Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-29-2008, 17:02
Sadchild Sadchild jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie sterylizacja EO

hej szukalem na forum i nie znalazlem.

Co sadzicie o tej metodzie sterylizacji?

Dziaram sie u faceta ktory pracuje w studio w Dublinie (niestety, centy Dublinksie zabijaja) zrobilem sporo dziar u niego i gosc zaproponowal mi dziarganie w domowym studio.
Teraz przejdzmy do pytania
tak wiec, jestem hipochondrykiem (hehe, obsesyjnie boje sie hiv i raka) - facet zawsze otwiera u przy mnie igly i tuby - oba bierze ze studia - (na opakowaniu zawsze widoczna niebieska data, na tubie w srodku opakowania karteczka z niebieska kropka) - jaka jest szansa na to ze sterylizacja zle poszla? na jakich zasadach przebiega taka sterylizacja? (robi to firma?)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:15
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Juz raz sie dziarales z tego co pisales w Czestochowie teraz w Dublinie tak?? Oczywiscie igly sa fabrycznie sterylizowane zakazenie nastepuje wtedy gdy przed toba dziaral kogos ta sama igla co ciebie badz robi to w niesterylnych warunkach w takim zawodzie raczej bezpieczenstwo o klientow jest na pierwszym miejscu i igly sa jednorazowe....
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:19
Rozmowny!

Domyślnie

ano tak, przeciez nie pisze ze dziaram sie w dwoch miejscach w tym samym czasie. czyz nie? robilem tatuaze w polsce, teraz jestem na emigracji w dublinie (jak 280 tys innych polakow) a ze lubie dziaranie robie to tutaj.
Czy sugerujesz ze w ktoryms z postow pisze nieprawde - bo wspominach o 2ch miejscach?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:21
Rozmowny!

Domyślnie

edit: przepraszam jesli moj ostatni post zabrzmial agresywnie - nie to mialem na celu.
pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:26
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Ja nic nie sugeruje tylko tronie mnie to zdziwilo ze robiles dziarke w pl a teraz w dublinie i pytasz o sterylne warunki i bezpieczenstwo oczywiscie bardzo dobre pytanie bo kazdy sie marwi o to ale jesli twoj tatuator jest profesionalista z salonu to ja bym sie nie obawial o zadne choroby zwrocilbym bardziej uwage na pielegnacje pozdrawiam
Pozatym na forum wymieniamy sie informacjami i doswiadczeniami kazdy do kazdego jest pozytywnie nastawiony pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08-29-2008 o 17:32.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:32
Rozmowny!

Domyślnie

racja, sorry jesli wprowadzilem Cie w blad - tak wiec, dziaralem sie w cze-wie przed wyjazdem, we wspomnianym w innym poscie studio.
Po wyjezdzie zaczalem tatuowac sie w Dublinie (ceny zabijaja - ale jesli komus nie straszne, polecam Dublin Art Tattoo)

Gosc ktory ze mna "pracuje" robi naprawde kawal dobrej roboty (jesli chodzi o higiene i poziom art) - ale, moja natura zawsze kaze podchodzic to wszystkiego ostroznie - dlatego tez, zapytalem o igly - widac ze sa nowe, otwierane przy mnie (tuby rowniez - jednorazowki platikowe) ale to chyba tylko ja zawsze mam w brzuchu to uczucie - czy aby tatuazysta o wszystkim pamietal w kwestiach higieny

pielegnacja z mojej storny tez trzyma poziom - wrzuce rowniez dublinskie fotki tatuazy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:35
saintek's Avatar
saintek saintek jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

dokladnie Wojtas.
jezeli goscio dziara w profesjonalnym studiu a chce zrobic "dobry uczynek" i nie ktorych ze swoich stalych klientow dziarac prywatnie to raczej nie bedzie robil siary i zadba o warunki a po za tym jak pisales ze widzisz jak otwiera igly idt w studiu to w domu tez pewnie bedzie otwieral, a warunki w jakich bedziesz dziarany okreslisz sam czy sa ok czyli np. stary zakurzony fotel he he - to zle warunki
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:36
Rozmowny!

Domyślnie

hehe, dzieki - w domowym studio tez czysto
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 17:40
saintek's Avatar
saintek saintek jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

no to nie ma co sie bac. znasz go juz bo dziaral w studiu......bedzie ok i ceny inne bo fakt na wyspach drogo troche he he
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-29-2008, 20:08
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Chcialem zaznaczyc ze nie koniecznie igly musza byc fabrycznie sterylizowane Wielku z naszej czolowki artystow lutuje igly samemu i dopiero igly podlegaja zabiegowi sterylizacji.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania