To mówił Ławek z Formacji Cmentarz.Wyjątkowy i oryginalny "Artysta" tutaj np jego track
http://w505.wrzuta.pl/audio/8cJie2i7...zno_polityczna
Ławek za czym nawijać to recytuje pod muzykę.Przy dłuższym słuchaniu jego muzyka wpływa na człowieka agresywnie i znam osoby które mają psychikę pojebaną od jego twórczości.To nie jest hip hop to jest horrorcore i on jest prekursorem tego gatunku w Polsce.Wiem że większość powie że to syf , gówno ale nikt mi nie powie że kolo nie ma racji w tym co nawija (np w tej piosence co teraz link dałem).Wiele osób twierdzi że on tylko gada i to jest łatwiejsze od rapowania ha nie zgadzam się z tym uważam że recytacja jest trudniejsza od rapowania a gadanie pod muzykę to gadanie a tu mamy recytację.Ostatni raz nagrał w 2009 roku i znikł.Kiedyś chciałem go poznać i taka okazja nastąpiła bo ławek pochodzi z warszawy grochów a ja mam tam rodzinę a dokładnie kuzyna który wie jak wygląda ławek.Tylko co co tam mieszkają wiedzą jak on wygląda a w internecie nie ma jego zdjęć nie chce pokazywać swojej twarzy.Rozmawiałem z nim chwile i wykonałem ruch wyciągając telefon z kieszeni żeby odebrać telefon (przeprosiłem na chwilę) i rozmowa trwała góra 15 sekund jak ją zakończyłem to ławka już nie było wsiąk jak woda widocznie nie był chętny na rozmowę z nieznajomym.Słuchając jego nagrań to wiadomo miałem rożne wyobrażenia jak kolo może wyglądać myślałem że inaczej niż każdy ale wyglądał normalnie nie wyróżniał się od innych

.