Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-28-2009, 23:07
Martha00 Martha00 jest nieaktywny
Poczatkujacy

Question Tatuażowe problemy

Czy prawdą jest że tatuaż (a konkretnie tusz) może nie przyjąć się? Jak często się to zdarza i jakie są tego konsekwencje?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 00:12
Kolczyk_20's Avatar
Kolczyk_20 Kolczyk_20 jest nieaktywny
Bywalec

Miasto: Opole
Cytat:
Napisał Martha00 Zobacz post
Czy prawdą jest że tatuaż (a konkretnie tusz) może nie przyjąć się? Jak często się to zdarza i jakie są tego konsekwencje?
Niby prawda niby nie.Jedni twierdzą,że to nieumiejętnie zrobiony tatuaż,a inni,że to reakcja alergiczna.Tak czy siak ponoć tak się zdarza i miejsca,które są nie przyjęte są jaśniejsze od reszty.Wydaje mi się jednak,że nie ma czegoś takiego,że zależne jest to od tatuatora bądź niewłaściwej pielęgnacji po zrobieniu i moze zła higiena.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 08:26
zgniłek zgniłek jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Teoretycznie może wystąpić reakcja alergiczna i odrzut - jest to bowiem ciało obce, aczkolwiek nie spotkałem się osobiście z tym. Mogą się pojawić problemy podczas gojenia jeśli ktoś nie przestrzega higieny, chla na umór itp
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 09:38
iskender's Avatar
iskender iskender jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

wzalależności też jakiego tuszu używa się jeżeli używa się orginalnych tuszy do tatuaży to taka reakcja niepowina mieć miejsca lecz niezapominajmy że do tatuazy ludzie używają przeróżnych tuszy i innych wynalazków np.tuszy kreslarskich,sadzy,zel penów itp.itd. i w takich przypadkach jest duże prawdopodobiestwo odrzutu znam wiele takich przypadków a nawet wiele lat temu ja takie coś miałem
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 10:17
Poczatkujacy

Domyślnie

Cytat:
Napisał iskender Zobacz post
wzalależności też jakiego tuszu używa się jeżeli używa się orginalnych tuszy do tatuaży to taka reakcja niepowina mieć miejsca lecz niezapominajmy że do tatuazy ludzie używają przeróżnych tuszy i innych wynalazków np.tuszy kreslarskich,sadzy,zel penów itp.itd. i w takich przypadkach jest duże prawdopodobiestwo odrzutu znam wiele takich przypadków a nawet wiele lat temu ja takie coś miałem
I co wtedy?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 10:28
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

no i wtedy taki tatuaz po kompletnym wygojeniu jest do poprawki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 10:49
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Ja miałam taki problem, ze w jednym miejscu barwnik całkowicie zanikł. Akurat w tym miejscu skóra była cienka, bolało i mocno leciała krew, tatuazysta starał się robić delikatnie. Kiedy tatuaż zaczął się normalnie goić od razu wiedziałam, ze coś będzie nie tak bo zrobił się tam strup i miejsce nie chciało się wygoić, reszta bez problemu się zagoiła, tak więc zadna reakcja alergiczna, zły barwnik czy brak higieny.
Po poprawce jest już ok.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 12:05
Poczatkujacy

Domyślnie

Jak często takie rzeczy mają miejsce?
Czy poprawki z reguły są w cenie tatuażu czy płaci się za nie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 12:09
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Nie mam pojęcia ale sądzę, ze najwazniejsze jest miejsce i sposób wykonania. Jeżeli tatuazysta za bardzo ci nie porani skóry to raczej nie powinno być problemów. Zresztą przy takim tatuażu jak chcesz sobie zrobić i w takim miejscu raczej nic się nie stanie.
Za poprawkę się nie płaci.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-29-2009, 15:27
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

no nie zawsze się nie płaci najlepiej dogadać się z tatomistrzem przed robotą.
ty powiesz że to wina jego a on będzie się upierał przy tym że źle dbałaś o dziarę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania