![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Minęły wakacje, a jeszcze w wątek o dziarze na palcach pietnastolatka wdał się ten temat, zatem:
Lubiecie podrózowac? Co Was kręci w podrózowaniu? Polska, czy zagranica, jak egzotycznie? Wolicie fajny luxusowy hotel z drinkami pod nos, czy kwaterę prywtaną? A może pośrednie opcje? Czym- samochód, pociąg, samolot, motor? No i w ogole, w ogole, jak gdzie kiedy? Ja w tym roku, maluczko, maluczko- tygodniowa wyprawa off roadowa po Polesiu w długi weekend majowy i tyle. A może aż tyle? Bo było fantastycznie! Coż.... cięzarówką jestem i stałam się mało moblina. Do tego brak kasy (straciliśmy w tym roku dwa samochody, w tym jeden terenowy : ), a ja nie moge pracować...W przyszłym roku bedzie maluszek przy piersi i raczej mogę zapomieć o planowanym wyjeździe do Transylwani (żeby nie było- nie żałuję!!!!! Transalpina poczeka.... a może nie? ).A jak z Wami? Może jakieś foty+ opowieści? |
|
|
||||
|
||||
|
Gratulacje. Wiadomo już jaką płeć powitasz na świecie?
Jak się czujesz, to chyba pierwsza ciaża? Z małym dzieckiem jest tak jak ze zwierzętami, niestety, jak nie masz z kim ich zostawić to musisz z czegoś zrezygnować i zazwyczaj jest to podróż. Ja nie lubię podróżować, zwłaszcza latac, bo choruję. Samochodem jakoś ujdzie ale też nie wszędzie sie opłaca i wiadomo podróż trwa znacznie dłużej. U mnie najlepiej sprawdzają się jednodniowe wypady bo mając koty i dodatkowo dokarmiając osiedlowe musze być codziennie w domu. W planach mam kilka wyjazdów, jezeli zorganizuję opiekę dla moich zwierząt to z pewnością zrealizuję swoje zamierzenia. |
|
|
||||
|
||||
|
No patrz Iwona, jednak z Ciebie kobieta 100% wyczaiłas info podane tak mimochodem
![]() 5 miesiąc. Dziewuszka. ![]() Czuje sie fantastycznie, ale nie moge pracowac- te wszystkie chemikalia smierdza, a ja zrobilam sie wrazliwa na zapachy! Jestem przeszczęśliwa, ze bede mieć dziecko! A podróże? Już sie napodróżowałam. I w luxusach i autostopem nawet bez namiotu (czasy LO i studenckie). Widziałam kawał Polski i świata. Przezyłam najróżniejsze przygody. Czuję się spełniona, choc i tak pragnę zobaczyć więcej i więcej! No i są miejsca, do których będę wracać. ![]() Samej podróży nie lubię. Lubię być na miejscu. Latać nie lubię bo się boje (ale i tak latam, bo ja bym sie do mojego ukochanego Dahab w Egipcie dostała?), samochodem osobowym też sie boje, wolę wielką terenówką wyglądającą jak czołg, to mi daje poczucie bezpieczeństwa. Taką mieliśmy- Mercedesa klasy G. Ostatnio edytowane przez owieczka33 : 08-31-2011 o 15:57. |
|
|
||||
|
||||
|
No to fajnie, że dziewczynka.
Będziesz ją stroić niczym księżniczkę i na pewno będzie śliczna. Moja fryzjerka też niedawno urodziła dziewczynkę, też była w pierwszej ciąży ale pracowała aż do 8 miesiąca. Z tego co mówiła to czuła się na tyle dobrze, że mogła pracować tylko zapachy ją drażniły podobnie jak ciebie. Dbaj o siebie i małą no i oczywiście wstaw zdjęcie maleństwa jak się urodzi. |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Cytat:
huj nie wakacje ![]() ps gratuluje dziecka stawiasz flaszke jak sie urodzi ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No popijemy na forum jak Owieczka zostanie mamą.
W tym roku to chyba tylko wyjazdy zagraniczne wchodziły w grę bo każdy wie jakie "piękne" i gorące lato mieliśmy i ja się cieszę, ze się skończyło. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja co roku sobie obiecuje, że zacznę podróżować (czyt. więcej niż jeden wyjazd w roku).
Planów mam od groma. Co lubię ? All inclusive w hotelach, książkę, słoneczko i wiaterek to są moje wakacje życia. Ze względu na ilość rzeczy które mam na co dzień na głowie, taki wypoczynek mi najbardziej pasuje.Chociaż często budzi się we mnie jeszcze coś z młodzieńca i chętnie wyskoczyłbym na dziko gdzieś, bez planu, przygotowań etc. tylko pomysł w głowie. Zazwyczaj wybieram się za granicę, bo jak przypomnę sobie wakacje 4 lata temu na Bałtykiem - byłem 12 dni, z czego 10 były burze, sztormy, wiatry i chuj wie co jeszcze ![]() Najbliższe plany to Amsterdam z żoną i kilkorgiem znajomych. Bardzo chętnie poleciałbym na wschód Chiny/Tajlandia/Wietnam, ale po 1) Kasa, a po 2) mojej ślubnej nie ciągnie zbytnio w te miejsca ![]() Podróże - samochód po kraju, bliska "zagranica", samolot gdzieś dalej. Ale tak jak pisałem czasem budzi się we mnie "zwierz" i wskoczyłbym w pociąg ![]() Ps. Gratuluję koleżance stanu w jakim się znajduje i życzę pomyślnego rozwiązania! Ostatnio edytowane przez Cadi : 08-31-2011 o 22:22. |
|
|
||||
|
||||
|
Też przez kilka lat jezdziłam "pod palmy" do hoteli.Po orce we własnej firmie (No bo przeciez nikt nie zrobi tego równie dobrze jak ja -zatem siedziałam i po godzinach i przed godzinami i w weekendy, później sie oduczyłam, ale na to potrzebowałam czasu
) tylko na luxusy miałam siłe. Żarcie pod nos, basen, plaża.... No i co njaważniejsze- pogoda wliczona w cene- nie ma opcji kiepskiej w wakcje. ![]() Niemniej- dwa dni potrzymalam d.... w hotelu i zaraz gdzies mnie ganło- wypozyczalismy samochod i dalej hajad a z mapa, przewodnikiem w reku (albo i bez), podziwiać krajobrazy, zwiedzac, poznawac ludzi kosztowac miejscowej kuchni... Nie cierpie "złotych klatek" do któych klient wchodzi pierwszego dnia pobytu, wychpodzi ostatniego bo "wszystko" ma na miejscu. Może dlatego rzadko biore all inclusive, bo i tak wykorzystalabym przez 2-3 dni (z 2 tygodni), a reszta i tak poza hotelem. ![]() Niemniej- fajnie po upalnym dniu zwalic sie do łóżka i włączyć klimę. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Pojeździłem trochę po Polsce, no wiecie miejsca które za gnoja odwiedzało się ze starymi, w tym roku Kraków i Zakopane z szeroko rozumianymi okolicami. Parę razy w roku z kumplami latamy do Holandii... No i oczywiście Woodstock. Staram się organizować dwa większe wyjazdy rocznie: Polska i zagranica... Ten drugi jeszcze przede mną
Olinkluziw to mega ściema i nie korzystam z tej opcji nigdy, wolę wziąć więcej sosu i pić/ jeść to na co mam ochotę w pełnowymiarowych porcjach i czystych szklanych naczyniach . Palmy i leżenie do góry gwizdkiem już dawno mi się znudziło.
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.