Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-08-2012, 22:24
pitbull pitbull jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie problem hellp

Witam robie sobie tatoo u jednego chlopa widzialem pare jego prac i byly super wiec i ja sie zdecydowalem.Problem polega na tym ze po zrobieniu dziara wyglada dosc fajnie(cala reka
tusz czarny)pózniej alantan ale robia sie cholerne strupy.Smaruje to caly czas a kiedy strupy
zejda tatoo robi sie takie pod niebieskie.w czym problem tusz? niby zakupil cos lepszego
kurde tylko nie pamietam nazwy,a moze blad polega na czyms innym?
Prosil bym o jakas podpowiedz.Tak czy siak bedzie wszystko poprawiane i jesli macie sugestie co do np tuszu to jaki wtedy sam kupie i niech robi moim.Znam go lata czyli dziara
po znajomosci i nie chce robic rabanu bo wszytko mozna poprawic.Talent ma a moze nie posiada wystarczajacej wiedzy nie wiem.Za odpowiedzi typu olej go,polam mu rece itp
dzieki bo to nie wyjscie z sytuacji.pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-08-2012, 22:33
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Moze masz alergię na Alantan albo tatuaż został źle wykonany? Tak czy inaczej nie powinno być zadnych strupów.

Proponowałabym zmienić maść na bepanthen a jeżeli to nie pomoże to i tatuażystę też.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-08-2012, 23:19
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

Cytat:
Napisał YvonneS Zobacz post

Proponowałabym zmienić maść na bepanthen a jeżeli to nie pomoże to i tatuażystę też.
o krotko zwiezle i na temat
chyba cos jest nie tak z tym twoim "chlopem" skoro chcesz mu tusz kupowac?? moze to twoja wina jesli chodzi o masc a moze twoj chlop jest kiepski
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 04:57
Nowy

Domyślnie

moze i moja wina z tym ze nie wiiem za bardzo jaki blad mozna z mascia popelnic.Zas co do "chlopa" zdawalem sobie sprawe ze nie robi pare dziar tygodniowo wiec nie jest jakims mistrzem tatoo.Wiem tez ze ten tusz ktos mu polecil nigdy nim nie robil.A jesli ja moge zakupic tusz i pozniej mic pretensje do siebie to ok czemu nie.zostal jeszcze jeden tatoo na rece do skonczenia wiec jesli zrobi to innym tuszem i bedzie ok to znaczy ze tamten tusz byl do dupy a jesli nie to ..... zobaczymy
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 09:50
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Ta maść której uzywasz moze powodować rekacje alergiczne, parę osób tak miało, w tym ja więc dlatego napisałam żebyś najpierw zmienił maść i zobaczył czy się zacznie lepiej goić.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 13:43
church church jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Ja proponuje zdjęcie wykonać ładne i nam przedstawić i wtedy będzie można w miarę coś powiedzieć
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 15:36
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Nie znam szczegółów , bo nie podałeś nazwy pigmentu , więc ciężko powiedzieć coś na ten temat. Nie wrzuciłeś fotki więc tym bardziej ciężko jest się ustosunkować do Twojego pytania. Ale wiem jedno 1 OZ pigmentu czerni średniej jakości kosztuje 20 zł. Więc jeżeli robił ci jakimś dziadostwem bo szkoda mu było wydać w/w sumę to znaczy że jest " nieodpowiedzialnym dziadem". Ale nie posądzałbym go o takie skąpstwo. Więc pozostaje kwestia nieumiejętnego wbicia tego pigmentu. Moim zdaniem wynika że wbił Ci go za głęboko. Całość pozostaje do poprawki i wyprowadzenia tego co masz. Pytanie czy owy jegomość podoła temu wyzwaniu, skoro za pierwszym razem się nie udało.
Osobiście odpuścił bym go i poszedł do fachowca który uratuje Cię przed posiadaniem buraka. Jesteś najlepszym przykładem operacji na żywym organiźmie , zastanów się czy chcesz być królikiem doświadczalnym i czy Ci się to opłaca.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 21:26
Nowy

Domyślnie

oto pare fotek

to jest efekt po tygodniu.Jak dowiem sie nazwe pigmentu napisze tu ale ponoc za 150ml
placil 100zl.Jak znam zycie padnie jedno za gleboko wbijane.choc nie wiem bo przy mnie ustawial na jakiec 2 mm.Wypelnienia jechal plaska 12 czy cos takiego i jeszcze jakas okragla5 chyba.Tak czy siak i tak dzieki za odp i za to ze nie zjechaliscie mnie odrazu
a ze sledze fotum od jakiegos czasu wiem ze potraficie haha
pozdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 21:46
Koreuz Koreuz jest aktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Nie bede sie wypowiadal na temat samego tatuazu, tylko wspomne o tym ze mialem tego typu strupy jak robilem "po znajomosci", teraz bylem w studiu i zakrylem te arcydzielo. Strupy, wyblakly "tatuaz"(nazwijmy to tak z przymruzeniem oka) i bolalo jak cholera. Ciagle boli z reszta przy zmianach pogody i innych czynnikach.

Imo. Zrobiles sobie krzywde.

Ostatnio edytowane przez Koreuz : 02-10-2012 o 00:13.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-09-2012, 21:58
Nowy

Domyślnie

aha a tusz to jakis silverblack
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania