![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Czy prawdą jest że tatuaż (a konkretnie tusz) może nie przyjąć się? Jak często się to zdarza i jakie są tego konsekwencje?
|
|
|
||||
|
||||
|
Niby prawda niby nie.Jedni twierdzą,że to nieumiejętnie zrobiony tatuaż,a inni,że to reakcja alergiczna.Tak czy siak ponoć tak się zdarza i miejsca,które są nie przyjęte są jaśniejsze od reszty.Wydaje mi się jednak,że nie ma czegoś takiego,że zależne jest to od tatuatora bądź niewłaściwej pielęgnacji po zrobieniu i moze zła higiena.
|
|
|
|||
|
|||
|
Teoretycznie może wystąpić reakcja alergiczna i odrzut - jest to bowiem ciało obce, aczkolwiek nie spotkałem się osobiście z tym. Mogą się pojawić problemy podczas gojenia jeśli ktoś nie przestrzega higieny, chla na umór itp
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
wzalależności też jakiego tuszu używa się jeżeli używa się orginalnych tuszy do tatuaży to taka reakcja niepowina mieć miejsca lecz niezapominajmy że do tatuazy ludzie używają przeróżnych tuszy i innych wynalazków np.tuszy kreslarskich,sadzy,zel penów itp.itd. i w takich przypadkach jest duże prawdopodobiestwo odrzutu znam wiele takich przypadków a nawet wiele lat temu ja takie coś miałem
|
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
|
|
|
|||
|
|||
|
no i wtedy taki tatuaz po kompletnym wygojeniu jest do poprawki
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja miałam taki problem, ze w jednym miejscu barwnik całkowicie zanikł. Akurat w tym miejscu skóra była cienka, bolało i mocno leciała krew, tatuazysta starał się robić delikatnie. Kiedy tatuaż zaczął się normalnie goić od razu wiedziałam, ze coś będzie nie tak bo zrobił się tam strup i miejsce nie chciało się wygoić, reszta bez problemu się zagoiła, tak więc zadna reakcja alergiczna, zły barwnik czy brak higieny.
Po poprawce jest już ok. |
|
|
|||
|
|||
|
Jak często takie rzeczy mają miejsce?
Czy poprawki z reguły są w cenie tatuażu czy płaci się za nie? |
|
|
||||
|
||||
|
Nie mam pojęcia ale sądzę, ze najwazniejsze jest miejsce i sposób wykonania. Jeżeli tatuazysta za bardzo ci nie porani skóry to raczej nie powinno być problemów. Zresztą przy takim tatuażu jak chcesz sobie zrobić i w takim miejscu raczej nic się nie stanie.
Za poprawkę się nie płaci. |
|
|
||||
|
||||
|
no nie zawsze się nie płaci najlepiej dogadać się z tatomistrzem przed robotą.
ty powiesz że to wina jego a on będzie się upierał przy tym że źle dbałaś o dziarę. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.