Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 10-18-2009, 21:09
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Cytat:
Napisał zgniłek Zobacz post
Ty to masz musk i pomyślunek, normalnie gratuluję.
Co do jakości nawet najtańsza chińska maszyna jest lepsza niż te dziwy, ale to twoja opinia i nie powinienem jej krytykować
Martwi mnie tylko jedno, skoro już decydujesz się tatuować , i masz talent to po jaką cholerę tkwisz w średniowieczu??? Tatuaż wiąże się z ceną, cena z pieniędzmi za wykonanie usługi, pieniądze więc można odłożyć i kupić sprzęt, a może cukierki... już sam nie wiem co jest ważniejsze dałeś mi do myślenia
Ja nie powiedzialem ze ja nie mam profesjonalnj maszyny i tkwie w sredniowieczu, tylko chcialem zwrocic uwage ze sa kolesie ktorzy lepiej zrobia tatuaz takim sprzetem niz nie jeden z nas profesjonalnym. To bylo moim przeslaniem, dla was to moze wydaje sie smieszne ale widzialem prace robione kolka i nie wiem czy zauwazylbys roznice miedzy. a takim chinolem do tego zle ustawionym to mozesz tylko skore zaorac i blizn narobic a nie tatuaz nie mam zamiaru tu nikogo przekonywac do moich przekonan, tez mam swoje zdanie na temat takich maszyn ale trzeba tez zauwazyc i docenic prace takich ludzi
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-18-2009, 21:15
suchyeu suchyeu jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Cytat:
Napisał boro Zobacz post
nie, nie, nie pieniądze (jak by nie patrzeć za 3 dziarki tego tysiaczka można już mieć) trzeba wpłacać na konto radia maryja!! A tak w miarę poważnie, bez dobrego sprzętu stoisz w miejscu, nie rozwijasz się, a z resztą jak to wygląda- wpada poważny klient na dziarke a Ty go dłubiesz szczoteczką do zębów....(to już śmiesznie brzmi a co dopiero wygląda)
Powazny klient to idzie do studia ktore jest sprawdzone i ma dobra renome a kolesie ktorzy dzialaja takim sprzetem ze szczoteczek to maja i tez klientow ktorzy nie sa wymagajacy, bo np ja za swoj rekaw zaplacilem okolo 500euro, a taki koles co dziabie szczoteczka wezmie pare zlotych aby miec za co sie napic, i nie ma co sie oszukiwac sa tacy ludzie ktorzy tym dziabia (bo nie da sie tego nazwac tatuowaniem) i sa tez klienci ktorzy do takich kolesi pojda po dziare
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-21-2009, 06:44
iskender's Avatar
iskender iskender jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

troche zle rozumujecie,wystarczy popaytrzeć na życie co dzienne,ludzie chodzą do ,,szmateksu" po ciuchy,że by mieć w miare ciuch za niską cene,a nie do prady czy innego projektanta,zamiast obraz znanego czy mniej znanego artysty za pare set złotych wolą kupić obraz robiny churtowo przez maszyne w chinśkiej fabryce,takich przykładów jest owiele więcej.Ludzie już są tacy co wolą zaoszczędzić i mieć coś za małe pieniądze,więc póki tacy są ludzie bedą też tatuażyści którzy będą dziarać kolkami i maszynkami z długopisów itp..Ale niepowiniśmy ich osądzać bo dzięki takim ludziom rozwijają się tatuażyci,żaden początkujący niewykona dzieła sztuki z pierwszego swego tatuażu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-21-2009, 09:38
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał iskender Zobacz post
troche zle rozumujecie,wystarczy popaytrzeć na życie co dzienne,ludzie chodzą do ,,szmateksu" po ciuchy,że by mieć w miare ciuch za niską cene,a nie do prady czy innego projektanta,.

Wiesz, mało kogo stać na ubrania za kilka, kilkanaście tysięcy.
Poza tym szmateksy odwiedzają też ludzie z zasobniejszym portfelem szukający oryginalnych, czytaj nietuzinkowych rzeczy które można tam znaleźć.

Oczywiście zgadzam się z tym, ze tatuaże robione byle jakim sprzętem są byle jakie ale spójrzcie na to z innej strony.
Kiedyś tatuaże wykonywano przy pomocy róznych prymitywnych narzędzi, zazwyczaj wzory były proste i nieskomplikowane ale też urok tych tatuaży trwa do dzis i niejeden chciałby mieć coś takiego na skórze. Jednak drugie dno tej historii to sami artyści, którzy zanim nimi zostali uczyli się przez połowę życia robić proste, równe kreski.
Dzisiaj wszystko jest proste, taki młody może już po roku, dwóch robić tatuaże ale czy posiadając nawet najlepszy sprzęt będzie dobrym artystą? Jest wielu takich co nigdy nie powinni zostać tatuażystami a mimo to jakoś istnieją na rynku i mają się calkiem dobrze bo większości tak naprawdę nie interesuje poziom ale atrakcyjna cena.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-21-2009, 20:22
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Dokladnie to przedstawilas YvonneS kazdy kto chce miec tattoo pyta od razu o cene a potem o artyste podobnie za małolata tak myslalem i znalazlem taniego pseudo artyste ktory strzelil mi buraka na nodze, teraz juz wiem z biegiem lat cena nie jest na pierwszym miejscu lecz studio i profesionalizm artysty z tego powodu od kilku ladnych lat staram sie zbierac kaske na rekaw w kolorze i wiem ze to nie sa male pieniadze wole dac te 3 stowki wiecej i miec ladny motyw niz zaoszczedzic i chodzic w lato w ciuchach z dlugim rekawem i wstydzic sie swojej glupoty takie jest moje zdanie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-21-2009, 21:16
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Trochę źle się wyraziłam, chodziło mi oczywiscie o to, że do dzisiaj pewne kultury uzywają tych samych narzędzi do tatuażu co przed wiekami i być może te tatuaże są proste ale wystarczy pomyśleć ile czasu musiał poświęcić taki tatuażysta na naukę? Sprzęt jest pomocny ale nawet najlepsza maszynka nie zastąpi talentu i po tym własnie można poznać kto jest prawdziwym artystą a kto tylko go udaje.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-22-2009, 06:38
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Dokladnie sie z toba zgadzam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-24-2009, 10:05
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Nie wiem jak wy ale ja z zaciekawieniem oglądam wyprawy antropologa Larsa Krutaka i wiecie co jak tak patrzę na ludzi z którymi się spotyka i przybliża ich kulturę to uważam, że nawet tatuaż robiony zardzewiałym gwoździem czy cierniem, krzywy czy nieskomplikowany jest więcej warty niż to za co my płacimy spore pieniążki w salonach. To część ginącej kultury, dlatego jest tak ważna i tak cenna.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania