Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04-24-2008, 21:50
Ramon Ramon jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie swiezy i nowy

witam. czytam i czytam. wczoraj o 13.oo zostalem posiadaczem tatoo. ale im dluzej i wiecej czytam opinii tym wiekszy metlik. koles ze studia kazal mi przez 5 dni nosic folie (wiadomo, przemywac, zmieniac) ale dzis po poludniu zrezygnowalem. po nocy ukazal mi sie jakis siniak. dlatego powiedzialem sobie ze dzieki... jedni mowia ze folia ok, inni ze nie. na moj rozum to i tak musi on oddychac.
martwie sie jedynie, ze nie mam zadnych objawow poza wspomnianym siniakiem i lekkim zaczerwienieniem. zadnego swedzenia tylko lekkie czasem "goraco". nie widze strupkow, tylko jak przemywam szarym mydlem i osuszam to troche czarnego czegos zostaje na reczniku papierowym.
jakie sa objawy np. odparzenia? jak na noc ochronic tatoo bez foli? robi sie cieplo boje sie zapocic tatoo

Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-25-2008, 14:08
japonczyk japonczyk jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

siemka!powiem ci ze ja wogole nie mialem folii..przez pierwsze dni mialem zaczerwienione plecy(robilem na lopatce)no i odczuwalem bol,potem bol sie zmniejszal z dnia na dzien,a strupki dopiero byly widoczne po ok tygodniu,ale teraz juz sie prawie zagoil(jeszcze gdzie niegdzie schodza sladowe ilosci naskurka)wiec mysle ze bedzie oki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-25-2008, 14:45
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Narazie masz to swierze wiec duzo nie moge powiedziec... Ale szczerze watpie zebys tak szybko go odparzyl Cale gojenie pod folia to zostawil bym dla zaawansowanych... Trzeba bardzo uwazac.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-25-2008, 20:36
astariel's Avatar
astariel astariel jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Spokojnie!

Swędziec to moze za 2 dni zacznie, potem cała skóra się złuszczy i będzie po wszystkim. Tez tak chciałam wszystko od razu. Folii wcale nie noś, alantan świetnie spiera się z ubrań, a Tobie tatuaż zagoi się szybko.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2008, 04:03
belle27's Avatar
belle27 belle27 jest nieaktywny
Nowy

Miasto: usa
Domyślnie

z folia moj tatuaz mial tylko raz do czynienia - przy wyjsciu ze studia. dostalam mocno brudzaca masc, wiec spisalam na straty jednego T-shirta, przez kilka dni nosilam luzne ubrania, przemywalam 3 - 4 razy dziennie i ladnie sie wszystko wygoilo.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2008, 12:34
Nowy

Domyślnie

dzieki za slowa. smaruje alantanem wczesniej przemywajac. jedynie jak wychodze na ulice czy gdziekolwiek poza dom no i na noc zakladam na tattoo recznik papierowy. pytanie do znawcow: pozniej na reczniku oprocz alantanu mam malutkie (nie duzo ich) czarne plamki - farba schodzi z tattoo czy nie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-26-2008, 14:16
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Nie bój sie nic... ale radzil bym nie zakladac tych papierowych recznikow bo moga sie przez noc przylepic do tatuazu... :P
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-28-2008, 17:40
lesny1985 lesny1985 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

wiatam
piaty dzien jak nosze na łopatce tatoo
smaruje go kremem BEPANTHEM naprawde pomaga i wedle pani farmaceutki jet zdrowszy krem niz maść
foli nie nosiem pamietajcie tatoo musi oddychac najlepiej zrobic opatrunek z gazy jałowej
obecnie skóra mi sie łuszczy i wyglada to jakby tatoo schodził
ale oczywiscie ze sie wyraze to zludzenie
takze nie róbcie oczu wystraszonych tylko zachowajcie szcegolna higiene wtym miejscu, chroncie przed sloncem i sie ciezcie ze jest
pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-28-2008, 19:58
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Lesny ja nie widze tutaj rozwiazania "najlepszy" poniewaz jest masa sposobow na gojenie Nie ktorzy nosza folie przez caly proces gojenia (dla zaawansowanych) inni bandaze (osobiscie odradzam z powodow mozliwosci przylepienia sie do rany i podczas sciagania mozna oderwac barwnik ze skory) inni wogole nic nie nosza...
Kiedys pewien tatuator wspomnial ze On zaklada folie u siebie na okolo 7/8 godzin i pozniej wlasnie gaza jalowa ale tylko przy pracach z kolorem, a przy tradycyjnym zero foli etc...
Kazdy sie stosuje do porad wlasnego tatuatora wiec to juz zalezy czy Tobie odpowiadaja jego zalecenia...
"Ciezcie" <-- az mnie oczy zabolaly
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-29-2008, 13:14
Nowy

Domyślnie

ok... od dwoch dni mam przechlapane. swedzi nie milosiernie, luszczy sie i pokazuje sie skora swiecaca jak.... u weza. rozumiem ze goi sie... jak dlugo smarowac alantalem +? i czy w trakcie smarowania - logiczne - pomagam luszczyc sie, chociaz staram sie przemywac i smarowac delikatnie .. nie powinienem chyba uszkodzic.
wiem , ze tatich pytan macie mnostwo, ale w koncu Wy sie znacie
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania