Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-19-2010, 11:46
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Raczej nie wydaje mi się żeby koleś teraz po dwóch latach dowiedział się jakim tuszem mu robiono tatuaż a problem pozostał i raczej sam nie zniknie.
Czerwony podobno też potrafi wywołać reakcję alergiczną.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-19-2010, 20:35
wyso wyso jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Wszyscy moi znajomi tatuatorzy są wstanie powiedzieć do kilku lat wstecz jakich barwników i jakiej firmy używali przy danej pracy. Każdy ma swoje ulubione tusze, a jeżeli używają cos nowego to zazwyczaj wiedzą kiedy i co, a co niektórzy nawet opisują projekty by po jakimś czasie sprawdzić wpływ czasu na dany kolor. Czerwień jak najbardziej też lubi robić figle ja podałem tylko przykłady.
Stary 07-20-2010, 09:09
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Teoretycznie tak tylko, ze on nie robił sobie tego w Polsce, jeżeli tam dalej mieszka to pewnie nie ma problemu ale nie wydaje mi się zeby specjalnie jechał do Anglii tylko po to aby się dowiedzieć jakiego tuszu ktoś użył do tatuowania.
Ja tam uważam, ze lepiej pójść z tym do lekarza niż mieć problem, poza tym to tańsza opcja niż wycieczka za granicę, ewentualnie olać to swędzenie, jeżeli pojawia się tylko przez określony czas.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 07-20-2010 o 09:11.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-20-2010, 14:48
SzkaradaCK SzkaradaCK jest nieaktywny
Nowy

Miasto: KIELCE
Domyślnie

Jeśli można się włączyć:-)... Jeśli swędzenie występuje tylko w obrębie tattoo podczas powiedzmy opalania lub dłuższej ekspozycji na światło słoneczne to może być po prostu miejscowe oparzenie skórencji... Miałem i mam podobny problem... Dodatkowo jeśli połączymy to z jasną karnacją czysta rozkosz. Polecał bym na tattoo = skórę balsam z mocnym filterkiem a jeśli to nie pomoże... pozostaje t-shirt
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-20-2010, 15:00
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

A kto teraz wychodzi na słońce bez ochrony przed promieniami uv?
Jeżeli dochodzi do poparzenia to jest już bardzo źle i należy się zastanowić czy warto niszczyć sobie skórę czy lepiej ją przed tym chronić.
W tym wypadku stawiam na alergię a nie na poparzenie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania