![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Spodziewam się, że ostro mnie skarcicie...Ale cóż już to zrobiłam i jeśli teraz nic się nie stanie, to pewnie nie będę miała nic przeciwko własnoręcznego wkłucia drugiego kolca w język.
A więc: Przekułam go wczoraj, za pomocą węflonu (20stki), igła,kolec i miejsce przekłucia były zdezynfekowene,a ręce miałam jak najbardziej czyste. Wydaje mi się, że kolec jest odrobinę krzywo-tzn. od góry do dołu wykrzywia się w przód, a poza tym zastanawia mnie czy nie usadowiłam go zbyt daleko (tj.np. zbyt blisko gardła)- jest dokładnie na środku języka, taka sama jest odległość od zębów i od gardła (tak przynajmniej na oko). Wydawało mi się na początku, że to miejsce jest dobre na kolec, zwłaszcza skoro chcę zrobić jeszcze jednego kolca w języku, tuż przed tym pierwszym, dlatego chciałam mieć 'więcej miejsca'. Powiedzcie, czy to możliwe, że usadowiłam kolec zbyt daleko? A i tak poza tym-na jakie komplikacje powinnam się przygotować (to dopiero pierwszy dzień więc spodziewam się czegoś szczególnego).
|
||||
|
||||
|
Co do odleglosci to Ci nic nie powiem, to nie moja dzialka
ale przyczepie Ci sie do sposobu przeklucia, iz dezynfekcja itd ale nawet jesli sobie robisz to zalecane jest ubranie jednorazowych rekawiczek. |
|
|
|||
|
|||
|
Kolczyk powinien byc WYSTERYLIZOWANY w autoklawie a nei zdezynfekowany, igla jest sterylna wiec dezynfekowanie jej powoduje utrate sterylnosci, czyste rece to nie wszystko i rekawiczki jalowe (czytaj sterylne pakowane po 2 sztuki)
Radze Ci kolezanko za 6 lat przebadac sie na WZW typu C |
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|
Copyright 2005 - 2007 by Tatuaze.biz. Wszystkie prawa zastrzeżone. Autorzy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści umieszczane przez uźytkowników. Kopiowanie zabronione.