Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-01-2011, 13:05
Kam-a's Avatar
Kam-a Kam-a jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Tatuaż na karku a polskie społeczeństwo

Witam.
Zastanawiam sie nad zrobieniem sobie tatuażu na karku (dmuchawca). Mój mąż (jako tatuator) nie chce sie na to zgodzić w żadnym wypadku- uważa że będę miała problemy w pracy itp. itd. Chciałabym sie poradzić osób które już mają tatuaż w tym miejscu. Obecnie wychowuję 15 miesięcznego bobasa, więc za jakiś czas wybieram sie do pracy. Moim zdaniem zawsze moge zakryć go włosami czy apaszką. Narazie mam jeden na stopie po łydkę i na żebrach. Różni ludzie, różne komentarze, mnie to nie rusza ale chciałabym też mieć jakąś prace

Ostatnio edytowane przez Kam-a : 11-01-2011 o 23:11.
Stary 11-01-2011, 13:20
church church jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Homofoby
hehe no coś w tym jest że w widocznych miejscach typu dłonie kark, tatuaże są spostrzegane jakoś inaczej niż w miejscach zasłoniętych.

Spowodowane jest to naszą polską kulturą w której nadal panuje przeświadczenie że tatuaż jest związany z patogenną i kryminalną przeszłością.

Ale coraz młodsze pokolenia ma to wiesz gdzie
Ale niestety pracodawcy zwracają uwagę na to nawet jeśi toleruje to to jeżeli stanowisko jest związane np. z obcowaniem z klientem to tatuaże nie są mile widziane.
Stary 11-01-2011, 13:44
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Napisał Kam-a Zobacz post
Mój mąż (jako tatuator) nie chce sie na to zgodzić w żadnym wypadku-
ciekawe nie chce sie rozpisywac bo musial bym byc niemily czyt. szczery

pozdro
Stary 11-01-2011, 13:50
church church jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

a wżuć Fotki swoich dziar jak masz chętnie pooglądamy >D
Stary 11-01-2011, 13:55
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

lepiej podaj linka do studia meza
Stary 11-01-2011, 13:58
Kam-a's Avatar
Nowy

Domyślnie

1Grzesiu1 - Możesz jaśniej?
Wiem jacy są ludzie, co potrafią myśleć na ten temat, chodzi mi o wypowiedzi osób które mają wydziarany kark. Czy żałują albo uważają to za coś kłopotliwego
Stary 11-01-2011, 14:02
Kam-a's Avatar
Nowy

Domyślnie

Jest tutaj na forum- osiak87
Stary 11-01-2011, 17:00
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Dla mnie sprawa jest prosta- Twoje ciało, Twoja decyzja.
Stary 11-01-2011, 21:20
slangmark044's Avatar
slangmark044 slangmark044 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Wilthshire
Domyślnie

wydaje mi się że ostatnimi czasy polskie społeczeństwo (trochę) zrozumiało że nie każdy kto ma tatuaż siedział w pierdlu lub jest pojebem,aczkolwiek w porównaniu z innymi krajami dalej jesteśmy do tyłu,siedze za granicą a główny menadzer w mojej firmie ma 666 wydziabane na skroni

No ale TO TWOJE CIAŁO!Tatuaż robisz dla siebie a nie po to żeby kotś tam cię oceniał.

Moim zdaniem życie jest za krótkie żeby sobie odmawiać,skoro pragniesz mieć tatuaż to zrób go sobie bo jutro może cię pierdolnąć autobus,tyle
Stary 11-02-2011, 09:27
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

No tak ale do gara trzeba mieć co wrzucić , a na to trzeba zarobić. Jesteś społeczeństwem które dopiero co się oswoiło z tatuażem , ale śmiem twierdzić że jeszcze nie zaakceptowało. Co z tego że ja bardzo lubię tatuaże , jestem ich gorącym zwolennikiem lecz mimo to do mojej firmy nie zatrudniłbym osoby z tatuażem w widocznym miejscu. Prowadzę firmę usługową a ludzie jak to ludzie reagują różnie , dla mnie jako przedsiębiorcy byłaby to strata ewentualnie realnych pieniędzy , a na to sobie żaden pracodawca ( nawet lubiący tatuaże ) pozwolić sobie nie może.
Więc decydując się na taki tatuaż , na pewno zamkniesz sobie niektóre możliwości na rynku pracy. I nie wierzę słowom wypowiadanym przez optymistów że taki stan rzeczy w naszym kraju się niebawem zmieni. Sądzę że potrzebna jest tu zmiana pokoleniowa.
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania