![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Cały ci przecież nie zniknie. Pozwól mu się wygoić całkowicie i dopiero szykuj do poprawki.
|
|
|
||||
|
||||
|
taki mam zamiar, poczekam aż się wygoi
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
hej
Już dzisiaj 3 tydzień po zrobieniu mojego tatuażu, prawie wygojony, ale nadal złuszcza mi się skóra... pewnie to normalne, bo to w końcu stopa i trudniej gojące się miejsce, ale tak po prostu chcę znać Wasze zdanie ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Normalne. Naskórek regeneruje się do miesiąca a całkowita regeneracja skory nawet do dwóch miesięcy.
|
|
|
||||
|
||||
|
no to mnie trochę uspokoiłaś, mój tatuator mówił mi że będzie się dłużej goił na stopie niż normalne tatuaże... ale nie sądziłam że tyle to potrwa. ale cóż muszę poczekać
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
witam serdecznie i prosze was o pomoc-porade cztery dni temu zrobilam sobie tatoo na stopie i mam ja prawde mowiac z dnia na dzien coraz bardziej spochnieta tak ze nie widac kostki pozatym piecze jest cala zaczerwieniona i mam problemy z chodzeniem bo sprawia mi to bol oczywiscie smaruje mascia alantan plus oraz dzis zaczelam przemywac rywanolem bo to niby wyciaga goraczke jesli mozecie prosze o odpis czy to napewno normalne bo zaczynam sie troche martwic.
|
|
|
||||
|
||||
|
Rywanolem? Na opuchliznę powstałą w wyniku urazu stosuje się altacet a rywanol służy do przemywania i dezynfekcji ran. Ani jeden ani drugi ci nie pomogą a nawet mogą zaszkodzić.
Jeżeli wystąpiły aż takie problemy to ja ci radzę abyś poszła z tym do lekarza i sama nie stosowała preparatów których działania nie znasz bo zniszczysz sobie przy okazji tatuaż albo poczekała kilka dni, odstawiła ten rywanol i smarowała alantanem. Po kilku dniach opuchlizna powinna zejść sama. |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.