kłakami na łbie i kilkudniowym zarostem przyprawia mnie o mdłości.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-06-2010, 09:34
dziarus's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Cytat:
Napisał YvonneS Zobacz post
Eeee, no bez przesady!
Jednak ja tam nie mam nic przeciwko temu żeby facet uzywał kremu do twarzy, "wybornej" perfumy i w ogóle był czyściutki i zadbany. Zapocony, śmierdzący z tłustymi kłakami na łbie i kilkudniowym zarostem przyprawia mnie o mdłości.
dlatego brodę noszę bo mi się nie chce golić ,czyściutki i zadbany to może być facet w biurze bo dla np mechanika czy górnika to walka z wiatrakami .

Cytat:
Po za tym to strasznie nie chcialbym zarabiac w ten sposob na zycie.
ja robię na swoim więc mam z tego pieniądze i lubię tą robotę,pasów nie używam adrenalina jest która pobudza do roboty . A kłaść blachę to nie lubię też.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-06-2010, 10:05
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał prezesek Zobacz post
A jeezeli chodzi o kompiele morskie ?!
Przeciwskazań raczej nie ma tylko pamiętaj o kremie z filtrem, jeżeli nie na całe ciało to przynajmniej na tatuaż.

Cytat:
zadbany to może być facet w biurze bo dla np mechanika czy górnika to walka z wiatrakami
Mechanik do którego jeździ mój mąż, zresztą też jego znajomy przeczy stereotypom, co prawda jak jest w warsztacie i robi przy autach to czysty nie jest ale zawsze ładnie pachnie jakąś wodą i ogólnie się stara nie wyglądać źle a i mechanik z niego całkiem niezły. .
Myślę, ze wystarczy chcieć. Co prawda jak się pracuje fizycznie i w dodatku w brudzie, kurzu to się nie będzie bralo prysznica 10 x dziennie ale po pracy i to jest zrozumiałe.
Ja nie rozumiem tych co w ogóle są brudasami, czy pracują czy nie. Mam takiego sąsiada co od niego zawsze wali potem, obrzydlistwo, nawet przez drzwi mieszkania wali smrodem, bo to brudas i tyle a przecież nie pracuje ciężko i ma warunki żeby o siebie zadbać tylko mu się nie chce.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 08-06-2010 o 10:13.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania