Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 02-04-2012, 21:10
pate's Avatar
pate pate jest nieaktywny
Nowy

Miasto: Bytom
Domyślnie mandat za wulgarny tatuaż,możliwe?

Witam chciałam zapytać czy za wulgarny napis, widoczny można dostać mandat?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 21:28
slangmark044's Avatar
slangmark044 slangmark044 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Wilthshire
Domyślnie

szkieła zaczep i się go zapytaj

a tak na serio to wątpie,nie słyszałem nigdy żeby ktoś dostał mandat za choćby napis na bluzie hwdp,acab bądz "pierdole nie robię" jak by nie było to nie tatuaż ale napis obrazliwy nie?

Chociaż w naszym kraju to kto wie,sam się kiedyś zastanawiałem czy mnie nie capną za ubrania z aryan wear z insygniami ss

Ostatnio edytowane przez slangmark044 : 02-04-2012 o 21:34.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 21:46
YvonneS's Avatar
YvonneS YvonneS jest nieaktywny
YvonneS

Domyślnie

Za tzw."wywołanie zgorszenia w miejscu publicznym", np. załatwianie potrzeb fizjologicznych na ulicy, można dostać mandat, jeżeli tatuaż coś takiego powoduje to pewnie też, tylko nasuwa się pytanie kto może ocenić czy rzeczywiscie jest to coś co może wywoływać takie zgorszenie. Ja nie słyszałam o takich przypadkach odnośnie tatuażu tylko zachowania.
Może napisz konkretnie o jaki tatuaż chodzi?

BTW, nie niszczysz sobie zębów tym kolczykiem w wardze?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 21:59
pate's Avatar
Nowy

Domyślnie

Zęby w porządku a to tatuaż o który mi chodzi to napis "Mam wyjebane"

Ostatnio edytowane przez pate : 02-04-2012 o 22:10.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:05
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Tekst dla niedojrzałej osoby która musi demonstrować wszem i wobec swój bunt. Dla mnie śmieszne. Tak jak te nieszczęsne hwdp
Jak "dorośniesz" to będziesz się tego wstydzić. Poza tym cóż, sprawdzisz sama jak się rozbierzesz na plaży, czy wzbudzisz zachwyt czy obrzydzenie. Podejrzewam jednak, że to drugie a szkoda, bo chyba jesteś bardzo ładna. Poza tym mozna mieć wyjebane bez dziwnych i szczeniackich demonstracji.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:15
slangmark044's Avatar
slangmark044 slangmark044 jest nieaktywny
Zaawansowany użytkownik

Miasto: Wilthshire
Domyślnie

Szkoda ciała na takie coś,chcesz pokazać wszystkim że masz wyjebane?pierdolnij sobie taki wzór na plecy że wszyscy wymiękną,mówię oczywiście o cieniach,detalach itp,dobrze zaprojektowany wzór wyrazi więcej niż tysiąć słów zastanów się nad tym
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:28
pate's Avatar
Nowy

Domyślnie

Każdy ma prawo do swojego zdania,aczkolwiek zdaje sobie sprawe jak przeróżne reakcje mogą mnie spotkać przez ten tatuaż i rozumiem ludzi reagujących na to w sposób w jaki sama zareagowałaś.Twoja reakcja jest powierzchowna. Tak samo jak wyraz "środek" w języku polskim ma osiem znaczeń tak samo ten napis może dla każdego znaczyć coś innego. Tak samo jak komuś podoba się tribal,motylek na biodrach,portret matki na piersi i widzi sens w tym żeby mieć to już na zawsze na sobie ja miałam w tych dwóch słowach. Tatuażu nie robiłam by dziwnie demonstrować w szczeniacki sposób swoich "przekonań" wręcz przeciwnie długo wybierałam miejsce neutralne które będzie tylko dla mnie i którego specjalnie nie trzeba obnażać. Najwidoczniej różnie rozumiemy to wyrażenie. W temacie wątku nie prosiłam o ocenę czy komuś się podoba czy nie tylko zadałam konkretne pytanie na które oczekiwałam odpowiedzi.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:35
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał pate Zobacz post
Każdy ma prawo do swojego zdania,aczkolwiek zdaje sobie sprawe jak przeróżne reakcje mogą mnie spotkać przez ten tatuaż i rozumiem ludzi reagujących na to w sposób w jaki sama zareagowałaś.Twoja reakcja jest powierzchowna. Tak samo jak wyraz "środek" w języku polskim ma osiem znaczeń tak samo ten napis może dla każdego znaczyć coś innego. Tak samo jak komuś podoba się tribal,motylek na biodrach,portret matki na piersi i widzi sens w tym żeby mieć to już na zawsze na sobie ja miałam w tych dwóch słowach. Tatuażu nie robiłam by dziwnie demonstrować w szczeniacki sposób swoich "przekonań" wręcz przeciwnie długo wybierałam miejsce neutralne które będzie tylko dla mnie i którego specjalnie nie trzeba obnażać. Najwidoczniej różnie rozumiemy to wyrażenie. W temacie wątku nie prosiłam o ocenę czy komuś się podoba czy nie tylko zadałam konkretne pytanie na które oczekiwałam odpowiedzi.
Moja reakcja nie jest powierzchowna bo to co sobie zrobiłaś jest głupią formą wyrażenia dziecinnego buntu i nie pisz mi, że ma to jakieś głębsze znaczenie.
Takie tatuaże robią sobie osoby niedojrzałe, dzieci kórym się wydaje, że to szczyt odwagi pokazać wszystkim na co ich stać.
Jeżeli chodzi o mnie to z pewnością nie ukarałabym cię żadnym mandatem za tą głupotę którą masz ale jedynie z politowaniem pokiwała głową. Jeżeli jednak znajdzie się osoba której ów "inteligentny" przekaz się nie spodoba to wtedy sama się przekonasz.
Dorośli ludzie zachowują się jak dorośli a dzieci jak dzieci. Inteligentny przekaz dużo bardziej "razi" po oczach niż takie tandetnie szczeniackie "mam wyjebane".
Za dziesięć lat będziesz to zakrywać albo usuwać bo mieć wyjebane nie oznacza mieć wyjebanego buraczka na plecach chociaż w twoim przypadku tak własnie jest.

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 02-04-2012 o 22:38.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:38
pate's Avatar
Nowy

Domyślnie

Na pewno ludziom wokoło by się to spodobało ale jeżeli to ma być dla mnie to wybieram swój styl. Chce coś co będzie podobało się mi.Bo chyba o to właśnie chodzi w tatuażu,o to żeby wybrać coś unikalnego pod pasowanego do siebie? Nie patrzeć na modę,opinie ludzi?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02-04-2012, 22:42
YvonneS's Avatar
YvonneS

Domyślnie

Cytat:
Napisał pate Zobacz post
Na pewno ludziom wokoło by się to spodobało ale jeżeli to ma być dla mnie to wybieram swój styl. Chce coś co będzie podobało się mi.Bo chyba o to właśnie chodzi w tatuażu,o to żeby wybrać coś unikalnego pod pasowanego do siebie? Nie patrzeć na modę,opinie ludzi?
Słuchaj, tu nie chodzi o to że ktoś ma swój styl ale o to, że w głupi sposób go demonstruje. Pokaz mi coś co mnie zwali z nóg, ale nie chamówę, nie margines, nie prostactwo.

Prostactwo podoba się ludziom o podobnym sposobie myślenia więc chyba w swoich kręgach jesteś prawie bohaterką?

Ostatnio edytowane przez YvonneS : 02-04-2012 o 22:45.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania