Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05-27-2011, 17:18
haretattoo's Avatar
haretattoo haretattoo jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie

żart, ale fakt faktem jak robisz zdjęcie do netu to zadbaj o wygląd bo to ładniej i estetyczniej. To tak jakbyś wyszła z papilotami na ulicę :P
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2011, 16:33
emka emka jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie opuchlizna na kostce - jak długo?

kurczę, wiem, że wałkuję znowu ten sam temat, ale potrzebuję, żeby ktoś mi powiedział, że nie muszę się mocno martwić... (to moje pierwsze tattoo...)

tatuaż miałam robiony w czwartek pod wieczór: część na łydce, dookoła kostki i na prawie całą stopę.
dzisiaj jest wtorek, minęło 5 dni i trochę obawiam się rozmiarów mojej opuchlizny - głównie na kostce
generalnie pojawiła się w piątek, po tym, jak rano zawinęłam nogę i poszłam na ćwiczenia terenowe (to był chyba błąd;/).
teraz prawie całe dnie siedzę w domu z odkrytym tatuażem (poza czasem w pracy), co parę godz (3-4) przemywam go wodą i smaruje bepanthenem. tylko jak wychodzę z domu przykładam delikatnie kawałek ręcznika papierowego i podklejam taśmą.

wygląda normalnie,trochę się łuszczy, chyba odeszło trochę barwnika , nie swędzi (może odrobinkę)

opuchliznę zaczęłam smarować altacetem (omijam miejsce samego tatuażu) i błagam ją, żeby już sobie poszła, bo mam dosyć tego kartofla zamiast stopy... może jestem zbyt niecierpliwa?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2011, 16:40
Nowy

Domyślnie opuchlizna na kostce-jak długo?:/

kurczę, wiem, że wałkuję znowu ten sam temat, ale potrzebuję, żeby ktoś mi powiedział, że nie muszę się mocno martwić... (to moje pierwsze tattoo...)

tatuaż miałam robiony w czwartek pod wieczór: część na łydce, dookoła kostki i na prawie całą stopę.
dzisiaj jest wtorek, minęło 5 dni i trochę obawiam się rozmiarów mojej opuchlizny - głównie na kostce
generalnie pojawiła się w piątek, po tym, jak rano zawinęłam nogę i poszłam na ćwiczenia terenowe (to był chyba błąd;/).
teraz prawie całe dnie siedzę w domu z odkrytym tatuażem (poza czasem w pracy), co parę godz (3-4) przemywam go wodą i smaruje bepanthenem. tylko jak wychodzę z domu przykładam delikatnie kawałek ręcznika papierowego i podklejam taśmą.

wygląda normalnie, skóra jest naciągnięta i trochę się łuszczy, chyba odeszło trochę barwnika , nie swędzi (może odrobinkę)

opuchliznę zaczęłam smarować altacetem (omijam miejsce samego tatuażu) i błagam ją, żeby już sobie poszła, bo mam dosyć tego kartofla zamiast stopy... może jestem zbyt niecierpliwa?
Załączone Grafiki
File Type: jpg Zdjęcia-0079.jpg (26.9 KB, 15 wyświetleń)
File Type: jpg Zdjęcia-0077.jpg (24.5 KB, 15 wyświetleń)
File Type: jpg Zdjęcia-0076.jpg (29.4 KB, 18 wyświetleń)
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-14-2011, 16:56
wyso wyso jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Domyślnie

Będzie dobrze tylko cierpliwości i tym ręcznikiem papierowym nie obklejaj
Stary 06-14-2011, 19:03
Ladon Ladon jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

Spokojnie gojenie musi trochę potrwać. Jak już masz czymś obwijać to folią spożywczą, a pod nią warstwa maści i tyle.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-15-2011, 16:30
owieczka33's Avatar
owieczka33 owieczka33 jest nieaktywny
Super Moderator

Domyślnie

Spoko opuchlizna w tym miejscu potrafi sie długo utrzymywac. Bedzie git.
Fajny wzór i ciekawie rozmieszczony
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-16-2011, 20:11
Nowy

Domyślnie

dzięki

co się nastresowałam to moje, ale obkładam lodem dookoła i już jest lepiej, moja stopa zaczyna wyglądać jak moja prawdziwa stopa
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06-17-2011, 08:54
marcinjaworsky marcinjaworsky jest nieaktywny
Uzależniony od forum!

Domyślnie

Do momentu wygojenia staraj się nie forsować stopy ... "zajęcia terenowe " nie są w tym czasie najlepszym pomysłem.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania