![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam wiem że pewnie pełno tutaj tematów tego typu ale wydaje mi się że każdy przypadek jest inny i warty innej uwagi.w Środę skończyliśmy z tatuatorem 7godzinną pracę na plecach byłem bardzo zadowolony bo takiego arcydzieła dawno nie widziałem
założył mi folię którą zdjąłem po 2 godzinach następnie przemywałem wodą (odpowiednio moczyłem potem mydliłem mydłem biały jeleń i smarowałem maścią bepanthen tej samej nocy zdążyło mi się we śnie przerzucić na plecy oczywiście nie świadomie a gdy rano wstałem tatuaż prawie się odbił :/ oczywiści dalej smaruje i przemywam 3-4razy dziennie po maści robią mi się małe grudki które po przejechaniu ręką zchodzą z tatuażu czy jest to barwnik czy przez przylepienie sie do prześcieradła i schodzenia z maścią tatuaż może tracić kolor bo wydaje mi sie że troche jest jaśniejszy chyba że już sobie wmawiam może ktoś mi powiedzieć czy taki stan rzeczy jest normalny ? z góry dziękuje za odpowiedz jeżeli bedzie trzeba to wrzuce zdjęcie |
|
|
||||
|
||||
|
Najlepiej wrzuc zdjecie,ale poki co bym sie nie martwil...
|
|
|
|||
|
|||
|
Stary - nie każdy przypadek jest inny, każdy przypadek jest niemal identyczny !
Jak nie masz strupów, jakiegoś ropienia, czy chuj wie czego to jest ok. Wystarczy poczytać co ludzie piszą, bo za każdym razem odpowiedzi są te same. Tak tatuaż lekko blaknie przy gojeniu, schodzi trochę pigmentu wraz ze skórą, szczególnie w trakcie smarowania jak jeździsz ręką i jak się w nocy jebniesz na plecy to się odbije bo jest świeży. Przed snem się smaruj, śpij w koszulce, po przebudzeniu myj i znowu smaruj. |
|
|
||||
|
||||
|
jak kolega wyzej,niech sie wygoi postepuj jak postepujesz...
|
|
|
||||
|
||||
|
Otóż to, z tym, że czas gojenia zależy od ogólnych predyspozycji danej osoby i u jednych goi się szybko u innych nieco dłużej. Tak czy inaczej powodów do paniki nie ma.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dzięki za odpowiedzi dzisiaj postaram się wrzucić zdjęcie abyście mogli ocenić wydaje mi sie że już jest wygojony tatuaż
(nawet nie widziałem żadnych strupków) ale teraz pytanie z innej beczki otóż w czwartek wybieram się w góry a wiadomo jak było z pogodą przez okres wakacyjny dlatego chce tam skorzystać z aquaparku czy po upłynięciu trochę ponad dwóch tygodni od zrobienia tatuażu nie ma przeciwwskazań? |
|
|
|||
|
|||
|
Aaa i jeszcze jedno wczoraj skończyła mi się druga tubka bepanthenu czy jest jeszcze konieczność kupowania go czy 2 tygodnie wystarczy i zastąpić go np.kremem bambino dla dzieci? dobrze natłuszcza i chroni
|
|
|
||||
|
||||
|
to nie chodzi o natluszczenie,tylko o nawilzenie...krem nawilzajacy....
|
|
|
||||
|
||||
|
Jak wyżej, ma nawilżać a nie natłuszczać
. Tylko bez przesady z tym kremem, smaruj jakbyś normalnie smarował (może tylko trochę częściej). Widziałem już ludzi co ładowali go tyle, że aż białą warstwę tworzyło . pzdr |
|
|
|||
|
|||
|
Witam ja do tatuażu używam,świetnego kremu francuskiej firmy easytattoo który jest sterylny i pozwala na bezproblemowe gojenie kupiłem go na Warto zainwestować niewielkie pieniądze i cieszyć się z szybkiego bezproblemowego wygojenia tatuazu
pozdrawiam Jeszcze jedna taka akcja a poleci ban. Ostatnio edytowane przez YvonneS : 09-07-2011 o 09:25. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.