Login
Moda
Szukaj
Baner
Witaj na Forum Portalu Tatuaże.biz - Podziel się swoim tatuażem!.
Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta, koniecznie załóż swoje własne konto. Pamiętaj, że rejestrując się zyskujesz dostęp do wielu unikalnych opcji niedostępnych osobom niezarejestrowanym. Lista forum znajduje się poniżej.
Kliknij aby się zarejestrować.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 09-24-2010, 09:43
semperinvicta semperinvicta jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie Kolczyk w pępku, blizna.

A więc pokrótce opiszę problem. Cztery lata temu zrobiłam sobie kolczyk w pępku - było wszystko ok, nic się nie działo, ładnie się zagoiło, trzy lata cieszyłam się błyskotką. Aż w końcu po ponad trzech latach zaczęło mi to ropieć, bolało bardzo, chodziłam do dermatologa, by uratować ten kolczyk, maści nie maści używałam, ale niestety - pewnego dnia obudziłam się, mając nasmarować po raz kolejny pępek, a skóra na której był kolczyk była, hm... całkiem przesuszona, w dodatku grubości 2-3 milimetrów, tak, że kolczyk mógł po prostu wypaść z nawet jeżeli był zakręcony. Zerwałam tą skórę bezboleśnie już, minęło od tego około siedem miesięcy, miejsce przekłucia całe się zabliźniło - i tu moje pytanie: czy jest możliwość ponownego przekłucia pępka? Bardzo chciałabym mieć go znów, ale czy to możliwe?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-24-2010, 18:33
Kazu's Avatar
Kazu Kazu jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Cytat:
Napisał semperinvicta Zobacz post
A więc pokrótce opiszę problem. Cztery lata temu zrobiłam sobie kolczyk w pępku - było wszystko ok, nic się nie działo, ładnie się zagoiło, trzy lata cieszyłam się błyskotką. Aż w końcu po ponad trzech latach zaczęło mi to ropieć, bolało bardzo, chodziłam do dermatologa, by uratować ten kolczyk, maści nie maści używałam, ale niestety - pewnego dnia obudziłam się, mając nasmarować po raz kolejny pępek, a skóra na której był kolczyk była, hm... całkiem przesuszona, w dodatku grubości 2-3 milimetrów, tak, że kolczyk mógł po prostu wypaść z nawet jeżeli był zakręcony. Zerwałam tą skórę bezboleśnie już, minęło od tego około siedem miesięcy, miejsce przekłucia całe się zabliźniło - i tu moje pytanie: czy jest możliwość ponownego przekłucia pępka? Bardzo chciałabym mieć go znów, ale czy to możliwe?
Rowniez mialam takowa sytacje, lecz z innym miejscem przeklucia.
Stosunkowo, piercing jest mozliwy, lecz przez zbliznowacenie moze wygladac niezbyt estetycznie.
Przejdz sie do pozadnego salonu, zapytaj piercera co o tym sadzi, jednak po opisie nie jestem w stanie stwierdzic w jakim stanie jest blizna.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-24-2010, 21:02
semperinvicta semperinvicta jest nieaktywny
Nowy

Domyślnie

Właśnie kolczyk robiłam w najlepszym salonie u mnie w mieście, facet od wielu lat zajmuję się piercingiem i tatuażami, no cóż, zostaje mi odczekać, chyba najwcześniej go odwiedzę, gdy pójdę robić sobie tatuaż, wtedy się skonsultuję w sprawie tego kolczyka.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09-24-2010, 21:10
Kazu's Avatar
Kazu Kazu jest nieaktywny
Poczatkujacy

Domyślnie

Cytat:
Napisał semperinvicta Zobacz post
Właśnie kolczyk robiłam w najlepszym salonie u mnie w mieście, facet od wielu lat zajmuję się piercingiem i tatuażami, no cóż, zostaje mi odczekać, chyba najwcześniej go odwiedzę, gdy pójdę robić sobie tatuaż, wtedy się skonsultuję w sprawie tego kolczyka.
Blizna przy odpowiedniej pielegnacji mieknie, wydaje mi sie, ze jest mozliwosc ponownego przeklucia.
Zycze powodzenia.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania