Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-12-2011, 13:05
tylkojedenraz tylkojedenraz jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Popękany tatuaż po 2 tygodniach

Witam,

swój pierwszy tatuaż zrobiłam 26 sierpnia, przez dwa tygodnie stosowałam się do wszystkich zaleceń tatuatora, nie pozwalałam dziarce wyschnąć, zero alkoholu, kąpieli, regularne przemywanie, etc. Wszystko wygoiło się bardzo ładnie, żadnych strupków, ropy. Martwi mnie jedna rzecz. Mój tatuaż w pierwszym tygodniu zaczął się poprawnie łuszczyć, ale nigdy nie "zszedł" cały i nie był jak u wielu osób biały, a następnie nigdy od nowa nie pokrywał się na czarno. Teraz po ponad 2 tygodniach nadal jest ładnie błyszczący, ale lekko wypukły i gdy jest suchy widać na nim lekkie popękania, jakby z rozstępującym się barwnikiem. Kiedy go nasmaruję ten efekt znika. Czy proces gojenia nie został zakończony? Czy te zmiany znikną, czy kierować się do tatuatora?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 14:04
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Spokojnie ... nie masz powodów do paniki. Każdy organizm może reagować inaczej podczas procesu gojenia. Jesteś w trakcie tegoż właśnie procesu więc daj sobie jeszcze tydzień. Jak się nie zmieni no to reaguj.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 14:49
Nowy

Domyślnie

Dziękuję za radę. Poczekam i jeśli nic się nie zmieni zwrócę się do twórcy tatuażu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 15:25
matys23's Avatar
matys23 matys23 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Nawilżaj ile się da. A jeśli nie jesteś pewna czy wszystko jest ok pójdź na wszelki wypadek i spytaj. Przez net ciężko stwierdzić czy jest ok. Później może być za późno. Nie chce Cię straszyć ale ja tak nigdy nie miałem a mam dużo tatuaży. Oczywiście Marcin ma rację, każdy ma inaczej ale lepiej się upewnić. Ja bym w miejscach tych dziwnych "rozstępów" smarował maścią na gojenie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 20:46
Nowy

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie. Grzebałam sporo w internecie na temat za głęboko wbitego barwnika, którzy tworzy mniej więcej efekt podobny do mojego. Wypukłość i struktura przypominająca rozchodzenie się. Generalnie wygląda jakby nie był w ogóle jednolity ze skórą. Czy to może być blizna po robocie tatuatora, z którą już nic się nie da zrobić?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 21:09
pajak914's Avatar
pajak914 pajak914 jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Miasto: Breda
Domyślnie

Na podstawie opisu (sądzę, że nieco subiektywnego) tak naprawdę wiele powiedzieć nie można. Zapodaj jakieś foto bo takimi domysłami to tylko pikawę być może niepotrzebnie napędzasz.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 21:13
matys23's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie na tym etapie. Jak zwykle w takich przypadkach, dobrze byłoby zobaczyć zdjęcie (na którym i tak mało co widać ) Jeśli przez rozchodzenie się masz na myśli rozlany pod skórą tusz to albo było za głęboko, albo pod złym kątem. Albo jedno i drugie...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 21:15
matys23's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Cytat:
Napisał pajak914 Zobacz post
Na podstawie opisu (sądzę, że nieco subiektywnego) tak naprawdę wiele powiedzieć nie można. Zapodaj jakieś foto bo takimi domysłami to tylko pikawę być może niepotrzebnie napędzasz.
Zgadzam się z kolegą
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 21:42
Nowy

Domyślnie

Trudno wydobyć prawdziwy wygląd problemu na zdjęciu, już nie mówiąc o koniecznej gimnastyce. Jakoś średnia z racji samodzielności i wieczoru. W każdym razie zgrubienia widać. Jasne miejsca na środku napisu to efekt błyszczącej maści, która na zdjęciu spotęgowała efekt "rozchodzenia".

http://imageshack.us/photo/my-images/850/dscn4001aa.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/24/dscn3985kopia.jpg/
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-12-2011, 21:52
matys23's Avatar
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Rzeczywiście wygląda jakby był nieco za głęboko ukłuty ale nie przejmuj się za 6 lat będzie dużo gorzej
A tak na serio to bez paniki, nawilżaj często, daj znać i wrzuć nowe foto za kolejne dwa tygodnie (wystarczy to z bliska, bez pięknych kobiecych krągłości )
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania