Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07-01-2011, 13:52
Debi Debi jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Pierwszy tatuaż

Witam w środę 22 czerwca, postanowiłem sprawić sobie pierwszy tatuaż. Dodam ze dbałem o niego smarowałem maścią alantal + pierwsze 4 dni prawienie ruszałem się z domu. 2 dnia z niewiadomych przyczyn leciało mi trochę krwi, pojawiły się drobne strupki, jednak szybko znikneły. Dwa dni temu zaczęła łuszczyć się mi skóra, i widok jaki zobaczyłem nie był za przyjemny, mianowicie tatuaż pod złuszczonym naskórkiem wydaje mi się zbyt jasny ;/.

Dodaje zdjecia:

i proszę o jakieś opinie, czy tak ma być ?

Ostatnio edytowane przez Debi : 07-03-2011 o 09:13.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 14:24
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Po wygojeniu kolory nie są tak intensywne jak zaraz po zrobieniu.

Coś mi się wydaje, że ten twój tatuaż będzie się nadawał do poprawki albo źle widzę albo w niektórych miejscach całkowicie barwnik wyszedł.
Poczekaj aż się wstępnie zagoi i zobaczysz efekt.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 14:26
Nowy

Domyślnie

no tak własnie to wygląda, z poprawka nie będzie problemu. mam tylko jeszcze jedno pytanie. Łuszczenie sie skóry ma tak własnie wyglądać ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 14:27
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Mniej więcej tak.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 15:50
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Poprawka będzie konieczna i to bez dwóch zdań ...ale zwróć uwagę tatmajstrowi żeby poprawił Ci i wyrównał krawędzie. Widać sporo niedokładności i drżenia ręki.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 16:33
Nowy

Domyślnie

Byłem u mojego tatuazysty, i powiedział ze to moja wina bo wystawiałem tatuaż na słonce, problem w tym ze specjalnie na to uwarzałem, czy takie jasny kolor jest wynikiem słonca ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 18:07
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Wg mnie ten tatuaż jest po prostu źle wykonany stąd problemy i z gojeniem i z wyglądem. Oczywiście zawsze najlepiej zrzucić winę na klienta.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 19:54
Nowy

Domyślnie

Z godziny na godziny na godzinę jest coraz gorzej, płaty skóry odpadają by ukazać szara barwę i prześwitująca skórę. Miało być spełnienie marzenia a zamiast tego mam osobisty dramat, z którego miejsca skóra by nie zeszła od razu brak jest wypełniania. O nic tak nie dbałem jak ten tatuaż a nic to nie dało, dzień w dzień przemywam smaruje. A najgorsze w tym wszystkim jest to ze widziałem prace tego majstertatuatora i były naprawdę udane dlatego zdecydowałem się zrobić u niego tatuaż. Zapytam się od razu jakie są zwykle ceny poprawek takich cudaków w profesionalnym studiu ?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-01-2011, 21:43
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał Debi Zobacz post
Z godziny na godziny na godzinę jest coraz gorzej, płaty skóry odpadają by ukazać szara barwę i prześwitująca skórę. Miało być spełnienie marzenia a zamiast tego mam osobisty dramat, z którego miejsca skóra by nie zeszła od razu brak jest wypełniania. O nic tak nie dbałem jak ten tatuaż a nic to nie dało, dzień w dzień przemywam smaruje. A najgorsze w tym wszystkim jest to ze widziałem prace tego majstertatuatora i były naprawdę udane dlatego zdecydowałem się zrobić u niego tatuaż. Zapytam się od razu jakie są zwykle ceny poprawek takich cudaków w profesionalnym studiu ?
Załatwił ci stres i dodatkowe koszty. Tak to jest jak się chce zaoszczędzić i idzie do patracza a nie artysty.
Owszem mogą się zdarzyć komplikacje, takie czarne tatuaże, tribale często trzeba poprawiać ale jeżeli jak twierdzisz wszędzie pojawiają się miejsca bez pigmentu to albo jesteś uczulony na tusz (rzadkie przypadki) albo artysta źle ci wykonał tatuaż.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-02-2011, 10:47
Edi_88_88's Avatar
Edi_88_88 Edi_88_88 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Tarnów
Domyślnie

nie wyglada to dobrze,a piszesz ze jeszcze gorzej teraz,moim zdaniem to nie twoja wina tylko tatuarzysta zbyt ostro zryl ci skore,wtedy tak sie czesto dzieje...a faktem jest ze w tribalach,przy tak duzych wypelnieniach poprawki bywaja,lecz raczej drobne, a nie w takiej skali jak u ciebie zapewne.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania