Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08-29-2007, 18:22
Siwy's Avatar
Siwy Siwy jest nieaktywny
Bywalec

Red face Nauka robienia tatuazu

hi,

Jak w temacie, prosilbym o krotki zarys tego jak mozna zaczac przygode z tatuażem, nadmienie ze posiadam zdolnosci plastyczne, ale pewnie nie tylko to sie liczy,
prosze o opisanie tego zjawiska jaka jest chec nauczenia sie sztuki tatuażu.

Pytanie kieruje do osob, ktore wykonuja tatuaze. wszystkie informacje mile widziane

Pozdrawiam
Stary 08-30-2007, 13:43
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie ideałem jest

jeżeli uda się tobie znalezc kogosć kto robi tatuaze i ma duzo wiedze techniczna i ma chec kogoś uczyc albo podpowiadać i prowadzic przez proces szlifowania techniki , umiejetnosci i wiedzy na temat higieny pracy , sterylizacji i wszytkich tych rzeczy które sa niezbedne do tego by zapewnić klientowi pełne bezpieczenstwo,
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-30-2007, 14:07
Siwy's Avatar
Siwy Siwy jest nieaktywny
Bywalec

Question Kursy

Witam,

Widzialem w sieci kursy tatuażu, taki kurs wacha sie od 1500zl -3000zl, wszystko jest fajne opisane, ale czy taki kurs jest wart tej kasy?

Może jest ktos po taki kursie tutaj ? i moglby sie wypowiedziec na ten temat z gory dzieki i pozdro for all
Stary 08-30-2007, 15:20
hatecore's Avatar
hatecore hatecore jest nieaktywny
Stały użytkownik!

Domyślnie nie jestem po takim

kursie , do wszystkiego dodchodziłem sam , kiedyś mój przyjaciel pomógł mi tylko z kupnem sprzetu, wtedy miał go tylko zurawski z gdyni i nie chciał sprzedawać wszytkim , udało mi się zdobyć sprzet i wtedy okazało się ze czeka mnie długa długa droga, teraz jest duzo łatwiej kompletny sprzet mozna kupić na allegro ale pozostaje jescze zdobycie wiedzy, wiekszosc kursów w polsce o ile nie wszystkie to jedno wielkie naciaganie ludzi , wcisna tobie słabej jakosci sprzet po zawyzonych cenach pokazą jak lutoać igły itd dadzą certyfikat i dalej nic nie bedziesz umiał , znajdz kogoś dobrego i mecz mu dupe tak długo az ciebie polubi i bedzie cchiał cię uczyc , to najlepszy sposób
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-01-2007, 10:38
nitram_86 nitram_86 jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Brak techniki

Witam!! Widzę że temat nauka tatuaży a więc nie będę powtarzał tego samego tematu. mam takie pytanie zrobiłem już jakieś 50 tatuaży w tym ok 20 maszynką bo pierwsze robiłem z ręki samą igłą na patyczku. I jak patrzę na wykonane tatuaże specjalistów którzy ad lat w tym siedzą to czegoś mi brakuje, a prosiłem się już wielu czy by mi nie dali kliku wskazówek i się nie zgadzają bo dla nich to kolejna konkurencja i teraz tutaj chciałem spytać się o klika rzeczy m.in. o to jak robić cienie, duże robię magnum i płaskimi zestawami a małe okrągłymi a chodzi mi najbardziej o to jakie ruchy mam robić bo tak to wszystko robię po prostu tak jak bym rysował na kartce. Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki wszystkim którzy mi je udzielą!!!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-25-2007, 12:16
Shtojer's Avatar
Shtojer Shtojer jest nieaktywny
Administrator

Miasto: Bielsko-Biała
Domyślnie

wiem ze grzesze doprowadzajac do konkurencji w naszym pikymzawodzie Hatecore ja rownierz dochodzilem sam do wszystkiego wiec troche czasu zeszlo a dalej nie jestem mistrzem, co do cieni... zazwyczaj ja robie ruchy w koło delikatnie smarujac iglami po skorze, ale to kwestia przyzwyczajenia... kazdy ma swoje techniki i pomoce
Siwy na start to muszisz kupic jakis sprzecik... odradzam chinszczyzny z ebay lub niektorych allegro, nie wiem czy moge zrobic reklame ale tu masz nie najgorsze maszyny www.tat2shop.netidea.pl . w nastepnej kolejnosci siedz i cwicz na SOBIE jak zrobic poprawny kontur. tez mialem zdolnosci plsatyczne ale to co innego. zeby przyzwyczaic reke do maszyny to mozesz sobie wsadzic olowek zamistac tuby i tak rysuj, ale na skorze dochodza wibracje co tez Ci utrudni prowadzenia prostej, gladkiej kreski. narazie Ci wystarczy :P wszystko naraz tez nie mozna
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-09-2008, 16:52
żabka74 żabka74 jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Polska,Kutno
Domyślnie Witam serdecznie :)))

wiedzę odnośnie tatuażu jakąś mam,wiem jak się go wykonuje i jestem gotowa...ale nikt nie chce się zgodzić .Przecież najwięksi w tym fachu tak zaczynali.Wiem,że jako kobieta mam ciężko bo facetom ciężko jest oddać się w damskie ręce...,ale czemu ????
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-09-2008, 20:02
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Boja sie konkurencji znam sporo kobiet co tworza naprawde piekne prace Kobieca reka jest dobra dla maszyny
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03-09-2008, 21:08
chaos79's Avatar
chaos79 chaos79 jest nieaktywny
Poczatkujacy

Miasto: Lubuskie
Domyślnie

Sthojer, poleciles sklep tat2shop czy te maszynki za 150zl sa w miare dobre? cena jest dobra. Pytam bo sam mam zamiar od nich kupic ale sie wacham czy nie jest to jakis bubel. Pozdrawiam
Stary 03-10-2008, 14:31
Shtojer's Avatar
Administrator

Domyślnie

Polecilem jak polecilem to sie nadaje na start, nie jest maszynka pierwszej klasy ale dobrze mi sie nia pracowalo. Popracujesz jakis czas na tym i kasa sie uzbiera na jakiegos z Cybertat2 badz z Workhouse'a. Na poczatku tylko mialem 10 zwojowke od nich i robilem nią wszystko Dobrze ją ustawisz to bedziesz zadowolony
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania