![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Siema.
Mam nietypowy problem. Jakoś z 2 lata temu robiłem tatoo w salonie w UK. Tatuaż zagoił sie dość szybko, ale od tej pory bardzo często strasznie swędzi. Zauważyłem że dzieje się to tylko w lato, kiedy jest ciepło. Tatuaż robi sie też trochę wypukły i pojawiają się na nim krostki, bez koloru poprostu takie małe punkciki. Staram sie nie drapać, ale czasem jest mega ciezko. Nie jestem alergikiem i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Z góry dzieki za info. Pozdr |
|
|
||||
|
||||
|
Przyczyn może być kilka więc tylko lekarz mogłby dokładnie określić co to jest.
Latem, kiedy jest gorąco mogą występować rózne reakcje alergiczne o charakterze miejscowym, może to też być pozostałośc zakażenia która ujawnila się po dwóch latach od zrobienia tatuażu, może też być to spowodowane reakcją na kosmetyki, leki, zywność dlatego proponuję wizytę u dermatologa. |
|
|
|||
|
|||
|
Myslalem, ze obejdzie sie bez wizyty
Mimo wszytsko dzięki za info ! |
|
|
||||
|
||||
|
Mnie mój też czasami swędzi, ale nie do takiego stopnia, żeby szukać porad lekarskich.... chyba, że dla Ciebie jest to uciążliwe. Skóra po robieniu tatoo już nigdy nie będzie taka sama, jest bardziej wrażliwa, niż wcześniej.
|
|||
|
|||
|
A czy twój tatuaż jest kolorowy? A jeśli tak to jakie kolory ?
|
||||
|
||||
|
A ma to jakies znaczenie?
|
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
Poza tym można się nabawić infekcji która daje znać o sobie właśnie dopiero po ok dwóch latach i to już nie jest fajnie, dlatego lepiej jak się wykluczy pewne choroby bo po co sobie kłopotu narobić. Zwykłe swędzenie nie ma znaczenia ale uciążliwe? Podobno niektóre kolory mogą wywoływać reakcja alergiczne u osób uczulonych. Chodzi o skladniki. |
|
|
|||
|
|||
|
Ma to znaczenie, niektóre barwniki pod wpływem światła słonecznego wywołują swędzenie i opuchliznę
|
||||
|
||||
|
O jakie kolory chodzi?
|
|
|
|||
|
|||
|
np. biel i oranż są i inne ale to zależy też jakiej firmy.
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.