Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-17-2008, 17:19
Lion-of-judah's Avatar
Lion-of-judah Lion-of-judah jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie podwieszanie a krzyżowanie Jezusa

witam, tak mi się nasunęła myśl o tym jak krzyżowali Jezusa to mówią ze nie mogli mu przebić dłoni tylko nadgarstki bo dłonie są za słabe i by się urwał a przecież tam jest pełno skóry, ścięgien i kości a przy podwieszaniu na 2 hakach bierze się tylko kawałek skóry i się jakoś trzyma :P to czemu na dłoniach miało by się nie trzymać?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-21-2008, 10:43
tuhna tuhna jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Bydgoszcz
Domyślnie

Wydaje mi się, że to dlatego, że gdy ktoś Cię podwiesza na hakach, to ciężar ciała jest równomiernie rozmieszczony i jest to robione po to, żeby skóra się nie poszarpała, nie rozerwała, czyli ludzie mają o tym wystarczającą wiedzę, żeby nie zrobić Ci krzywdy. Jest różnica między tym, że Jezus 'stał', a nie wisiał, więc sama skóra na dłoniach mogłaby nie podtrzymać ciężaru ciała i najprawdopodobniej nie wytrzymywała, bo pewnie to sprawdzali. To tak na mój "chłopski rozum" :]
Pozdrawiam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania