![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Podzwoń po salonach kosmetycznych lub nawet studiach tatuażu ( co po niektóre już mają laserowy sprzęt do usuwania baboli ) dowiedz się konkretnie jakie koszty są związane z zabiegami takiego rodzaju , a zobaczysz że Twoje 500 złoty to będzie kropla w morzu potrzeb. Nie jestem przekonany żeby udało Ci się całkowicie wywabić te czarnuchy które masz. Nie jestem fachowcem w tym zakresie ale trochę pogadałem z przedstawicielem firmy dystrybuującej takimi urządzeniami ( na konwencie w wawie ). Sądzę że najlepszym rozwiązaniem będzie kilka sesji z laserem w celu rozjaśnienia tej czerni i cover u FACHOWCA. Sam widzisz że za błędy trzeba płacić, czasami dość sporo.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ludziom się wydaje, że już po pierwszej sesji będą mieli usunięty tatuaż a to nie na tym polega. Tatuażu się nie usuwa ale rozjaśnia pigment i w wielu przypadkach, zwłaszcza kiedy dziara jest intensywna i duża to trzeba kilka sesji aby nieco ją rozjaśnić. Wielu barwników też nie da się do końca usunąć i coś zawsze zostaje. Poza tym skóra po usuwaniu również musi się wygoić podobnie jak po zrobieniu tatuażu.
To wszystko kosztuje i trzeba mieć tego świadomość. |
|
|
|||
|
|||
|
to znów ja......
po otrzymaniu bana na 7 dni poczytałem forum.. Zastanowiłem się nad swoją decyzją. Wiem, że popełniłem błąd. Prześledziłem wiele forum w internecie... Znalazłem jedno takie forum na Wizaż.pl. Tam jest temat odnośnie usuwania tatuaży... rozmawiałem też o usuwaniu z jednym tatuatorem który ma swoje studio w Poznaniu i posiada laser typu ND-Yag-q-switch. Moim błędem była nie przemyślana decyzja o wykonaniu jednego z tatuaży który posiadam. Chodzi o tą jaszczurkę. Imie może i śmieszne ale ma dla mnie szczególne znaczenie. Dodaję teraz zdjęcie w dwa miesiące po wykonaniu owej jaszczurki. I proszę o szczerą odpowiedź czy jest możliwe usuniecie go??? Tatuator uważa , że usuniecie go jest możliwe a koszt jednego takiego zabiegu to 300 zł..... Ostatnio edytowane przez pio123 : 03-04-2012 o 17:10. |
|
|
|||
|
|||
|
I proszę o szczerą odpowiedź czy jest możliwe usuniecie go???
Tatuator uważa , że usuniecie go jest możliwe a koszt jednego takiego zabiegu to 300 zł..... |
|
|
|||
|
|||
|
dobrze wiem, że praktycznie sam sobie odpowiedziałem. Ale chce zasięgnąc teżż waszej opini.
Tatuator twierdzi, że dobrze, że jest w kolorze czarnym itp. A WY jak uważacie??? bo miesiac temu napotkałem komenty typu "takie czarnuchy się nie dadzą wybawić itp" tyle ze tamto foto było tuż po zrobieniu te trzy to już w dwa mies po... |
|
|
|||
|
|||
|
Nawet kolorowe sie da, rodzicielka mojego najlepszego kumpla jak zobaczyla moj tatuaz to powiedziala ze kiedys sie zgadamy na usuwanie i ze bedzie kosztowalo plus minus 5000zl. WIec mysle ze i takiego czarnego buraka sie da
![]() E: Dla sprostowania, jest lekarzem i zajmuje sie miedzy innymi usuwaniem tatuazy. |
|
|
||||
|
||||
|
jesli piszesz do takiego artysty to nie musisz sie dopytywac nas mniej doswiadczonych ludzi a co do wypalania to im czerniej tym lepiej wypali dlatego mowi sie ze kolory ciezko usunac
|
|||
|
|||
|
dobrze ja wszystko rozumiem
![]() ja nie mówię , że to ma być teraz usuwane już aczkolwiek za rok być może dwa dziwimnie wypowiedź powyżej. Miesiąc temu zostałem tutaj zbombardowany postami typu "wątpimy żeby udało Ci się usunąć do końca te czarnuchy które masz" |
|
|
|||
|
|||
|
a za co dostałeś ten ban?
|
|
|
||||
|
||||
|
Proponuję na zabieg usuwania udac się do wyspecjalizowanej placówki posiadającej wysokiej klasy sprzęt laserowy. Wiele starszych typów urządzeń lub wyprodukowanych w Chinach nie usuwa lub nie rozbija barwnika w stopniu całkowitym.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.