Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01-02-2009, 23:05
jasiuk88's Avatar
jasiuk88 jasiuk88 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Poważne pytanie o basen

Witam jestem tutaj nowy ale mam pytanie (przejrzalem cale forum i sa podobne tematy ale odpowiedzi nie zadawalaja bo mam powazniejszy problem). Minowicie robilem swoj tatuaz ok 3 tygodni temu, przez tydzien przed snem owijalem folia (wiem ze moglem odparzyc ale nie odparzylem) smarowalem mascia Bepanthen do dzisiejszego dnia (lepiej dluzej niz za krotko), naskorek zszedl i tutaz wyglada jak na avatarze. Ale teraz moje pytanie: Mianowicie na mojej uczelni bardzo czesto mam basen jakies 4 razy w tygodniu po 45 minut za kazdym razem i ta woda jest bardzo chlorowana (w sumie jest to chlor z dodatkiem wody ) i boje sie ze tutauaz mimo ze pozornie sie zagoil (chociaz tak naprawde to za 3 tygodnie bedzie calkowicie zagojony) moze lekko stracic kolor albo jakies inne problemy. Akurat cieni nie mam to sie nie boje ale jezeli ma mi to zaszkodzic to wstyrzymam sie z basenem ale powinniem juz zaczac na niego chodzic bo i tak troche opuszczalem zaraz po zrobienie tatuazu. Bede bardzo wdzieczny za pomoc, pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-03-2009, 14:08
ziomek710's Avatar
ziomek710 ziomek710 jest nieaktywny
Nowy

Talking

Siemka, moim zdanie nic nie zaszkodzi jeżeli tattoo już jest zagojone, a gojenie trwa jakies 2 tygonie. jak skóra jest juz taka jak tam gdzie nie masz tatuażu to ja bym o nic sie nie bał. Sam smigałem i było okpozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-03-2009, 15:37
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Regeneracja naskórka trwa ok miesiąca.
Pełna regeneracja naskórka to okres od 6 do 12 tygodni.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-03-2009, 16:25
Wojtas's Avatar
Wojtas Wojtas jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Łódź (Ście)
Domyślnie

Ja czekalem do pelnego wygojenia az wskoczylem do wody pozatym przed i po basenie stosowalem olejek bambino ktory zmniejszal wysychanie skory od chloru pozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-26-2009, 20:16
szudiszu's Avatar
szudiszu szudiszu jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Absolutne minimum to 4 tygodni nie raz widziałem jak ludzie po tygodniu na plaże i do wody a później z reklamacja
Ja osobiscie do wody weszłem po 5 tyg a i tak po wyjsciu smarowałem olejkiem nie zaszkodzi a moze pomóc
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01-26-2009, 23:50
1grzesiu1's Avatar
1grzesiu1 1grzesiu1 jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie

jo ja tez lubie na basen chodzic
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania