Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-07-2011, 15:43
haliboy's Avatar
haliboy haliboy jest nieaktywny
Administrator

Domyślnie potrzebny certyfikat!

Witam wszystkich wiem ze nie lubicie tego tematu ale mam problem, potrzebuje kursu tatuazu konczacym sie certyfikatem moze byc to gdziekolwiek w polsce, i chce wlasnie zeby to nie bylo zbyt drogo bo dzis sie oszukalem odzwonilem i ceny sa kosmicznie gdzie niegdzie a nie bede placil tyle za sam papier bo nauczyc sie czegos w 5 dni to wiadomo ze sie nie da, mam nagrana robote w dani i potrzebuje tego kursu przeszukalem tez forum ale oczywiscie kazdy to zaczal ten temat zostal szybko zbesztany i nikt nic nie podal hehe pomozcie jak cos wiecie
Stary 11-07-2011, 18:33
dziarus's Avatar
dziarus dziarus jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

U nas w polsce nie wydaje się certyfikatów na wykonywanie dziar , jeśli są kursy to autorskie i takież same certyfikaty .
Zrób sobie na kompie ładny certyfikat , wydrukuj i daj tym Duńczykom w życiu go nie sprawdzą no bo jak .
A tak na marginesie to i niedługo panie w szaletach będą musiały mieć certyfikaty unijne by w nich pracować paranoja .
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-07-2011, 19:19
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Nie wiem jak stoisz z czasem .....ale uderzył bym do Urzędu Pracy. Tam powinni pomóc jak nie bezpośrednio Twój powiatowy to powinni wskazać inny., przysponsorują i tyle.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-08-2011, 09:14
haliboy's Avatar
Administrator

Domyślnie

no nie iwem nie lubie urzedow pracy i strasznie dlugo sie czeka, coz musze szukac dalej ale dzieki
Stary 11-08-2011, 13:27
wyso wyso jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

A może być tak, ze to nie chodzi o zwykły certyfikat wydany przez jakieś studio. Dowiedz się czy to nie jest wymagane jakieś szkolenie przez uprawniony organ do wystawiania certyfikatów. Może być tak że Duńskie przepisy państwowe tego wymagają np. jest tak chyba we Francji i przed konwencjami są szkolenia dopuszczające do robienia tatuaży.A jeżeli chodzi o zwykły to może bym mógł pomóc.
Stary 11-08-2011, 14:03
haliboy's Avatar
Administrator

Domyślnie

wiesz co to wyglada tak: faceta huj obchodzi gdzie zrobie ten kurs i jakie organy wydaja certyfikat tylko poprostu zeby wisialo na scianie ( i nie piszcie zebym wydrukowal bo chce zrobic ten kurs mam juz jakies doswiadczenie w dziaraniu moze to poglebi w jakims stopniu moja wiedze moze nie niewazne ) zeby klient widzial ze nie dziara go pierwszy lepszy wziety z ulicy tylko koles z uprawnieniami bo co przecietny kilent moze wiedziec o takich rzeczach??

dodam ze jak juz mam robic taki kurs i musze troche kapusty na to przeznaczyc to chce zeby ten papierek juz cos znaczyl np kiedys jak bede chcial otworzyc wlasne studio to trzeba cos takiego i zebym cos z tego wyniusl, wiekszosc kursow konczy sie zaswiadczeniem a nie certyfikatem - to tez hujowa opcja albo moze to samo nie wiem,
wyso napisz cos moze o tym zwyklym bo i tak wiecej sie chyba nei dowiem
Stary 11-08-2011, 14:59
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Tak naprawdę to te kursy które są organizowane dla kasy nawet nie są w większości nich sprawdzane predyspozycje do tatuowania, a niektóre zagadnienia są nawet śmieszna no ale cóż. A tam gdzie wydaje się ze nawet można coś ciekawego wynieść i się dowiedzieć no to tarza płacić kosmiczne ceny.
A mi chodzi o to że mój znajomy prowadził kiedyś taki kurs i mógł bym z nim pogadać czy coś dało by rade poradzić a certyfikat nie był by jakiś z kosmosu tylko przez normalne legalne studio.

A na otwarcie studia nie potrzeba certyfikatu.
Stary 11-08-2011, 23:00
PalKory's Avatar
PalKory PalKory jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Wpisując w google "kurs tatuażu certyfikat" zobaczysz kilka stron z ofertami. Nie wiem jak z ich aktualnością, podzwoń popytaj.

http://www.blacktiger.pl/index.php?s=tatuaz

http://miki.hg.pl/kurs.php
Stary 11-09-2011, 11:14
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

niema czegos takiego jak dyplomowani tatuartysci i międznarodowe certyfikaty i jeszcze 6 koła za taki kurs masakra
Stary 11-09-2011, 11:15
haliboy's Avatar
Administrator

Domyślnie

wpisalem tak nawet jeszcze pare razy na inne sposoby i chyba znalazlem juz wszystkie kursy (raczej dolna czesc polski nad morze nie bed jechal z poludnia polski) no i kurde sam nie wiem. Najtanszy jest w bytomiu za 2000 (na niektorych stronach pisze ze 1500) i konczy sie zaswiadczeniem, no a te z certyfikatem zaczynaja sie od 3500

michnowicz - jak taki koles moze kursy prowadzic jest tu nas pare osob na forum ktore dziara lepiej niz on , a to pierwsze ciut za drogie

Ostatnio edytowane przez haliboy : 11-09-2011 o 11:28.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania