![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
W środę zrobiłam tatuaż. Wszystko ładnie oczywiście smaruję jak Bozia przykazała, aż tu nagle przykra niespodzianka obok (zaznaczam że obok a nie na tatuażu) wyszła (delikatna bo delikatna) ale wysypka czy to wina kremu którym smarowałam tatuaż? Teraz dla bezpieczeństwa pozostałam przy wazelinie kosmetycznej.
Przepraszam jeśli powtarzam temat, ale nigdzie takiego nie widziałam.... |
|
|
||||
|
||||
|
Wazelina nie zagoi ci tatuażu, jej głowny składnik parafina tylko wysusza a nie pielęgnuje.
Wysypka o ile nie swędzi i się nie rozprzestrzenia nie powinna być problemem.Nie napisałaś jakiej maści uzywalaś, moze masz alergię na jakiś jej składnik. |
|
|
||||
|
||||
|
Zmien masc zalezy jakiej uzywasz co do wazeliny sa spory jedni stosuja drudzy nie jak kto woli jak dla mnie i wiekszosci po wazelinie dziarka blaknie takie jest moje zdanie pzdr
|
|
|
||||
|
||||
|
Używam bepanthenu....a co do wysypki ani nie swędzi ani nie rozprzestrzenia się...ale tez nie schodzi :/
|
|
|
||||
|
||||
|
Maść bepanthen nie powinna uczulać, to łagodny srodek na bazie lanoliny.
Istnieje jednak możliwość, ze jesteś na nią uczulona, podobno niektórzy tak mają. Ale wazelinkę odradzam, chociaż co niektórzy polecają, ja uważam, ze za bardzo wysusza. |
|
|
||||
|
||||
|
Sprobuj moze odtawic bepanthen a stestuj alantan nie jest drogi okolo 7 , 8 zl tubka .
|
|
|
|||
|
|||
|
wydaje mi się że wysypka jest wynikiem odrastających włosów. Goliłaś noge pod włos i teraz włoski nie mogą się przebic przez skórę i w wyniku powstają czerwone bolesne przy dotykaniu krostki. A co do wazeliny to jest gicior. Jeszcze nie używałem niczego innego i nic z żadną z moich dziar się nie stało.
|
|
|
||||
|
||||
|
Heh ale ja nie mam tatuazu na nodze xD tylko na biuscie :P
|
|
|
|||
|
|||
|
Wniosek mnie przeraża miałaś włosy na klacie!
aki żarcik ale nie mogłem się powstrzymać |
|
|
||||
|
||||
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.