Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-15-2008, 14:33
mloda88's Avatar
mloda88 mloda88 jest nieaktywny
Nowy

Question pielegnacja pomocy

witam moze mi ktos podpowie co i jak?? jakis tydz temu zrobilam soie tatuaz na plecach<na dole>bardzo mi sie podoba i jestem z niego zadowolona ale martwie sie tym ze mam strupki to oczywiscie normalne poniewaz sie gojii ale czy one powinny zniknac czy odpasc???martwi mnie to poniewaz boje sie ze jak odpadna to zostana slady i bedzie widac skore.pomocy
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-15-2008, 18:48
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

Twoj tatuator nie powiedzial Ci jak pielegnowac ? Dziwne... Moje pytanie jest czy te strupki masz twarde i grube czy takie cieniutkie płaty ? bo jezeli cieniutkie to nie masz sie co martwic, choc powinny Ci sie juz luszczyc... Przemywasz i smarujesz plecka ? Jezeli masz grube i twarde to prawdopodobnie przy odpadaniu mozesz miec ubytki tuszu na skorze...
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-15-2008, 19:50
mloda88's Avatar
Nowy

Smile

sa cienkie i juz odchodza choc zostalo kilka jeszcze powiedziel mi jak pielegnowac i stosuje jego uwagi ale to zaczelo mnie martwic dzieki za pomoc
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-15-2008, 23:30
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Aha czyli tak sie sprawa miala teraz jest wszystko jasne, wiec jesli sie stosujesz do jego zalecen, to wszystko powinno byc w jak najlepszym wypadku, Jezeli byl by jakis ubytek nie z Twojej winy to zawsze mozesz odwiedzic go ponownie, i powinien Ci to niezwlocznie poprawic oczywiscie darmo.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05-16-2008, 08:30
mloda88's Avatar
Nowy

Domyślnie

dzieki za pomoc juz prawie sie zagoil a swedzi to nie powiem jak... pozzdrawiam
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-13-2008, 12:22
karol_ek karol_ek jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

a powiedzcie, czy w czasie gojenia się tatuażu, powiedzmy 2-4 dzień, można go nawilżać zwykłym kremem? mam np. krem Kozie mleko Ziaji, krem do rąk, bardzo fajnie nawilża.Coś się stanie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-13-2008, 12:29
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Raczej nie, podczas gojenia lepiej uzywać maści gojącej, kremem nawilżajacym smaruje się dopiero po odpadnięciu strupka. I raczej odradzałabym kremy do rąk, już lepszy jest zwykły nivea lub jakiś dla dzieci, np. ziaja, penaten, nivea.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-13-2008, 12:35
karol_ek karol_ek jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

ok czyli najlepiej alantan plus, a lepiej krem czy maść? mam krem, strasznie gęsty jest jak się go nakłada, wydaje mi się, że jak go wsmarowuje to schodzi mi naskórek. mocno to wsmarowujecie?czy kładziecie warstwę kremu i czekacie aż się sam wchłonie?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-13-2008, 13:05
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Maść a nie krem, może być alantan, ja używałam bepanthenu maści też jest dobra.
Powinno się nakładać niewielką ilość maści ostrożnie wklepując, nie wolno trzeć. Nakaładałam nieco więcej jak szłam pod prysznic ale później to delikatnie usuwałam.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07-13-2008, 18:55
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Dokladnie YvonneS, masc a nie krem. Krem jest calkiem do czegos innego. Mozna wsmarowywac jak i delikatnie wklepac. Ja osobiscie wole wsmarowac. I daje sie strasznie cieniutka warste masci, a nie ladujesz im wiecej tym lepiej... Inne mazie nawilzajace stosujemy dopiero po wygojeniu.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania