![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
hi,
Jak w temacie, prosilbym o krotki zarys tego jak mozna zaczac przygode z tatuażem, nadmienie ze posiadam zdolnosci plastyczne, ale pewnie nie tylko to sie liczy, prosze o opisanie tego zjawiska jaka jest chec nauczenia sie sztuki tatuażu. Pytanie kieruje do osob, ktore wykonuja tatuaze. wszystkie informacje mile widziane Pozdrawiam
|
||||
|
||||
|
jeżeli uda się tobie znalezc kogosć kto robi tatuaze i ma duzo wiedze techniczna i ma chec kogoś uczyc albo podpowiadać i prowadzic przez proces szlifowania techniki , umiejetnosci i wiedzy na temat higieny pracy , sterylizacji i wszytkich tych rzeczy które sa niezbedne do tego by zapewnić klientowi pełne bezpieczenstwo,
|
|
|
||||
|
||||
|
Witam,
Widzialem w sieci kursy tatuażu, taki kurs wacha sie od 1500zl -3000zl, wszystko jest fajne opisane, ale czy taki kurs jest wart tej kasy? Może jest ktos po taki kursie tutaj ? i moglby sie wypowiedziec na ten temat z gory dzieki i pozdro for all
|
||||
|
||||
|
kursie , do wszystkiego dodchodziłem sam , kiedyś mój przyjaciel pomógł mi tylko z kupnem sprzetu, wtedy miał go tylko zurawski z gdyni i nie chciał sprzedawać wszytkim , udało mi się zdobyć sprzet i wtedy okazało się ze czeka mnie długa długa droga, teraz jest duzo łatwiej kompletny sprzet mozna kupić na allegro ale pozostaje jescze zdobycie wiedzy, wiekszosc kursów w polsce o ile nie wszystkie to jedno wielkie naciaganie ludzi , wcisna tobie słabej jakosci sprzet po zawyzonych cenach pokazą jak lutoać igły itd dadzą certyfikat i dalej nic nie bedziesz umiał , znajdz kogoś dobrego i mecz mu dupe tak długo az ciebie polubi i bedzie cchiał cię uczyc , to najlepszy sposób
|
|
|
|||
|
|||
|
Witam!! Widzę że temat nauka tatuaży a więc nie będę powtarzał tego samego tematu. mam takie pytanie zrobiłem już jakieś 50 tatuaży w tym ok 20 maszynką bo pierwsze robiłem z ręki samą igłą na patyczku. I jak patrzę na wykonane tatuaże specjalistów którzy ad lat w tym siedzą to czegoś mi brakuje, a prosiłem się już wielu czy by mi nie dali kliku wskazówek i się nie zgadzają bo dla nich to kolejna konkurencja i teraz tutaj chciałem spytać się o klika rzeczy m.in. o to jak robić cienie, duże robię magnum i płaskimi zestawami a małe okrągłymi a chodzi mi najbardziej o to jakie ruchy mam robić bo tak to wszystko robię po prostu tak jak bym rysował na kartce. Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki wszystkim którzy mi je udzielą!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
wiem ze grzesze doprowadzajac do konkurencji w naszym pikymzawodzie Hatecore
ja rownierz dochodzilem sam do wszystkiego wiec troche czasu zeszlo a dalej nie jestem mistrzem, co do cieni... zazwyczaj ja robie ruchy w koło delikatnie smarujac iglami po skorze, ale to kwestia przyzwyczajenia... kazdy ma swoje techniki i pomoce Siwy na start to muszisz kupic jakis sprzecik... odradzam chinszczyzny z ebay lub niektorych allegro, nie wiem czy moge zrobic reklame ale tu masz nie najgorsze maszyny www.tat2shop.netidea.pl . w nastepnej kolejnosci siedz i cwicz na SOBIE jak zrobic poprawny kontur. tez mialem zdolnosci plsatyczne ale to co innego. zeby przyzwyczaic reke do maszyny to mozesz sobie wsadzic olowek zamistac tuby i tak rysuj, ale na skorze dochodza wibracje co tez Ci utrudni prowadzenia prostej, gladkiej kreski. narazie Ci wystarczy :P wszystko naraz tez nie mozna ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
wiedzę odnośnie tatuażu jakąś mam,wiem jak się go wykonuje i jestem gotowa...ale nikt nie chce się zgodzić
.Przecież najwięksi w tym fachu tak zaczynali.Wiem,że jako kobieta mam ciężko bo facetom ciężko jest oddać się w damskie ręce...,ale czemu ???? ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Boja sie konkurencji
znam sporo kobiet co tworza naprawde piekne prace Kobieca reka jest dobra dla maszyny ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Sthojer, poleciles sklep tat2shop czy te maszynki za 150zl sa w miare dobre? cena jest dobra. Pytam bo sam mam zamiar od nich kupic ale sie wacham czy nie jest to jakis bubel. Pozdrawiam
|
||||
|
||||
|
Polecilem jak polecilem
to sie nadaje na start, nie jest maszynka pierwszej klasy ale dobrze mi sie nia pracowalo. Popracujesz jakis czas na tym i kasa sie uzbiera na jakiegos z Cybertat2 badz z Workhouse'a. Na poczatku tylko mialem 10 zwojowke od nich i robilem nią wszystko Dobrze ją ustawisz to bedziesz zadowolony ![]() |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.