![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
witam. czytam i czytam. wczoraj o 13.oo zostalem posiadaczem tatoo. ale im dluzej i wiecej czytam opinii tym wiekszy metlik. koles ze studia kazal mi przez 5 dni nosic folie (wiadomo, przemywac, zmieniac) ale dzis po poludniu zrezygnowalem. po nocy ukazal mi sie jakis siniak. dlatego powiedzialem sobie ze dzieki... jedni mowia ze folia ok, inni ze nie. na moj rozum to i tak musi on oddychac.
martwie sie jedynie, ze nie mam zadnych objawow poza wspomnianym siniakiem i lekkim zaczerwienieniem. zadnego swedzenia tylko lekkie czasem "goraco". nie widze strupkow, tylko jak przemywam szarym mydlem i osuszam to troche czarnego czegos zostaje na reczniku papierowym. jakie sa objawy np. odparzenia? jak na noc ochronic tatoo bez foli? robi sie cieplo boje sie zapocic tatoo ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
siemka!powiem ci ze ja wogole nie mialem folii..przez pierwsze dni mialem zaczerwienione plecy(robilem na lopatce)no i odczuwalem bol,potem bol sie zmniejszal z dnia na dzien,a strupki dopiero byly widoczne po ok tygodniu,ale teraz juz sie prawie zagoil(jeszcze gdzie niegdzie schodza sladowe ilosci naskurka)wiec mysle ze bedzie oki
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Narazie masz to swierze wiec duzo nie moge powiedziec... Ale szczerze watpie zebys tak szybko go odparzyl
Cale gojenie pod folia to zostawil bym dla zaawansowanych... Trzeba bardzo uwazac. |
|
|
||||
|
||||
|
Swędziec to moze za 2 dni zacznie, potem cała skóra się złuszczy i będzie po wszystkim. Tez tak chciałam wszystko od razu. Folii wcale nie noś, alantan świetnie spiera się z ubrań, a Tobie tatuaż zagoi się szybko.
|
|
|
||||
|
||||
|
z folia moj tatuaz mial tylko raz do czynienia - przy wyjsciu ze studia. dostalam mocno brudzaca masc, wiec spisalam na straty jednego T-shirta, przez kilka dni nosilam luzne ubrania, przemywalam 3 - 4 razy dziennie i ladnie sie wszystko wygoilo.
|
|
|
|||
|
|||
|
dzieki za slowa. smaruje alantanem wczesniej przemywajac. jedynie jak wychodze na ulice czy gdziekolwiek poza dom no i na noc zakladam na tattoo recznik papierowy. pytanie do znawcow: pozniej na reczniku oprocz alantanu mam malutkie (nie duzo ich) czarne plamki - farba schodzi z tattoo czy nie?
|
|
|
||||
|
||||
|
Nie bój sie nic... ale radzil bym nie zakladac tych papierowych recznikow bo moga sie przez noc przylepic do tatuazu... :P
|
|
|
|||
|
|||
|
wiatam
piaty dzien jak nosze na łopatce tatoo smaruje go kremem BEPANTHEM naprawde pomaga i wedle pani farmaceutki jet zdrowszy krem niz maść foli nie nosiem pamietajcie tatoo musi oddychac najlepiej zrobic opatrunek z gazy jałowej obecnie skóra mi sie łuszczy i wyglada to jakby tatoo schodził ale oczywiscie ze sie wyraze to zludzenie takze nie róbcie oczu wystraszonych tylko zachowajcie szcegolna higiene wtym miejscu, chroncie przed sloncem i sie ciezcie ze jest pozdrawiam |
|
|
||||
|
||||
|
Lesny ja nie widze tutaj rozwiazania "najlepszy" poniewaz jest masa sposobow na gojenie Nie ktorzy nosza folie przez caly proces gojenia (dla zaawansowanych) inni bandaze (osobiscie odradzam z powodow mozliwosci przylepienia sie do rany i podczas sciagania mozna oderwac barwnik ze skory) inni wogole nic nie nosza...
Kiedys pewien tatuator wspomnial ze On zaklada folie u siebie na okolo 7/8 godzin i pozniej wlasnie gaza jalowa ale tylko przy pracach z kolorem, a przy tradycyjnym zero foli etc... Kazdy sie stosuje do porad wlasnego tatuatora wiec to juz zalezy czy Tobie odpowiadaja jego zalecenia... "Ciezcie" <-- az mnie oczy zabolaly ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
ok... od dwoch dni mam przechlapane. swedzi nie milosiernie, luszczy sie i pokazuje sie skora swiecaca jak.... u weza
. rozumiem ze goi sie... jak dlugo smarowac alantalem +? i czy w trakcie smarowania - logiczne - pomagam luszczyc sie, chociaz staram sie przemywac i smarowac delikatnie .. nie powinienem chyba uszkodzic.wiem , ze tatich pytan macie mnostwo, ale w koncu Wy sie znacie |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.