Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11-17-2008, 09:35
rybak26pl rybak26pl jest nieaktywny
Nowy

Question o co chodzi?

zrobiłem sobie tatuaż na przedramieniu smaruje go alantanem mam pytanie czy to normalne ze od dwóch dni strasznie piecze mnie ręka i cały czas wycieka przezroczysta maż
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-17-2008, 13:59
dawidEf's Avatar
dawidEf dawidEf jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Miasto: Krakow
Domyślnie

hmm nie powinna piec, to napewno... najwyzej w dzien zrobienia. jezeli czujesz delikatne pieczenie przy dotykaniu i przy obcieraniu ubrania to norma, ale jezeli piecze non stop to stawialbym na niedostateczna higiene tatuazu. nie wiem jak o niego dbasz, ale powinienes go myc ok 4x dziennie (delikatnie mydlem i ciepla woda), i za kazdym razem dac mu jakies 10-15 min przeschnac po myciu, nastepnie nalozyc nowa warstwe alantanu. No i oczywiscie nie chodzimy w tej samej koszulce dluzej niz 1 dzien co do tego ze sie leje... gdzies juz o tym bylo. mysle ze moze byc zbyt gleboko poklute. stosowales moze folie po zrobieniu tattoo? ja zawsze ja mialem w dzien zrobienia i w razie potrzeby nastepny dzien. z tego co wiem stosuje sie ja wlasnie wtedy gdy leje sie limfa z tattoo (zolta maz jak to okresliles). jezeli masz jeszcze jakies pytania to wal smialo! pozdro!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-17-2008, 14:12
dropsikk dropsikk jest nieaktywny
Rozmowny!

Domyślnie

to norma ze moze piec cie reka tez mam tak przewaznie... poprostu kazdy organizm inaczej reaguje...nie masz sie o co martwic trzymaj najlepiej ze 3 4 dni pod folia zeby ale dawaj tez dziarce odpoczac i tak jak kolega wyzej pisal przemywac dziarke woda z mydlem ale nie za dlugo namaczac tlyko umyc delikatnie przetrzec najlepiej jakims delikatnym recznikiem tlyko dotykajac i po jakims czasie znow nalozyc masc i pod folie... aha no i zmieniaj najlepiej ta folie tak ze 3 razy dziennie i oczywiscie masc takze wiem ze wiadomosc troszke zakrecona ale pisana na biegu pzdr
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-17-2008, 17:12
rybak26pl rybak26pl jest nieaktywny
Nowy

Thumbs up

Dzięki za rady ja go przemywam tak z 3 4 razy dziennie letnia woda chodzę z nim jakieś 20 minut do pół godziny a pózniej alantan .Folie nosiłem jakieś 8 godzin pózniej tylko na noc ją zakładałem.teraz już jest trochę lepiej(już tak mocno nie piecze)dzięki za radypozdro
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-19-2008, 11:30
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Absolutnie nie nakładaj żadnej folii, aby rana dobrze się goiła wystarczą podstawowe zabiegi pielęgnacyjne, smarowanie cienką warstwą maści i unikanie wody, oczywiscie myć się trzeba jednak nie wolno dopuścic aby miejsce to rozmokło.
O wiele szybciej goją się ranki kiedy mają swobodny dostęp do swieżego powietrza, dlatego wyrzuć folię i staraj sięnie nosić obcisłych ubrań do czasu aż strup odpadnie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania