![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam. Niedługo robię sobie tatuaż, czytałem trochę informacji w internecie, a także rozmawiałem ze znajomymi posiadającymi tatuaże. Ogólnie dowiedziałem się, że z maści dobrym wyborem jest Alantan Plus. Kupiłem już tą maść, jednak później gdy rozmawiałem z kumplem powiedział, że gdy on robił tatuaż został mu coś co nazywa się Tattoo Goo o ile dobrze kojarzę (małe okrągłe pudełeczko, o ile dobrze kojarzę zielono-białe). Mówił, że ten środek pomaga w utrwaleniu koloru tatuażu i może mi go dać, bo nie ma w planach robić więcej tatuaży. Zastanawiam się co teraz stosować po zrobieniu dziary - Alantan, Tattoo Goo czy może jedno i drugie? Jeśli tak to jak często?
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Alantan odradzam gdyż moze powodować reakcje alergiczne. Odnośnie drugiego środka to chyba jest o niebo lepszy. Do wyboru masz jeszcze bepanthen.
|
|
|
||||
|
||||
|
Grudi91, ja swoje smarowałam obydwoma maściami- bepantenem i alantanem (jedym w domu, drugim w pracy).
Co do tattoogoo- jest pewnie fajna i w o gole, ale... porównaj sobie cenę. Jak dla mnie to bajer, za konkretne pieniądze i o ile cenię wysoka jakośc, za odpowiedną do jakości ceną- tu bym dałą sobie siana, skoro sa równie dobre odpowiedniki duuuużo tańsze, którymi tysiące ludzi wypielęgnnowały tatuaże. |
|
|
|||
|
|||
|
Tattoo Goo, jeśli będę chciał dostanę za darmo od kolegi
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
To bierz i co się zastanawiasz?
Możesz ewentualnie wziąć do studia tattoo i tam tatuarzysty zapytac sie co On o tym sądzi. |
|
|
|||
|
|||
|
Tylko pamiętaj o tym, że wszelkie takie maści, powinny zostać zużyte w czasie 3 miesięcy od otworzenia. Jeśli Twój ziomek robił sobie tatuaż rok temu, to lepiej kup sobie alantan.
Ja swój tatuaż smaruję teraz alantanem plus, od dwóch tygodni i jest git ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
A nie za długo tym smarujesz?
Przeważnie maści czy kremy należy zużyć w ciągu 4 - 12 miesięcy od otwarcia. Powinno na pisać na opakowaniu. Jeżeli maść nie zmienia swojej pierwotnej postaci to można ją również stosować po upływie teminu ważności. |
|
|
|||
|
|||
|
A czemu za długo ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Po dwóch tygodniach od zrobienia to już można śmiało stosować krem nawilżający.
|
|
|
|||
|
|||
|
No tak, ale przeciwwskazań raczej niema żeby stosować maść ciut dłużej
![]() Muszę kupić sobie jakiś krem właśnie teraz, bo kończy mi się trzecia tuba alantanu plus, a bez sensu kupować następną, bo i tak całej nie zużyję. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.