![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam wszystkich
![]() Jestem amatorem i jest to mój pierwszy tatuaż (na przedramieniu) Robiłem go około tydzień temu, smarowałem altanem plus i naskórek/strópki (warstwa farby z góry) już zeszła. Mam pytanie, czy dalej smarować altanem czy przejść np. na zwykły krem Nivea ? Dzięki za szybką odpowiedź, bo nie wiem czy kupować kolejną tubke altanu czy kupić zwykły krem Pozdrawiam. Arek. |
|
|
||||
|
||||
|
w ciagu tygodnia powinno sie juz zagoic,ale skoro nie to odradzam NIVEA
|
|
|
||||
|
||||
|
aha doczytalem
zeszlo juz?wiec jakis nawilzajacy zastosuj,ale NIVEY dalej nie popieram |
|
|
|||
|
|||
|
Mój tatuator powiedział abym smarował dalej altanem plus aż tatuaż stanie się matowy, tyle że ja nie wiem kiedy ten tatuaż stanie się matowy jeżeli naskórek już zszedł ;>
|
|
|
||||
|
||||
|
Maścią smaruje się tak do ok. półtora tygodnia, później można śmiało stosować krem.
|
|
|
||||
|
||||
|
"Matowy" oznacza, że nie rózni ie (poza kolorem) od reszty skóry.
|
|
|
|||
|
|||
|
a jaki krem polecacie po alantanie (do nawilżania) ? Nivea to lipa ta ?
Podajcie jakieś konkretne nazwy kremów, dzięki ![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja używam kuracji lipidowej Ziaji
. Nie znam się jaki ma być, poprostu pani w aptece zielarskiej doradziła mi ten jako nie posiadający w składzie alkoholu, substancji zapachowych, i takie tam . U mnie sprawdza się idealnie. Polecam. Co kupisz, Twoja sprawa. pzdr |
|
|
||||
|
||||
|
Pewnie, że tak, równie dobry może być zwykły krem dla dzieci a nivea też w ostateczności.
|
|
|
|||
|
|||
|
Chodzi mi dokładnie jaki krem najlepiej używać - konkretne nazwy.
Dopiero mam pierwszą dziarkę na przedramieniu i nie wiem co po Alantanie Plus zacząć stosować. Chciałbym otrzymać nazwę jakiegoś kremu rekomendowanego przez kilka osób. Co do ziaja to mam coś takiego ale to jest mojej mamy ;D Poniżej zamieszczam opis tego kremu, ale według mnie wolę go nie używać. (Krem nagietkowy, cera normalna, sucha, wrażliwa) - łagodny półtłusty krem z wyciągiem z kwiatów nagietka i witaminą E. Aktywnie odżywia oraz doskonale nawilża skórę. Zapobiega utracie elastyczności, regeneruje i wygładza naskórek. Wykazuje skutecznie działanie kojące. Sposób użycia : Krem nanieść na skórę oczyszczoną mleczkiem i tonikiem nagietkowym. Delikatnie wklepać. Co o tym myślicie ? Chciałbym też aby kilka osób się wypowiedziało czym dokładnie smarowaliście po Alantanie (czy tam innym środku) chodzi mi o same nawilżanie. |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.