Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-23-2011, 10:50
kubak kubak jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Stuk puk

Siema!

Na forum zdążyłem już zostawić swój ślad a nie zdążyłem się przywitać. Ale dobrze, bo witam się już z moim nabytkiem.

Mój plan to całe prawe ramię. Pozwolę sobie udokumentować każdą zmianę, która zajdzie w czasie. Pod każdą aktualizacją będę wpisywał ile trwało tworzenie i ile mnie to kosztowało. Na koniec podliczymy i zobaczymy ile czasu z życia mi to zajęło i ile Golfów III sobie przez to nie kupię ; )

To mój pierwszy tatuaż. Całe ramię będzie w motywach snowboardowo - zimowych z dodatkami muzycznymi. Zacząłem od Yeti - jest brzydkim włochatym snowboarderem - zupełnie jak ja ; ) użytych było jakieś 11 kolorów jeżeli dobrze pamiętam.

Czas - ok. 3,5 godziny
Koszt - 400zł (+50zł zaliczki, które wpłaciłem za zrobienie wzoru na ramię, którego jeszcze do końca nie mam ; )

Co wy na to? Liczę na konstruktywną krytykę

Edycja 07.12

Kolejny element : )

Kolory są trochę jaśniejsze na żywo : )

Czas: prawie 4 godziny
Koszt: 400zł

Ostatnio edytowane przez kubak : 12-07-2011 o 20:53.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 11:26
PalKory's Avatar
PalKory PalKory jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Niezły cartoon'owy styl, choć twój Yeti wygląda bardziej jak orangutan, mniej jak tajemniczy człowiek lodu- kwestia gustu. Wykonanie chyba niezłe ale prawa łapa jakoś dziwie wycieniowana...
Stary 11-23-2011, 12:03
lubiana's Avatar
lubiana lubiana jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

oryginalny wzorek ..
nie mialam okazji jeszcze takiego widziec ..
zgadzam sie z kolega PalKory'm - nie wyglada to na Yetti .. myslalam,ze to goryl szczerze mowiac
ale ogolnie podoba mi sie ..
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 13:19
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Fajny klimat, chwal sie kolejnymi odsłonami
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 19:26
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Za chuja nie powiedziałbym, że to yeti co nie zmienia faktu, że dziarka bardzo mi się podoba. Taka... inna. Oby tak dalej, powodzenia
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 21:05
Nowy

Domyślnie

no dobra, Wielka Stopa jest stanowczo bliżej, to mi się coś popieprzyło

W każdym razie - wiem, że trochę późno na takie pytania, ale lepiej późno niż wcale. Tatuaż został zrobiony wczoraj, po 4 godzinach zdjąłem folię, przemyłem i posmarowałem Bepanthenem. I od tamtej pory co jakiś czas przemywam i smaruję, ale nie zakrywam folią. Wiadomo, jest zimno więc chodzę w bluzie i płaszczu, ale w pracy i w domu staram się mieć ramię odkryte. Mimo wszystko tatuaż przez kilka godzin był dzisiaj pod ubraniem. Mam się smarować i zakrywać to folią czy jednak zostawić to tak jak jest? Rękawek koszulki zakrywa go całkowicie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 21:15
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Pytanie lekko z dupy bo było wałkowane na forum. Ogólny wniosek: jak ci wygodniej. Jeśli niema ryzyka, że zasyfisz ranę darowałbym sobie folię...
Stary 11-23-2011, 22:00
lubiana's Avatar
lubiana lubiana jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

wydaje mi sie,ze jak nie zabrudzisz tattoo to folia na noc wystarczy ..zeby nie zasuszyc ..przez kilka dni ..
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-23-2011, 22:49
Nowy

Domyślnie

Wiem, że z dupy, ale chciałem dopytać o konkretną sytuację.

Jeżeli chodzi o noc to hmmm...sam nie wiem jak to powiedzieć. Kontroluję się wczoraj położyłem się na plecach nie dotykając tatuażem niczego poza rękawkiem koszulki. W nocy oczywiście automatycznie się przekręcałem, ale jak tylko zrobiłem jakiś ruch budziłem się, stopowałem i wracałem do leżenia na plecach. Ale myślę, że dwa czy trzy dni w folii mi nie zaszkodzą tak na wszelki wypadek. O ile mam folię spożywczą w domu.

Dzięki wielkie. Kolejna wizyta 07.12, pewnie wieczorem wrzucę fotkę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-24-2011, 00:25
PalKory's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

No czekamy na c.d. zapowiada się ciekawie.Tym czasem przejrzyj forum, znajdziesz tu sporo cennych wskazówek i ustrzeżesz się i nas przed niepotrzebnymi pytaniami. Miłej lektury i powodzenia! Aha: zdradź jeszcze gdzie to robisz- zwykła ciekawość.
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania