Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-29-2009, 17:42
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

dokladnie, dziarus ma racje, zreszta ja sam laske skasowalem za poprawke, bo dalem jej wytyczne zadnego moczenia dziary a ta na drugi dzien zaczela sie kapac potem po dwoch tygodniach jak to zobaczylem to az sie za glowe zlapalem. Dziara byla tak wymoczona ze nawet nie potrafie tego opisac... No i tym sposobem musiala za poprawke zaplacic w sumie to nie byla poprawka tylko od nowa robilem...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 18:49
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

No ale chyba jesteś w stanie odróżnić czy dana osoba dbała o tatuaż czy też nie?
Ja nic nie płaciłam za poprawkę bo problem pojawił się tylko w jednym miejscu a nie na całości.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 19:20
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

niby tak ivona ale zawsze masz pytanie do siebie a może to ja za głęboko biłem lub za często pocierałem w końcu klient wychodzi ze świeżym wzorkiem a do poprawki przychodzi gdy jest zagojony a między czasie nie masz kontroli.Wystarczy że zdrapie sobie strupek bo go zaswędziało i rozwali przez to kontur i co zawsze przeważnie jest że to tatuażysta zawalił.Gdy robisz wzorek to czasami choć powinno rzadko tak bywać wiesz że coś się skopało z rożnych przyczyn i będzie do poprawki jakiś mały fragment.Ale tłumacz komuś że to iż wzorek jest blady to dlatego że klient za bardzo wizą sobie do serca przemywanie wzorka wodą i mydłem.Albo po zabiegu poszedł ostro w tango i osłabił organizm tak ze wzorek mu się zaczął paprać.Wchodzi do salonu i oczywiście pretensje.
taka niestety jest nasza przypadłość że nie lubimy się przyznawać do błędów.

Ostatnio edytowane przez dziarus : 11-29-2009 o 19:22.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 20:41
uldor uldor jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

odrzucanie barwnika ma zazwyczaj kilka prostych przyczyn:
- marny barwnik
- brak pielegnacji
- niedoswiadczony tatuator

kladzenie kolorow jest nieco szerszym tematem,chocby ze wzgledu na to,ze niektore kolory wymagaja nieco innego podejscia niz inne (po krotce jedne ''wchodza'' lepiej i latwiej niz inne)
to co napisala Iwona ze jeden kolor znikl moze pasowac do tego scenariusza. wielu ludzi ma problem z kladzeniem np zoltego tak,by wyszedl mocny i intensywny. sa na to sposoby i wtedy wszystko jest cacy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 21:09
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Heh, wiesz ja wychodzę z założenia, ze nie ma co mieć pretensji do kogoś o gojenie się tatuażu, bo przecież każdy kto korzysta z usług profesjonalnych tatuażystów dostaje od nich informacje co i jak powinien robić a czego nie.
Są jednak sytuacje, że wine leży ewidentnie po stronie tatuażysty a w innym wypadku po stronie osoby tatuowanej.
U mnie sprawa była prosta, z uwagi na miejsce prawdopodobnie tatuażysta wbijał zbyt plytko, krew się lała, później zrobił się strup i tusz sam wyszedł podczas gojenia. Nie mogę miec pretensji do kogoś kto chciał mi oszczedzić bólu a teraz po poprawce wszystko jest ok.

Cytat:
- marny barwnik
- brak pielegnacji
Niekoniecznie się zgodzę, w moim wypadku i tatuażysta doświadczony i dobre barwniki i poprawna pielęgnacja, więc co spowodowało zanik barwnika na jednym płatku? Ja obstawiam miejsce. Bo po poprawce kolor został.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 11-29-2009 o 21:14.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 08:08
zgniłek zgniłek jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Cytat:
Napisał uldor Zobacz post
- marny barwnik
- brak pielegnacji

kladzenie kolorow jest nieco szerszym tematem,chocby ze wzgledu na to,ze niektore kolory wymagaja nieco innego podejscia niz inne (po krotce jedne ''wchodza'' lepiej i latwiej niz inne)
to co napisala Iwona ze jeden kolor znikl moze pasowac do tego scenariusza. wielu ludzi ma problem z kladzeniem np zoltego tak,by wyszedl mocny i intensywny. sa na to sposoby i wtedy wszystko jest cacy.
Otóż to, najłatwiej jest położyć rzadki aczkolwiek intensywny (niebieski, czerwony, czarny) ale jak przychodzi do pasteli bądź farb rozjaśnianych bielą jest problem. Pamiętam jak na początku szlag mnie trafiał jak przyszło do bieli, jasnego błękitu, bądź żółtego
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 11:40
SHARK's Avatar
SHARK SHARK jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Hannover/Niemcy
Wyślij wiadomośc przez ICQ do SHARK Wyślij wiadomośc przez Skype do SHARK
Domyślnie

ja np. jestem uczulony na czerwony barwnik eternal ink,po zagojeniu tatuazu wyskoczyla mi wysypka jak by malutkie pryszcze ale pod skura takie grube nieszlo wycisnac ,mialem je tylko na powierzchni wytatuowanej na czerwono,reka mnie w tym miejscu strasznie swedziala prawie przez 2 miesioce myslalem ze pierdolca dostane,po dlugim czasie samo mi to zeszlo
Stary 11-30-2009, 11:43
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Czytałam, ze podobno wiele osób jest uczulonych na czerwony barwnik.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-30-2009, 12:56
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

ja jak narazie nie mialem zadnego uczulenia na barwnik, wszystkie dziary mialem robione kuro sumi, ale koloru nie mam innego poza brazowym i bialym wiec nie wiem jak zachowalaby sie moja skora na jakis kolorowy barwnik. Jedyny problem to mialem tylko z bialym na nodze mam biale wstawki i po kilki miesiacach wyblaklo, na reku tez mialem bialy barwnik i stalo sie to samo nawet gorzej po naslonecznieniu (choc uzywalem kremu ochronnego) wyskoczyly mi duze bable ktore utrzymaly sie kilka dni po tym barwnik zanikl, smiem twierdzic ze moja skora niechetnie przyjmuje kolorowe pigmenty po prostu po jakims czasie zanikaja ;/ nie wiem czemu sie tak dzieje
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania