Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-07-2010, 10:06
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Cały ci przecież nie zniknie. Pozwól mu się wygoić całkowicie i dopiero szykuj do poprawki.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-07-2010, 10:20
19nomico88's Avatar
19nomico88 19nomico88 jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

taki mam zamiar, poczekam aż się wygoi
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-19-2010, 19:21
19nomico88's Avatar
Poczatkujacy

Domyślnie

hej

Już dzisiaj 3 tydzień po zrobieniu mojego tatuażu, prawie wygojony, ale nadal złuszcza mi się skóra... pewnie to normalne, bo to w końcu stopa i trudniej gojące się miejsce, ale tak po prostu chcę znać Wasze zdanie
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-19-2010, 20:16
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Normalne. Naskórek regeneruje się do miesiąca a całkowita regeneracja skory nawet do dwóch miesięcy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-21-2010, 17:36
19nomico88's Avatar
Poczatkujacy

Domyślnie

no to mnie trochę uspokoiłaś, mój tatuator mówił mi że będzie się dłużej goił na stopie niż normalne tatuaże... ale nie sądziłam że tyle to potrwa. ale cóż muszę poczekać
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-12-2011, 18:13
emma emma jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

witam serdecznie i prosze was o pomoc-porade cztery dni temu zrobilam sobie tatoo na stopie i mam ja prawde mowiac z dnia na dzien coraz bardziej spochnieta tak ze nie widac kostki pozatym piecze jest cala zaczerwieniona i mam problemy z chodzeniem bo sprawia mi to bol oczywiscie smaruje mascia alantan plus oraz dzis zaczelam przemywac rywanolem bo to niby wyciaga goraczke jesli mozecie prosze o odpis czy to napewno normalne bo zaczynam sie troche martwic.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-13-2011, 11:03
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Rywanolem? Na opuchliznę powstałą w wyniku urazu stosuje się altacet a rywanol służy do przemywania i dezynfekcji ran. Ani jeden ani drugi ci nie pomogą a nawet mogą zaszkodzić.
Jeżeli wystąpiły aż takie problemy to ja ci radzę abyś poszła z tym do lekarza i sama nie stosowała preparatów których działania nie znasz bo zniszczysz sobie przy okazji tatuaż albo poczekała kilka dni, odstawiła ten rywanol i smarowała alantanem. Po kilku dniach opuchlizna powinna zejść sama.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania