Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04-17-2011, 23:22
skrzacisz skrzacisz jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie problem z gojeniem

Witam
4 dni temu zrobiłam sobie drugą dziarke. Pierwsza to kolorowy wzór, właściwie cały wycieniowany, duży. Zgodnie z zaleceniami tatuażsty folie zdjęłam dopiero po nocy, później przez dwa dni zakładałam ją kiedy wychodziłam z domu, ale nie na długo. Samrowałam alantanem plus, kilka razy dziennie, po trzech dnach rzadziej i wszystko zagoiło się zajebiście w 6 dni.
Drugi tatuaż jest też spory, ale to właściwie wzór geometryczny, calutki czarny. folie trzymałam tak długo jak kazał mi pan w studio, nastepnego dnia smarowałam kilka razy dziennie, wszystko ślicznie. Jak położyłam sie spać, nałożyłam więcej maści, a gdy obudziłam sie rano tatuaż był kompletnie suchy. Ciągle wypukły, ale jakby popękany. przemyłam delikatnie wodą z szarym mydłem i nałożyłam maść. Po godzinie znowu zrobił się zupełnie suchutki i zaczęła schodzić skóra. Smaruje go bardzo często cienkimi warstwami maści, ale on od razu wysycha i wygląda na prawde brzydko. Ostrzegano mnie przed strupkami, łuszczeniem sie skóry i tak dalej, ale nie aż tak bardzo i szybko! Czy to możliwe, żeby wysechł tak mocno w kilka godzin ;/? Na forum nie znalazłam ani jednego podobnego przypadku ani zdjęcia ;/
Wyczytałam wczesniej, ze lepiej smarować bepanthenem, kupiłam go, ale boje sie, że zmiana maści wydłuży gojenie, albo wogole juz kompletnie spartacze.

Ostatnio edytowane przez skrzacisz : 04-17-2011 o 23:58.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-18-2011, 10:41
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Zmiana maści nie wydłuży gojenia, kto ci takich bzdur naopowiadał? Bepanthen jest w ogóle lepszą maścią niż alantan.
Poza tym tatuaże "wycieniowane" goją się zazwyczaj szybko i bezproblemowo, podobnie jak cienkie napisy itp. Tatuaże mocno wypełnione bedą goić się nieco dłużej, mogą powstawać strupy itp. i możliwe są problemy po wygojeniu. To co piszesz to rzecz zupełnie normalna a efekty zobaczysz dopiero jak ci się zagoi, być może potrzebna będzie poprawka.
Na razie stosuj się do zaleceń i smaruj maścią, jak wyschnie to skóra może się pomarszczyć ale to bez znaczenia, bo przecież od razu nakladasz nową warstwę.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-18-2011, 22:10
Edi_88_88's Avatar
Edi_88_88 Edi_88_88 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Tarnów
Domyślnie

Ej Iwonko ty zawsze sceptycznie...a moze poprawka wcale potrzebna nie bedzie...miejmy nadzieje...................
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-19-2011, 07:06
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Tak jak napisała Yvones , prace cieniowane mają dużo mniej ingerencji i znacznie mniej meczą materiał (skórę ) niż praca w kolorze. Odczekaj do pełnego wygojenia się ( a z Twojej relacji nic złego się nie dzieje) i wtedy ocenisz czy konieczna jest poprawka.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania