Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-06-2009, 10:15
alllga alllga jest nieaktywny
Nowy

Miasto: wroclaw :)
Question pytanko o gojenie :)

w środe o 17 zostalam posiadaczką swojego pierwszego pieknego tatoo

miejsce: stopa - od duzego palca, do polowy podeszwy, tak na skos
typ: czarny motyw kwiatowy, wypelniany w pelni czernią, niecieniowany

i teraz pytanko o gojenie. na noc smaruje maścią bepanthen i zakladam folie, zeby nie wytarlo mi sie w pościel i zeby tatoo nie wysechl. w dzien tylko przemywam i smaruje, ale z folii nie korzystam. mam ten luksus ze akurat moge posiedziec kilka dni w domu, wiec nie nosze butów ani skarpet, tatuaz sobie oddycha i nic go nie ociera. z godzine temu umylam i posmarowalam wzór, a teraz jak patrze, to widze że w kilkunastu miejscach wyciekają z niego kropelki osocza chyba. to normalne ze dwa dni po dziaraniu nadal mi sie coś sączy z niego..?? skóra nie jest juz czerwona, nic nie boli ani nie swedzi, tylko leciutki obrzęk jest jeszcze. troche panikuje, bo to pierwsza dziarka, i nei wiem czego sie tak do konca spodziewac...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2009, 17:41
pontonss pontonss jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

wszysko ok pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-07-2009, 22:07
cwiet cwiet jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Hejka - ja miałem folię tylko przez pierwszych 12 godzin ( zalecenie ze studia ) ( mam wzór na ramieniu ) - później 3 -4 razy dziennie przemywanie zimną wodą i po każdym przemyciu smarowanie lekką warstwa bepanthenu - wszystko się wygoiło perfekt - też się martwiłem bo to pierwszy wzór - ale jest superancko. także będzie dobrze !
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania