![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Wczoraj zrobiłam sobie mój pierwszy tatuaż (mały napis na ramieniu) i trochę się wystraszyłam ponieważ jak go przemywam wodą to wymywa się tusz i wydaje mi się też że literki troszkę się rozmazały . Czy to normalne ?
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
tusz na bank wypływa na początku, pierwszy dzień pamiętam po tatu na klacie to całą koszulke miałem szarą jak spod folii ciekło
|
|
|
||||
|
||||
|
Poczekaj az Ci sie zagoi wtedy bedziesz wiedzila co i jak.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mi przy żadnym nic nie wypływało...
|
|
|
|||
|
|||
|
Ok , dziękuję za odpowiedź
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Owieczka, nie przesadzaj, po zrobieniu zawsze jest tak, że odrobina tuszu "wychodzi", co widać własnie na folii i nie jest to żaden niepokojący objaw.
To, co się dzieje z napisem jest zupełnie normalne. |
|
|
||||
|
||||
|
Może jestem inna niż wszyscy, ale na bank nic nie było. Zwłaszcza przy pierwszym, bo sie przejmowałam wówczas jak głupia.
![]() Za to drugi zaniedbałam, miałam strupów od ch... i stany zapalne, tatuatorka mi zapowiedziała poprawki, a wygoił sie cacy. Zatem, ja w ogole jestem inna i może rzeczywiście nie bede sie porównywała do ogołu. ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Też mam kilka tatuaży i za każdym razem bezpośrednio po zrobieniu jak dojechałam do domu to po zdjeciu folii zostawało na niej nieco barwnika. To jest normalna reakcja i nie warto się tym przejmować. Gorzej jeżeli rana się nie goi a barwnik wypływa np następnego dnia, o czymś takim nie słyszałam jednak. Kawałki naskórka schodzące z tatuażu też są rzeczą normalną. Jedynie strupy mogą niepokoić.
|
|
|
||||
|
||||
|
Mnie nie pokoiły, zwłaszcza, że były na kolorowym tattoo i wygladało to okropnie- zielono-różowy strup
![]() Nie wiem, jakim cudem to sie tak piknie wygoiło, ale teraz jest super! |
|
|
||||
|
||||
|
No u mnie w miejscu gdzie był strup trzeba było poprawiać bo razem ze strupem "zszedł" barwnik. Po poprawce nie miałam już takich sensacji i jest ok. dlatego to, że coś tam po kilku godzinach wypływa nie jest powodem do paniki ale strupy to i owszem, bo przeważnie taki tatuaż jest do poprawki.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.