![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Hej! Będzie z 3 tyg kiedy zrobiłam sobie kolczyk w uchu (intercontinental(?)) jednak miejsce, w którym znajduje się obecnie różni się niestety od tego, w którym ucho było przekłuwane. Poza tym nadal się nie goi, ciągle są na nim strupki i taki przezroczysto-żółty płyn.
Słyszałam o zjawisku migracji czy odrzucenia kolczyka tylko... nigdzie nie znalazłam informacji co się wtedy robi Zmiana kolczyka coś pomoże?Help me! |
|
|
||||
|
||||
|
Piercerem nie jestem... Nie interesuje mnie to, ale najbardziej racjonalnym wyjsciem z tej sytuacji bylo by odwiedzenie salonu gdzie to wykonalas, i stosowac sie do ich wskazowek. Wtedy bedziesz miala szanse na kolejne przeklucie za darmo. Jezeli robil Ci to jakis znajomy to proponowal bym wyciagnac kolczyk poczekac do wygojenia i wtedy ponownie przekluc.
|
|
|
||||
|
||||
|
A czymś przemywasz te ucho?
Podobno najlepsza jest sól fizjologiczna. Takie rzeczy potrafią się długo goić i nie jest to przyjemne. Pamietam jak po przekłuciu pępka goiłam go przez ponad sześć miesięcy, męczylam się strasznie i w końcu powiedziałam - koniec, wyjmuję i wyjęłam. Jak wyjęłam wszystko zaczęło się pięknie goić i po ok 2 tyg założyłam z powrotem (nic nie zarosło!) i jest ok. do dzisiaj. Mozesz spróbowac zmienić kolczyk na inny. |
|
|
||||
|
||||
|
O wlasnie
apropo zmiany kolczyka, z czego masz wykonany kolczyk ? |
|
|
||||
|
||||
|
Teraz można kupić kolczyki wykonane z bioplastu służące specjalnie do gojenia.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja preferuje tytan do gojenia
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Teortycznie tytanowe powinny być nieuczulajace ale np. moja znajoma miała i też się paprało, dopiero jak zmieniła na bioplast jakoś się wygoiło.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.