![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam.
Moj znajomy rozwalil sobie reke. tj skaleczyl sie czy zadrapal czy jakos takos Niemam pojecia jaka to rana i czy jest gleboka ale ma strupki i boji sie o tatuaz(jakies pol roku go zrobil). Powinien sie obawiac??No i czy powinien smarowac mascia np.Bepanthem??Pozdrawiam! |
|
|
||||
|
||||
|
Jezeli rana jest na tyle gleboka ze naruszyla skore z pigmentem to po wygojeniu mu zostanie blizna bez tuszu, i zostanie mu poprawka. Jak powinien pielegnowac... Jak kazda inna rane, chociaz zalecane by bylo zadbanie jak o tatuaz bo tym sposobem pomagamu organizmowi w procesie gojenia i go przyspieszamy. Kiedys rownierz mialem podobny problem, wygladalo na gleboka rane ale na szczescie po wygojeniu nie bylo problemu. Dowiedz sie cos wiecej o ranie kolegi., bedzie latwiej rozwiazac problem
Ostatnio edytowane przez Shtojer : 07-25-2008 o 21:19. |
|
|
||||
|
||||
|
Jeżeli rana jest powierzchowna to raczej nie powinna uszkodzić tatuażu, jedynie w tym miejscu moze powstać niewielka blizna. Oczywiście ze trzeba odkazic i posmarować maścią gojącą. Jezeli głęboka to tak jak napisał Shtojer.
Kiedyś tż-a podrapała nasza kotka, własnie w miejscu gdzie miał tatuaż i nic złego się nie stało poza małą blizną w tym miejscu, która z czasem zniknęła. |
|
|
|||
|
|||
|
a jak jest z pilingiem??? albo jak na tattoo wyskoczy pryszcz???mozna sie go pozbyc czy lepiej czekac az sam zniknie??
|
|
|
||||
|
||||
|
Z tym jest dziwna akcja... ja jak pozbywam sie syfow to nie mam zadnych ubytkow, choc paru klientow mi wrocilo na poprawke bo mial minimalny brak
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
... wlasnie tego sie boje
ubytkow.. bez sensu zebym latal raz na miesciac do studia i poprawial.... takze bede czekal az same beda znikac ![]() Pzdro! |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.